Robert Hunter nyomozó első ügye

Könyvajánló - Chris Carter: A ​nyomozó (Robert Hunter - előzménykötet)

A zseniális sorozatgyilkosokra vadászó Robert Hunter nyomozó is elkezdte valahol. Chris Carter pedig megörvendeztette a rajongókat a gyilkossági nyomozó első ügyével, ami egy egyszerű öngyilkosságnak tűnik...

Chris Carter Robert Hunter sorozatával sokakat meghódított. A világon számos rajongó várja körömrágva az újabb és újabb brutális bűnügyeket, és két kedvenc nyomozónk hajtóvadászatát az újabb szörnyek után. Amíg várjuk a sorozat legújabb, 11. részét, a szerzőtől kaptunk egy jó kis novellát. Ha nem ismered a sorozatot, de szereted az izgalmakkal, feszültséggel teli, sorozatgyilkosokra vadászós sztorikat, akkor ajánlom a figyelmedbe a sorozat epizódjait, amelyek önálló regényként is megállják a helyüket:

A keresztes gyilkos #1

Kivégzés #2

Vadász #3

A halál szobrásza #4

Halállista #5

Egy gonosz elme #6

A nevem: Halál #7

A hívás #8

A holtak csarnoka #9

A ​gonosz nyomában #10

Ezúttal is kapunk egy izgalmas nyomozást, de most megtudjuk miként indult Hunter gyilkossági nyomozói karrierje. A nyomozó című előzménykötetben látjuk, amint első napján besétál a fiatal nyomozó a kapitányságra, ahol kapásból szembesül vele, hogy milyen az, amikor túl korán mássza meg valaki a ranglétrát és jó tíz évvel fiatalabb, mint az átlag, aki eljut ebbe a pozicíóba. Senki nem fog meglepődni, a rutinos rókák kétkedve fogadják a fiatal zsenit, aki az FBI-t utasította vissza, hogy a gyilkosságiaknál dolgozzon.

"- Ez most komoly? - kérdezte Wilson Hunterre mutatva. - Tényleg velünk fog dolgozni ez a babaarcú szépfiú, aki úgy néz ki az olcsó öltönyében, mint egy bibliaárus?"

Elsőként kap egy öngyilkossági ügyet, amit a rutinos rókák igyekeznek lepasszolni, mert rengeteg papírmunka és elveszi az időt a gyilkosok levadászásától, de Kalifornia államban először minden öngyilkosságot is gyilkosságként kell kezelni. Látszólag tiszta az ügy. Adott egy fiatal nő bipoláris zavarral, nem először fordulna elő, hogy depresszióba fordul egy epizódja, az öngyilkosságot pedig erősíti, hogy az ajtó belülről volt zárva.

Hunter azonban rendkívül körültekintő és fiatal kora ellenére is kiszúrja az apró gyanús dolgokat és hamar rájön, hogy bizony a fiatal nő nem önkezűség áldozata... Az első alkalom, hogy bizonyíthatja rátermettségét a kapitánynak, a kollégáknak, akik hamar rá is jönnek, hogy bizony ez a kölyök nem véletlenül kapott helyet náluk.

"- Nemsokára elkészül a letartóztatási parancs - mondta végül Bolter. - Menjen, és tartóztassa le azt a rohadékot… Hunter nyomozó!
Hunter elmosolyodott, mert a kapitány most először használta a megfelelő szolgálati megszólítást."

Érdekes, klassz sztori. A regényeket olvasva már elég sok mindent megtudtunk a nyomozóról, de most kaptunk egy újabb szeletet az útjából. Ez a szerzőtől megszokotthoz képest sokkal kevésbé véres és brutális, de jól mutatja  Hunter parádés észjárását és, hogy a megérzésekre érdemes odafigyelni. Csupán egyetlen gondom volt vele: túl rövid volt, boldogan olvastam volna még tovább.

3823556.jpgA kötetet a General Press Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A kiadó honlapján kedvezményes áron megrendelhető a borítóképre kattintva!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

Főkép: fb.com/generalpress

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes