Van titok, ami jobb, ha örökre rejtve marad

Könyvajánló - Michael Robotham: Angyalarc (Cyrus Haven 2.)

A múlt nélküli lány, Evie, akit egy titkos szobában találtak évekkel ezelőtt egy bűntény helyszínén. Azóta sem árulja el, hogy ki ő, honnan jött és mi történt vele. Ám Cyrust váratlanul egy nyomozás közelebb viszi a lány múltjához, amivel mindkettejük életét veszélybe sodorja. Vajon jobb néhány titkot eltemetni?

Cyrus Haven visszatért, s vele a titokzatos múlttal bíró Evie Cormac is. Michael Robotham sorozatának második kötetében, az Angyalarc című regényben a pszichológus elé újabb nehéz feladatok gördülnek. A két főszereplő, Cyrus és Evie a sorozat nyitányában ismerkedtek meg, egy nagyon fordulatos, izgalmas regényben. Ha nem ismered a sorozatot, akkor feltétlenül ajánlom. Egy letehetetlen regény, mely a pszichothriller és a krimi határán ingadozik.

Fulladás (Cyrus Haven 1.)

A történet ott veszi fel a fonalat, ahol az első regény véget ért. A leégett ház már kezd újra élhetővé válni, de sajnos Evie újra nevelőintézetben várja a szabadságot. Ezúttal is két szálon halad a regény, de ezúttal sokkal többet tudunk meg a falban megtalált kislány, Evie múltjáról, mint az első kötetben. Cyrus megígérte a lánynak, hogy nem nyomoz a múltja után, de a pasas nem tudja megállni. Elsőként felkeresi az a fiatal polgárőrt, aki anno megtalálta a kislányt és sikerült egy kis édességgel elérnie, hogy a kislány felfedje magát. A nő remeteként él az ügy óta, de most hajlandó visszatérni, hogy segítse a nyomozást.

Közben Cyrus régi barátjától kap egy hívást, ezért elugrik egy tetthelyre, ahol az egykori rendőrkapitány holtteste várja. Elsőre öngyilkosságnak tűnik, de hamar rájönnek, hogy gyilkosság van az eset mögött. A nyomozás pedig egy újabb holttesthez viszi Cyrust és a nyomozókat. Kiderül, hogy a nyugalmazott nyomozó egy évekkel korábban lezárt pedofilügyben nyomozott halála előtt, de Cyrusnak akkor kelti fel igazán az ügy az érdeklődését, amikor meglátja a nyomozó tábláján az Angyalarc szót.

Az ügyet ugyan lezárták, de a rutinos rendőr végig gyanította, hogy az elkövetőnek volt egy társa. Talán igaza volt és az ügy felderítése hozzájárulna az igazság felfedéséhez? Ez lesz az áttörés, ami közelebb vissza a lány sötét múltjához? De vajon mi köze ehhez az egészhez Evienek? Az első részben alig tudtunk meg valamit Evie, azaz Angyalarc múltjáról, ezúttal azonban sokkal bőbeszédűbbnek bizonyult.

Egykor a rendőrök egyértelműen hitték, hogy a holttest, akivel a lány hetek óta együtt élt az elrablója volt. Mi van, ha mindvégig tévedtek és a megrontó valójában a hős, aki megpróbálta kiszabadítani a lányt? A szerzőtől apránként kapjuk a kirakós darabkáit a gyerekkoráról, az elrablójának vélt Terry Bolandről. Lassan kiderül kik is voltak az igazi szülei és miként került a házba, ahol végül rátaláltak.

Amikor Cyrus belekezd a nyomozásba fogalma sincs róla, hogy mekkora veszélynek teszi ki saját magát és környezetét is. A szálak sokkal magasabbra visznek, mint azt valaha gondolta volna. Nemcsak pszichológus-szakértőnek kiváló, nyomozónak is parádés, miközben saját múltja is folyamatosan kísérti.

A nehéz, kemény események ellenére imádtam az első kötetet. Robotham kiváló író, regénye beszippantja az embert, az események pedig filmszerűen pörögnek az olvasó szeme előtt. Ezúttal még több gyomorra van szükség a könyv olvasásához. A pedofília nehéz téma, nincs rosszabb, mint arról hallani, olvasni, hogy beteg emberek mi mindenre képesek ártatlan, védtelen gyerekekkel.

Nem tudom, hogy ez lehetséges-e egyáltalán, de talán még egy kicsit pörgősebb volt a kötet, mint a sorozat előző része. Szeretem a rövid fejezeteket, mert így nem kell sokat várni az izgalmasabb jeleneteknél, hogy egyik-másik oldalról újabb információ érkezzen. A zsáner rajongóinak telitalálat ez a kötet is. Én imádtam.

A végére még egy szuper hír: néhány hónappal ezelőtt egy interjúban említette a szerző, hogy dolgozik a sorozat harmadik részén, amelyet 2022-re tervez. Bízom benne, hogy a General Press Kiadó elhozza majd azt is a magyar olvasóknak. Örömmel olvasnék még a szerencsétlen múltú páros mozgalmas életéről.

2405440_1.jpgA kötetet a General Press Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Fordította: Fügedi Tímea

A kiadó honlapján kedvezményes áron megrendelhető a borítóképre kattintva!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

Főkép: fb.com/generalpress

Te is lehetsz a következő...

Óvakodj a farkastól!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes