Te is lehetsz a következő...

Könyvajánló - Chris Carter: Kivégzés

Egy lebilincselő, pörgős, izgalmas, véres, brutális, kegyetlen krimi-thriller, melyben a gyilkos valóra váltja áldozatai legnagyobb rémálmát.

242883460_4356446257725830_6943137185860611053_n.png

Chris Carter parádés véres, brutális, kegyetlen sorozatgyilkosok megálmodásában és mindezt úgy is tudja elmesélni, hogy teljesen beleveszünk a történetbe olvasás közben. A General Press Kiadó szép sorban hozza izgalmas, új kötésben a Robert Hunter sorozat köteteit, én pedig őrült rajongó módjára falom is őket. A sorozat epizódos, csak Robert Hunter és társa, Carlos Garcia kötik össze őket. Időnként vannak utalások a korábbi részekre, de önálló krimi-thrillerként is leveszi az embert a lábáról és tuti olvasni akarja majd a többit is.

A Kivégzés című regény hivatalosan a sorozat második része, íme azok a kötetek, amikről már olvashattatok nálunk:

A keresztes gyilkos #1

Egy gonosz elme #6

A nevem: Halál #7

Ez a kötet talán még egy kicsit brutálisabb, legalábbis a gyilkos mintha egy hajszállal kegyetlenebb lenne, mint a keresztes gyilkos volt az előző részben. Ezúttal két kedvenc nyomozónkat egy templomhoz hívják, ahol egy papot találnak vérbe fagyva. Sajnos ez így túl egyszerű lenne, ennél sokkal durvább a sztori, ugyanis Fabian atyát lefejezték, majd egy kutya levágott fejét tűzték a helyére, az oltárt, a templomot vér borította mindenfelé és a holtest mellkasára vérrel a hármas számot festették.

Első ránézésre rituális gyilkosságnak tűnik, Hunter és Garcia bele is vetik magukat a nyomozásba. Sajnos a helyszínen a tettesre utaló bizonyítékot nem találnak, viszont sok minden utal arra, hogy személyes indíttatású a bűncselekmény, így igyekeznek beleásni magukat Fabian atya múltjába és mindent megtudni róla.

A nyomozók sejtik, és a rutinos olvasók is, hogy bizony nem állunk meg egy holttestnél, hamarosan jön a telefon egy luxusapartmanból, ahol úgy fest megtalálták a gyilkos következő áldozatát. Ezúttal még kegyetlenebb módon végzett az áldozatával, gyakorlatilag élve megsütötte. Egy zselés anyagnak köszönhetően még azt is sikerült elérnie, hogy az áldozat bőre, húsa szinte lefolyjon az arcáról, ezzel elképzelhetetlen mértékű fájdalmat okozva áldozatának.

Lassan kezd összeállni a kép és ez a történet legijesztőbb része: a gyilkos valóra váltja áldozatai legnagyobb félelmeit. Mérhetetlen kínzásnak veti őket alá, elnyújtja szenvedéseiket, hogy kiélvezhesse rettegésüket, s vele a kínzás és a gyilkosság minden másodpercét, mielőtt áldozatait elérné a megváltó halál.

Chris Carter zseniális író, aki rettentő precízen, jól kidolgozottan teremti meg a legkegyetlenebb sorozatgyilkosokat és brutális gyilkosságaikat. A feszültség pedig folyamatosan fennáll. Imádom a rövid fejezeteket, mert így még egy kicsit lendületesebbnek érzem a regényt. Ráadásul még letehetetlenebbé válik, amikor van valami izgalom. Megszámolni sem tudom hányszor jártam úgy, hogy "Ó, csak még egy fejezet, pár perc az egész...". :D 

Ismét élvezet volt elveszni a nyomozók munkájában. Ahogy bogozzák ki az ügyet, úgy kapjuk mi is sorban az információmorzsákat. Apránként megismerjük az áldozatokat és a gyilkos indítékait is. A szerző zsenialitását tükrözi az is, hogy képes volt elérni, hogy a végére már majdnem sajnáljam (csak majdnem, de tényleg közel voltam hozzá) ezt a szadista szörnyeteget. Imádom ezt a sorozatot! Eddig mind a négy rész nyert nálam. Aki szereti az izgalmas, feszült, véres krimiket, thrillereket, az biztos örülni fog, ha ez a könyv (vagy akár a sorozat többi része is) kerül a karácsonyfa alá idén.

2685237.jpgA kötetet a General Press Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A kiadó honlapján kedvezményes áron megrendelhető a borítóképre kattintva!

Fordította: Őri Péter

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

Főkép: fb.com/generalpress

Egy letehetetlen krimi-thriller gyilkossággal, emberi tragédiákkal

Mennyi időbe telne, hogy TE is gyilkossá válj?

Egy elrabolt kislány és brutális gyilkosságok egy izgalmas krimiben

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes