Egy vérszomjas gyilkos, aki áldozatai testrészein éli ki művész hajlamait

Könyvajánló - Chris Carter: A halál szobrásza

"Azért vagyok itt, hogy műalkotást készítsek belőled."

Chris Carter Robert Hunter című sorozata vérfagyasztó, sokkoló, brutális gyilkosokat vonultat fel. A thriller-krimi műfaj rajongóit könnyedén szippantja be a sorozat. Carter eszméletlen jó író. Beszippant a stílusa, a filmszerűen pörgő jelenetek nem eresztenek. A sorozat névadója, Robert Hunter nyomozó és társa, Carlos Garcia pedig parádés karakterek. Szerethetőek, izgalmasak és könyvről könyvre haladva egyre jobban megismerjük a zseniális Hunter nyomozót és azt, ami az álmatlanságokkal küzdő nyomozó fejében van. A nyolc megjelent kötetből hetet más olvastam, de szerencsére még ezen túl is érkeznek kötetek. A címekre kattintva kaphattok egy kis ízelítőt az általam olvasott kötetekből:

A keresztes gyilkos #1

Kivégzés #2

Vadász #3

Egy gonosz elme #6

A nevem: Halál #7

A hívás #8

Mint a korábbi posztjaim mutatják, nem éppen sorban olvastam őket. Szerencsére ez eddig nem okozott problémát. Most pedig elérkeztem a negyedik részhez, ami ismét hozott váratlan fordulatokat, izgalmakat, feszültséget és a Chris Cartertől már megszokott vérszomjas szörnyeteget. Olyan kis békésen indul a móka: a fiatal hallgató, a leendő ápolónő, aki gyakornoki idejét tölti egy végstádiumú rákkal küzdő ügyész, Derek Nicholson vendégházában hétvégente. Aznapi ápolói teendői után nyugovóra tér a vendégházban. Aztán jön a vérfagyasztó reggel.

A férfit nem egyszerűen megölték, hanem mérnöki precizitással megtervezett módon, kegyetlen kínzásokkal kísérve végezte ki a gyilkosa. Először lefűrészelte az ujjait, a nyelvét, majd a karját és közben igyekezett minél tovább életben tartani, hogy a lehető legtovább nyújtsa a szenvedéseit. De vajon miért tesz valaki ilyet egy már egyébként is állandó fájdalmakkal küzdő férfivel, akinek csak hetei vannak hátra?

A dolog abszurditása, hogy a levágott a testrészekből még arra is volt ideje, hogy egy amorfnak tűnő szobrot is készítsen drótok és pillanatragasztó segítségével. Kedvenc szörnyvadász párosomnak, Hunternek és Garciának ezúttal sincs könnyű dolga. Brutális, véres gyilkosság és semmi nyom.

Ezúttal a srácok kapnak egy kis segítséget az ügyészségtől egy tehetséges fiatal nő személyében, aki ráadásul egy újabb szeletet mutat meg Hunter gyerekkori énjéből. A srácéból, akit igazságérzete már gyerekként is arra sarkallt, hogy kiálljon másokért. Még akkor is, ha ezért jókora verés jár.

Aztán jön a második gyilkosság, ami ugyanolyan véres és kegyetlen, mint az első és újabb szobrot is találnak. Látjuk, ahogy igyekeznek megfejteni a szobrok üzenetét, próbálnak kapcsolatot keresni a két áldozat között. De a nyomozókon egyre nagyobb a nyomás. Főleg, mert a második áldozat egy volt közülük. Ha valaki megöl egy zsarut, akkor a város minden zsaruja ott terem, hogy felkoncolja a tettest...

Újabb szuper kötet, nagyon beteg, izgalmas, fordulatos, eszes thriller. Chris Carter tudja mi a dörgés és elkényezteti a műfaj rajongóit ezzel a sorozattal. Van még pár rész, remélem mások is annyira szeretik a sorozatot, mint én, így a kiadó sorban hozhatja a többit is. Csak most tettem le ezt a kötetet, de már nagyon várom a többit!

2949265.jpegA kötetet a General Press Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A kiadó honlapján kedvezményes áron megrendelhető a borítóképre kattintva!

Fordította: Őri Péter

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

Főkép: fb.com/generalpress

Mi lesz egy atomháború után?

Van titok, ami jobb, ha örökre rejtve marad

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes