A láma, aki koszorúslány lett

Könyvajánló - Bella Swift: A láma, aki koszorúslány lett

"Esküvői örömök és láma-dráma! Koszorúslány kerestetik? Nem prob-láma! Itt van Lulu, a láma, szolgálatára! Az Almafa-tanya bajban van! De Jakab gazda még megmentheti egy igazi tanyasi lagzival."

fokep_1.jpegManó Könyvek számos jópofa, színes, izgalmas kötettel örvendeztette meg a családok legkisebb tagjait. Ezúttal egy tanulságos, bájos történetet hozott el a kiadó A láma, aki koszorúslány lett címen. Bella Swift egy olyan témát vegyített az aranyos történetbe, amelyet valamiért az emberek igyekeznek kerülni, ez pedig a halál. De a gyászon, egy szerettünk elvesztésén túl kapunk egy tanulsággal, segítőkészséggel, szeretettel teli történetet, ami könnyen lesz a kicsit kedvence.

A történet főszereplője Lulu, a láma, akit azért költöztetett Jakab gazda és felesége a tanyájáról, hogy távol tartsa a rókákat az állatoktól. Ám olyan szelíd és barátságos volt, hogy végül új célt találtak neki. A gazda felesége, Ráhel beteg gyerekekkel foglalkozott és kiképezte Lulut, hogy terápiás állatként magával vihesse a munkahelyére, ahol mosolyt csalhatott az apróságok arcára. Egy évvel ezelőtt azonban Ráhel meghalt. Azóta a gazda már nem mosolyog annyit, ráadásul egyedül egyre nehezebb fenntartania a tanyát és az eladás gondolata is felmerült benne.

Az Almafa-tanyán számos állatról olvashatunk. Akad többek között kutya, egy border collie, Samu, a tyúkanyó, Marcsi, birkák, köztük Blanka és bárányai, egyikük Berci, aki rögtön egy kis bajba kerül, amikor kíváncsiskodni kezd az új szomszédoknál. Lulu nem szeretné, ha odalenne az ő és barátai otthona, ezért folyamatosan azon töri a fejét, hogyan segíthetne Jakab gazdának. Sajnos nem igazán sikeres eleinte a projekt, minden segítségével csak kárt okozott.

De aztán elérkezik a tökéletes projekt, amikor egy pár költözik a szomszédba egy kislánnyal. Az anyuka, Mira esküvői fotós, aki egy váratlan esemény miatt kiköt Jakab gazda pajtájában és felmerül benne az ötlet, hogy egy jó kis tanyasi lagzi szép summát hozhat. Lulu egyből arra gondolt, hogy ez megmentheti az otthonukat az eladástól.

Megtudhatjuk a kötetből miként nyugtatja meg Lulu a többi állatot, miként lesz ő Avani, a kislány barátja és, hogy vajon sikerül-e megmenteni a tanyát az eladástól. De azt is, ami egy gyerek számára talán a legérdekesebb, hogy miként lesz Luluból koszorúslány. 

Az aranyos illusztrációk tökéletes kiegészítői a kötetnek. A történet aranyos és tanulságos, Lulut lehetetlen nem szeretni. A szerző pedig nagyon könnyed nyelvezettel, játékosan ismerteti meg a gyerekeket a tanya lakóival és az összetartás, a segítségnyújtás fontosságával. A könyvet Halmai Gergely fordította, aki nagyon jó érzékkel nyúlt a szöveghez. Egyszerű mondatot, könnyen érthető és nagyon olvasmányos lett a kötet, így hatéveseknek, akik most ismerkednek az olvasás szépségével is bátran ajánlom a kötetet.

139482910.jpgA könyv kedvezményes áron megrendelhető a kiadó honlapján a borítóképekre kattintva!

A kötetet a Manó Könyvek bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Két szuper Disney kötet alsósoknak

Mesél az erdő a kis dinoszauruszról

Aladdin, Hamupipőke és Csizmás Kandúr: mesék új köntösben

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes