Két szuper Disney kötet alsósoknak

Könyvajánló - Álnok ügynök / Egy ifjú kacsa ballépései

A Manó Könyvek számos szuper könyvet adott már ki gyerekeknek. Legújabb könyveik között van két jópofa, vicces, színes Disney kötet is. Ez egyikben Minnie és Daisy kalandjait ismerhetjük meg, míg a másikban az ifjú Donald kacsa ballépéseiből kapunk ízelítőt.

Az egyik kötet Jen Petro-Roy Szuper Kémek című sorozatának első kötete, az Álnok ügynök, melynek főszereplői Minnie egér és Daisy kacsa. Mindkettejüket felvették a Kaliszota Fősuliba, ahol számos izgalmas kaland várja őket. Már az odaút alatt is történnek titokzatos dolgok. Egy különös csomag, egy furcsa idegen, aki autókban leskelődik, ráadásul az úton Minnie autóját valami őrült le akarja sodorni. Majd egy váratlan pillanatban az idegen ellopja Daisy titokzatos csomagját.139482663.jpg

Az idegen után csak egy sáldarab maradt MM monogrammal. A lányok nyomozásba kezdenek, hogy visszaszerezzék a csomagot, közben pedig arra is fény derül mit jelent az MM. Két jó barátnő, akik a nyomozás közben új barátokra tesznek szert és azt is kiderítik ki az álnok ügynök. És nagy titkot nem árulok le, amikor azt mondom a nyitókötetben fény derül rá, miként lesz a csajokból szuperkém.

Könnyű nyelvezetű, fordulatos történet. Izgalmakkal, kalandokkal, barátságokkal és titokzatos gonoszokkal, akik legyőzésre várnak. Ezt pedig csak teljesebbé teszik a színes, vidám illusztrációk a Kawaii Creative Studio jóvoltából.

Egy 6-10 éves gyerek biztosan örömét leli ebben a szórakoztató történetben. Nem olvastam az angol kiadást, de a laza, gyerekek számára könnyen megérthető, feldolgozható mondatokat olvasva, a fordító, Heinisch Mónika klassz munkát végzett.

A másik jópofa Disney kötet Az Ifjú Donald Kacsa című sorozat nyitókötete. Jimmy Gownley az Egy ifjú kacsa ballépéseiben megismerjük a legendává vált Donald kacsa gyerekkorát. A világ leghíresebb kacsája június 9-én ünnepli 86. születésnapját. Hihetetlen, ugye? 1934-ben debütált a Bolondos Dallamokban és hamar népszerűvé vált, rengeteg film, képregény szereplője volt. Annyira népszerű, hogy még aszteroidát is neveztek el róla, ráadásul a világhírű hollywoodi Walk of Fame-en, a hírességek sétányán is kapott egy csillagot.

A történet elkalauzolja az olvasókat a Hápburgban található legmenőbb iskolába, a város büszkeségébe, ahova a legokosabb tanulók kerülhetnek csak be. Donald itt kezdi meg tanulmányait és az akadémiai kalandjai közben számos ismert Disney figura ifjúságából kapunk szeleteket. Felbukkan a kötetben többek között Minnie, Daisey, Mickey és Goofy is. A fiataloknak komoly fejtörést okoz, hogy mi is az a varát és mi a terve vele a kis lurkóknak.

Megismerjük a kollégiumba költözés izgalmait, a tanárokat, a különböző típusú lakókat, legyenek akár okoskodó könyvmolyok, szégyenlősek vagy épp hibbantak, minden gyerek megtalálhatja a kedvenc karakterét, bár egyértelműen Donaldé a főszerep. Íme egy kis betekintő a kötetbe:

Imádtam az illusztrációkat, a kötet humorát, jópofák a karakterek, és még a dinka kacsa dühkitörései is viccesek voltak. A fordításért ezúttal is Heinisch Mónikának jár a dicséret. A korosztályt a másik Disney kötethez hasonlóan 6-10 közé lőtték be. Mókás kalandok, színes, magával ragadó képek és ezt a kötetet is a könnyed nyelvezet jellemzi.

A Manó Könyvek Kiadó külön oldalt szentelt a Disney kiadványoknak. A linkre kattintva láthatjátok az eddig megjelent könyveket korcsoportok szerinti bontásban, de a hamarosan érkező kötetek is helyet kaptak: Disney Könyvek.

139482660.jpgA kötetek kedvezményes áron megrendelhetők a kiadó honlapján a borítóképekre kattintva!

A kötetet a Manó Könyvek bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Mesél az erdő a kis dinoszauruszról

Kisiskolás gyereked van? Imádni fogja ezeket a királyokat! Meg te is.

Az éjszakai vonat titka: egy kicsi lány egy nagy kalandban


Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes