Az életed végén én várok rád, mert a nevem: Halál...

Könyvajánló: Chris Carter - A nevem: Halál

Emberrablás, kínzás, fajtalankodás, élve kibelezés. Egy újabb kiválóan megírt vérfagyasztó thriller Chris Carter elméjéből páratlan megoldásokkal és ütős csavarokkal.

A szociopatákból sosem elég. Na jó, ez így kicsit durván hangzik, természetesen egy regény lapjain imádom csak ezeket, a valóságban remélem sosem lesz szerencsém egy olyan szörnyeteghez sem, mint akikről Chris Carter ír a Robert Hunter sorozat köteteiben. Epizódos a sorozat, vannak apró átkötések, visszautalások korábbi részekre, de tökéletesen működik önálló regényként is az összes kötet. Eddig ezzel együtt három részt olvastam a magyarul megjelent hétből, apránként meglesz mind, mert ezeket mindet imádtam.

A keresztes gyilkos #1

Egy gonosz elme #6

Legújabb magyar nyelven megjelent kötete a sorozat hetedik része, mely A nevem: Halál címet kapta. Robert Hunternek és Carlos Garciának ismét egy kegyetlen, pusztító szociopata sorozatgyilkost kell levadászniuk.

Egy fiatal nőt elraboltak és hét nappal később a brutálisan megkínzott nő holttestére bukkannak, torkában egy üzenettel: A nevem: Halál. A rutinos nyomozók már pontosan tudják egy ilyen üzenet és a rituálisan elhelyezett holttest után, hogy itt nem fog véget érni a történet.

Nem is kell sokáig várakozniuk, hogy egy újabb holttest kerüljön elő, de ezúttal a levelet közvetlenül a polgármesternek küldi a gyilkos egy kihívást intézve feléjük, hogy kapják el, ha olyan okosak...

Az első áldozatot napokig kínozta, a másodikat csupán pár óráig, de még brutálisabb módot talált a kínzásra: egy csiszológéppel tépte le a nő arcát, vigyázva, hogy minél később haljon bele. Mindezt pedig videóra is vette.

Ha ennyi borzalom még nem lett volna elég ezzel párhuzamosan megismerjük egy tizenegy éves kisfiú történetét, akit elrabolt a Szörny. Lelkileg és fizikailag is terrorizálta. Verte, kínozta, éheztette, fajtalankodott vele, rabszolgaként bilincsben tartotta és kényszerítette rá, hogy végignézze a nők haláltusáját.

A regény során hol a nyomozást látjuk, hol a gyilkos újabb szörnyű tetteit, hol pedig a fiú gyötrelmeiből kapunk egy szeletet. A véres gyilkosságok mellett ezek voltak a legkegyetlenebb részek. Látni, hogy miként öli ki a remény utolsó morzsáit is egy gyerekből ez a szociopata...szívszorító, dühítő.

Carter ezúttal sem okozott csalódást. Jól felépítette a történetet, a tőle megszokott látványos képekkel teszi még elborzasztóbbá a gyilkos tetteit és ismét komoly kihívás elé állítja a nyomozókat. A kisfiú szemén látni az eseményeket pedig még felkavaróbbá tette az egyébként is elég erős sztorit.

Eddig három részt olvastam a sorozatból és határozottan ez nyert nálam, bár mind beszippantott. Olyan váratlan és ütős csavarral örvendeztetett meg a végére, hogy csak pislogtam ki a fejemből. Robert Hunter ügyeiből sosem elég, kérem a következőt!

139487428.jpg

A kötetet a General Press Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A kiadó honlapján kedvezményes áron megrendelhető a borítóképre kattintva!

Fordította: Szabó István

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

Mennyi időbe telne, hogy TE is gyilkossá válj?


Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes