Ha azt hiszed, biztonságban vagy, nem árt, ha újragondolod...

Könyvajánló - Chris Carter: Vadász

Egy kegyetlen gyilkos, hátborzongató, brutális gyilkosságok és a kiváló nyomozó, Hunter, aki nem először saját életét is kockáztatja, hogy kimentsen valakit egy szörnyeteg karmai közül.

280127109_5077946655575783_4071796568050583482_n.jpeg

Szépen apránként teljes lesz a kriminálpszichológus, Chris Carter új köntösben és számos új résszel érkező izgalmas sorozata, melyben Robert Hunter és társa, Carlos Garcia a legkegyetlenebb szörnyetegek után nyomoz. Ezúttal a General Press elhozta új köntösben a sorozat harmadik és negyedik epizódját. A korábban olvasott kötetekről az alábbi linkeken olvashattok, ha esetleg lemaradtatok valamelyikről:

A keresztes gyilkos #1

Kivégzés #2

Egy gonosz elme #6

A nevem: Halál #7

A hívás #8

Most pedig jöjjön egy kis beharangozó a hármas részből, a Vadász című kötetből. A szerző ezúttal sem kíméli az idegeinket, újabb rendkívül brutális módon elkövetett gyilkosságok elkövetőjét kell lekapcsolnia a párosnak. Ezúttal az áldozat egy fiatal nő, akire egy régi hentesüzletben bukkannak rá. Nincsenek látványos sérülései, kivéve, hogy a száját összevarrták. Ám a dolog nem ilyen egyszerű. A szerző bevezeti az olvasót a boncterembe, ahol kiderül, hogy nem csupán a száját, hanem a nemiszervét is összevarrták, ráadásul valamit elhelyeztek a testében. Majd derült égből...egy robbanás szemtanúi lehetünk.

Hála a modern találmányoknak Hunter és társa hamarosan rájönnek, hogy a boncolás során történt szörnyűség is a gyilkos kegyetlen kivégzésének része lett volna, de egy pici hiba csúszott a számításába, amivel még több vér tapad a kezéhez. De itt még nem ért véget az áldozatok sora. Újabb holttestek kerülnek elő. Mind fiatal, sötét, hosszú hajú nők, akiket a legkülönösebb módszerekkel végez ki ez a szörnyeteg, akit Chris Carter alkotott.

sewn-lips.jpeg

Brutális kínzásoknak veti alá az áldozatait és ehhez az eszközöket ő maga gyártja. Ráadásul kis beteges üzeneteket hagy hátra az áldozatoknál. Amint másik áldozat is van, keresik a kapcsolatot közöttük és rájönnek, hogy a művészet köti össze őket. És az is kiderül, hogy mindegyik áldozatot zaklatták. Majd bekerül a képbe egy magánnyomozó is, aki egy eltűnt művészt keres. Talán ő is áldozatul esett a gyilkosnak?

A gyilkosság mellett ezúttal is kapunk érdekes részleteket Hunter múltjából, hogy árnyaltabb képet kapjunk a zseniális nyomozóról, aki arra tette fel az életét, hogy a legádázabb, legvérszomjasabb gyilkosokat rács mögé juttassa. Ezúttal is kapunk egy szeletet a végére az önfejű nyomozóból, aki ismét hatalmas zűrbe kerül...

Ez már a hatodik könyvem a szerzőtől és ijesztő, hogy minden alkalommal képes újabb és újabb brutális tetteket leírni és egyre könyörtelenebb szörnyeket alkot. Az áldozatoknak elképzelhetetlen fájdalmakkal kellett megküzdeniük életük utolsó pillanataiban. Zseniális, ahogy Carter megmutatja, hogy mit élhettek át, a rettegésüket, a fájdalmukat, közben pedig megmutatja, a rendőrségen mi mindent tesznek meg azért, hogy mással ezek a szörnyűségek ne történhessenek meg.

Ezúttal is filmszerűen peregtek előttem a jelenetek. Izgalmak, feszültség, borzalmak, kegyetlenkedés, brutális gyilkosságok, rejtélyek és egy kiváló nyomozócsapat, akik megpróbálnak belemászni a gyilkos fejébe, hogy elkaphassák. Elborzaszt, de mégsem tudod letenni, beszippant és nem ereszt, amíg a rejtély végére nem érsz.

Mindig kicsit félve ismerem be, hogy imádom az ilyen jellegű könyveket, de a barátaim már megszokták, hogy szeretek belenézni ezeknek az elborult elméknek a fejébe. Élvezem a feszültséget, az izgalmas, a hajszát a szörnyek után. És Chris Carter parádés a műfajban. A gyilkosai hihetőek, még akkor is, ha nem szeretnénk belegondolni, hogy ilyen emberek is járnak közöttünk. Kriminológusként dolgozott évekig, ezért időnként felmerül bennem, hogy vajon mennyi a valóság a fikciói mögött. De gyanítom, mindenkinek jobb, ha ez sosem derül ki.

139497483.jpegA kötetet a General Press Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A kiadó honlapján kedvezményes áron megrendelhető a borítóképre kattintva!

Fordította: Őri Péter

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

Főkép: fb.com/generalpress

Mi lesz egy atomháború után?

Van titok, ami jobb, ha örökre rejtve marad

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes