Egy kalandos meseregény Varázsföldéről

Könyvajánló - M. Nyírő Mária: A ​varázsmag szövetsége

Váratlanul beszippantja a kis Dórit egy varázsajtó és fogalma sincs hova került. Hamarosan rádöbben, hogy létezik egy igazán különleges varázslatos világ, mely megmentésre szorul. Számos új barátot szerez, s segítségükkel, saját félelmeivel dacolva kell mentenie ezt a mesés világot.

Novemberben jelent meg M. Nyírő Mária első meseregénye a Manó Könyvek Kiadó gondozásában, mely A varázsmag szövetsége címet viseli. Mielőtt mesélnék a történetről muszáj megosztanom veletek, hogy milyen csodálatos dolgot tesz a szerző ezzel a kötettel. Létezik a Csodalámpa Alapítvány, akik már 2003 óta életveszélyesen beteg gyerekek kívánságait teljesítik. Olyan gyermekek apró álmait váltják valóra, akik minden nap harcolnak az életükért. A szerző pedig felajánlotta, hogy A varázsmag szövetsége című kötet teljes magyarországi bevételét odaadja az alapítványnak. Így a kötet megvásárlásával két legyet üthetünk egy csapásra: segíthetünk egy jó ügyet és egy izgalmas, kalandos mesekönyvet adhatunk a család ifjú olvasójának.

A regény során megismerjük Füzesi Dórit, akiről az gondoljuk, hogy egy teljesen hétköznapi negyedik osztályos kislány. Szeret olvasni, elveszni a könyvek világában, mert magassága és szemüvege miatt a gyerekek sokszor csúfolják. Van egy kedvenc helye, a pincéjükben, ahol igyekszik legyőzni félelmét a sötéttől, a pókoktól és hasonló rémségektől, amik egy régi kacatokkal teli sötét helyen rejtőzhetnek. Egy nap a sors furcsa játék űz vele, amikor véletlenül sikerül kinyitnia egy varázsajtót és egy csapásra Varázsföldén találja magát.

Ott megismerkedik Frigóval, a varázslóval, aki megpróbálja hazajuttatni. Menet közben repül a víz alatt egy szárnyas hal hátán, megismerkedik a Mindenek vizében tükröződő felhők tündérével, Mirával, aki közli velük, hogy nem véletlen a lány érkezése. A világuk haldoklik, fogyóban a varázspor és Dóri lehet az, aki visszaszerzi a magvakat, ezzel megmentve az egész birodalmat.

Találkozik még többek között gondolatolvasó macskával, Macskus Maximusszal, a Bárányfelhőjuhásszal, aki adott neki három kis tasakot, bennük ködfelhőt, napsugarakat és egy kis vihart, melyek majd a megfelelő időben segítik a lányt, aki még nem is sejti mennyi bátorságra lesz szüksége a kalandja során, főleg, amikor később szembetalálkozik az ijesztő orkassal (oroszlán-farkas).

A kötetet 6-8 éves gyerekek már bátran olvashatják, de érdemes együtt olvasni velük, mert minden fejezet végén emlékeztető kérdéseket találunk, ráadásul egy-egy érintett témával kapcsolatban beszélgetési tippeket is kapunk a szerzőtől. Az első fejezetben például mesél a félelmeiről Dóri, azaz Dodó és felmerül a kérdés, hogy a kis olvasó mitől fél. Később találkozunk szomorú pillanatokkal is, ahol megkérdezhetjük a gyereket, hogy mikor volt utoljára szomorú, miért és hogyan múlt el az érzés.

Ezekkel a kérdésekkel segít a szerző, hogy még színesebb legyen az olvasás élménye. Szuper kötet a gyerekeknek, mert izgalmas, olvasmányos, könnyed nyelvezetű, tele kalandokkal, szerethető karakterekkel, bájos illusztrációkkal, az pedig már csak a bónusz, hogy a szülőknek és pedagógusoknak segít érdekes beszélgetésindító kérdésekkel.

2766664.jpgA könyv kedvezményes áron megrendelhető a kiadó honlapján a borítóképekre kattintva!

A kötetet a Manó Könyvek bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Főkép forrása: fb.com/m.nyiromaria

A ​kiskutya, aki töknek öltözött

A láma, aki koszorúslány lett

Két szuper Disney kötet alsósoknak

Az éjszakai vonat titka: egy kicsi lány egy nagy kalandban

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes