A ​kiskutya, aki töknek öltözött

Könyvajánló - Bella Swift: A ​kiskutya, aki töknek öltözött

Egy bájos mopsz ügyes-bajos mindennapjai egy ilyen szőrös kis négylábúnak nagyon is ijesztő ünnepen, mint a halloween. Kezdő olvasók leendő kedvenc könyve!

9781408360927.jpg

Gyerekkoromban a Mikulás arról szólt, hogy kaptunk mindenféle finom édességet, narancsot egy szép csomagban a csizmánkba. Oké, időnként virgács is jutott. De manapság egyre több ismerőstől hallom, hogy egyre elterjedtebb, hogy valami maradandót kapnak a gyerekek. Akkor miért ne lehetne ez egy klassz kis könyv? Mutatok is rögtön egy nagyon bájos könyvet, melyet a Manó Könyvhez hozott el az ifjú olvasóknak.

Bella Swift már több könyvével örvendeztette meg a gyerekeket. Az egyik egy komplett kis sorozat, mely egy cuki kis mopszról, Milliről és izgalmas mindennapjairól szól. A sorozatban ez már a negyedik kötet, ahol A kiskutya töknek öltözött. Korábban már olvashattunk arról, hogy mi történik, ha ez a kis gombóc rénszarvas, nyuszi vagy épp unikornis szeretne lenni, ezúttal azonban jelmezt kap egy bohókás, de kutyaszemmel nézve igazán félelmetes ünnepen.

kutya_4.jpg

Már hazánkban is egyre elterjedtebb a halloween, Milli kis gazdája, Anna és családja is örömmel készül az ünnepre. Hangolódásként Anna barátnőivel egy pizsamapartin horrorfilmet néz, ami persze nem tetszik Millinek. Halálra rémül tőle és még nem tudja mi vár rá...

Anyának van egy kutyabarát kávézója, a Puncs és Mancs, ahova mindenki beviheti a család kedvencét magával. A kávézóban is javában készülnek a halloweenra, fel is díszítik a helyet műpókhálókkal, pókokkal és csontvázzal. Ennek az ünnepnek pedig az elmaradhatatlan pontja a jelmezes csokigyűjtés. Mielőtt eljutunk azonban a jelmezig csupa mókás kalandot élnek át a szereplők, mint ugrálás az őszi avarban, töklámpás faragás, szellemek és persze egy kis félelem a jelmeztől, a sötét éjszakában mászkálástól a sok fura, ijesztő jelmezes fazon között.

Ez egy nagyon aranyos, jópofa, vicces történet, ami ráadásul rendkívül olvasmányos és könnyed nyelvezetű, hogy akár hat évesen is el tudjon merülni a történetben egy gyerek. Egy kis tanulság sem maradt el, hisz Anna legyőzte félelmét és ez arra sarkallta Millit, hogy ő is szembe nézzen saját démonaival.

Ez a tanulsággal és fontos mondanivalóval megtűzdelt történet is megkapó, de még kinyitás előtt már a borító is megveszi kilóra az embert, ráadásul a kötet is tele van jópofa illusztrációkkal, melyeken keresztül a történet életre kel. Ráadásul fekete-fehér illusztrációk, így ügyesebbek akár ki is színezhetik.

2752529.jpgA könyv kedvezményes áron megrendelhető a kiadó honlapján a borítóképekre kattintva!

A kötetet a Manó Könyvek bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Kövess minket a Facebookon is!

A láma, aki koszorúslány lett

Két szuper Disney kötet alsósoknak

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes