Ha a biztos halál fenyegetne, felvennéd?

Könyvajánló - Chris Carter: A hívás

Chris Carter legújabb könyve hozza a kötelezőt: kínzás, megfélemlítés, szétroncsolódott holtestek, egy brutális, kegyetlen, véres sorozatgyilkos és a kedvelt nyomozópáros, Robert Hunter és Carlos Garcia, akik mindent megtesznek, hogy az ilyen szörnyeket eltűntessék az utcákról.

273049008_4804968312873620_543579097071216434_n.jpeg

Chris Carter rajongói már megszokhatták, hogy a Robert Hunter sorozatban a világ legrémesebb alakjait alkotja meg a szerző. Ezúttal sem volt ez másként a sorozat legújabb darabjában, A hívás című kötetben. A sorozatnak ez már a nyolcadik epizódja, de tökéletesen olvasható önálló regényként, azonban én semmiképpen sem hagynám ki a további részeket, mert mind nagyon ütős darab. Nálam ez már az ötödik és alig várom, hogy mindet olvassam. Az általam olvasott korábbi részekről a címekre kattintva kaphattok egy kis ízelítőt:

A keresztes gyilkos #1

Kivégzés #2

Egy gonosz elme #6

A nevem: Halál #7

Na, de nézzük milyen szörnyeteg kerül ezúttal Robert Hunter és társa, Carlos Garcia célkeresztjébe. Ez az este is pont úgy indult Tanyának, mint bármelyik másik: békés hajmosás, majd érkezett egy videohívás barátnőjétől, Karentől. Ám ez nem a szokásos csevegésről szólt: Karent egy székhez kötözték és eltorzított hangon egy ember azt mondta, ha Tanya képes két kérdésre jól felelni, akkor Karen élhet. Ha pedig akár egyet is elhibázik, akkor élőben nézheti végig a barátnője halálát. Ráadásul megfenyegeti, ha megpróbál segítséget hívni, akkor Karen azonnal meghal. Öt másodpercet kapott mindkét válaszra, de a második kérdésen elvérzett, ami Karen borzasztó fájdalmakkal járó szenvedését és végül halálát okozta.

A szétroncsolódott holttest láttán a kiérkező rendőrök rögtön Huntert és Garciát, a speciális ügyek nyomozóit hívták segítségül. Egy olyan embert kell levadászniuk, aki nem elégedett meg azzal, hogy elrabolt és megkötözött egy nőt, hogy aztán brutális módon meggyilkolja, hanem még a legjobb barátnőjét is belekényszerítette egy szadista játékba, ahol végig kellett néznie a véres kivégzést.

A nyomozók bele is vetik magukat a munkába, igyekeznek belebújni a gyilkos bőrébe, miközben nyomok után kutatnak. Kiderül, hogy valaki már hosszú ideje zaklatta a nőt, furcsa leveleket küldött neki, amiket újságokból kivágott betűkből rakott össze, és ezeket névtelenül jutatta el hozzá. Karen megpróbált megszabadulni a zaklatótól. Többször is munkahelyet váltott, költözött egyik lakásról a másikra, de a levelek mindig újra jönni kezdtek. Míg egy nap már a párnája alatt is talált egyet. Aztán bekövetkezett a tragédia.

Mielőtt bármire is jutottak volna Hunterék, újabb véresen meggyilkolt nő lakásán találják magukat. Egy olyan gyilkost kell elkapniuk, aki megfigyeli áldozatait, zaklatja őket a névtelen kis üzeneteivel, rettegésbe hajszolja őket. Egy szadista, brutális rohadék, aki hihetetlen precizitással tervezi meg és hajtja végig rémtetteit. A mentális és a fizikai kínzás mestere.

És pontosan egy ilyen gonosztevőt várnak azok, aki Chris Carter könyvét veszik a kezükbe. A pasi parádés abban, hogy kegyetlen, vérszomjas, szadista szörnyeket vessen papírra. Miközben még arra is próbál emlékeztetni minket, hogy mennyire veszélyes, ha az életünket kiteregetjük a közösségi oldalakon.

Felbukkan egy érdekes, új karakter is a színen, Mr. J. A szerző sokáig hagy sötétben minket vele kapcsolatban és csak random időközönként felbukkan pár oldal róla vagy a bájos feleségéről. De nyugalom, a végére összeáll a kép, úgy ahogy biztosan nem várjátok...

Újabb izgalmas, fordulatos thriller a Robert Hunter sorozatban. Nem a legütősebb darab a sorozatban, de brutalitásában pontosan hozza azt a szintet, amit már megszoktunk. Chris Cartert pedig nem kell bemutatni azoknak, akik ismerik az írásait. Filmszerűen pörgő jelenetek, változatos szereplők, brutális gyilkosok, ezúttal egy kis bosszúval is megspékelve.

2846072.jpegA kötetet a General Press Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A kiadó honlapján kedvezményes áron megrendelhető a borítóképre kattintva!

Fordította: Szabó István

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

Főkép: fb.com/generalpress

Mi lesz egy atomháború után?

Van titok, ami jobb, ha örökre rejtve marad

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes