"Te nézel és szavazol. Ők meghalnak."

Könyvajánló - Chris Carter: Halállista

Ha egy elborult elme választás elé állítana, hogy áldozatát milyen kegyetlen módszerrel gyilkolja meg, mit tennél? Képes lennél meghozni a döntést, ami egy élet végéhez vezetne? El tudod képzelni, hogy végig is nézed a szavaid következményét? Egy beteg, véres, kegyetlen valóságshow Chris Carter tollából. Brutális, kegyetlen, lebilincselő krimi a műfaj nagyágyújától.

Megérkezett Chris Carter méltán népszerű sorozatának, a Robert Hunter sorozatnak az ötödik része új külsővel, s ezzel már mind a kilenc magyar nyelven megjelent kötet elérhető megújulva a General Press Könyvkiadó kínálatában. Minden megvan ezekben a könyvekben, ami egy ütős krimihez kell: két jófej, eszes nyomozó, brutális gyilkosságok és parádés kézrekerítések. Végre én is utolértem a kiadót, már csak ezt az egy kötetet nem olvastam és azt kell mondanom, hogy mindegyik részt imádtam eddig. Ha esetleg nem ismered a sorozatot vagy csak ellenőriznéd, hogy mi maradt ki eddig, a címekre kattintva olvashatod a többi epizódról írt ajánlóimat:

A keresztes gyilkos #1

Kivégzés #2

Vadász #3

A halál szobrásza #4

Egy gonosz elme #6

A nevem: Halál #7

A hívás #8

A ​holtak csarnoka #9

A szerző ezúttal sem kíméli két kedvenc nyomozónkat, Huntert és Garciát. Hunter épp egy aktát nézeget, amikor megcsörren az irodai telefonja és egy gyanús fickó azt mondja, hogy nyisson meg egy honlapot. Hunter rutinos róka, így a telefonhívás és a neten látott videó is rögzítésre kerül. Ám, amit látna az brutális: egy székhezláncolt férfi egy üvegtartályban. A férfi közli, hogy a tartályban ülő hamarosan meghal. A dolog csak attól lesz még kegyetlenebb, hogy telefonálónak nem elég, hogy közönséget kap a gyilkossághoz, közli, hogy Hunternek kell eldöntenie, hogy víz vagy tűz által vesszen a szerencsétlen.

Sajnos az elkövető profi, se a telefonból, se a honlapról nem sikerül hasznos információt gyűjteni, ráadásul a videó sem mutat semmilyen nyomot, amin elindulhatnának. A nyomozók élőben nézhetik végig, ahogy a férfiről a lúgkő lemarja a bőrt, a húst, a körmei egyesével leválnak az ujjairól, a szeme kifolyik a helyéről, majd látják az utolsó rándulásokat, miközben a szíve feladja a harcot. Borzasztó kegyetlen és fájdalmas haláltusa szemtanúi. Ráadásul egy valamiben biztosak lehetnek a hívás alapján: ez a pszichopata nem utoljára gyilkolt.

Nemsokkal később előkerül a holttest is, de sajnos nem sok nyomot találnak rajta. A lúgkő mindent eltüntet maga után. Egy szemtatnú vallomása az egyetlen apró nyom, amin elindulhatnak. Ahogy azt sejtettük, megérkezik a következő telefonhívás, ám ezúttal a gyilkos még messzebbre megy. Már nem Hunternek kell meghoznia ezt a morbid döntést, hanem szavazásra bocsátja az interneten. Mindenki szavazhat, aki fellép az oldalra.

Ezúttal is élmény volt látni, ahogy Hunter és Garcia fáradhatatlanul igyekszik a gyilkos nyomára bukkanni. Beleshetünk az áldozatok életébe, közben pedig újabb szeleteket kapunk a nyomozókról is. Minden résszel kicsit jobban megismerjük őket, amitől csak még inkább kedvenc karakterekké válnak. Az FBI képbe kerülése pedig ezúttal is izgalmakat hoz.

Ez a könyv talán még egy kicsit betegebb, mint a többi. Mégis sokkal közelebb érzem a valósághoz, mint bármely eddig könyvét. Ezúttal is hozza a megszokott színvonalat a szerző, mert a történet izgalmas, látványos, brutális, letaglózó. De most a szerző még egy kicsit emeli a tétet azzal, hogy komoly mondanivalót is ad. Kapunk egy jó kis görbetükröt a társadalomról, a közösségi hálók és a média befolyásolásáról. Arról, hogy miként terjedhet vírusként például egy ilyen beteg elme agyszüleménye. Ráadásul megmutatja, hogy egy-egy szenzációhajhász cikk miként tehet tönkre életeket. Pláne, ha az ember bosszúra adja miatta a fejét...

Chris Carter mestere annak, hogy odatapassza az olvasót a könyveihez. A történetei sokkolóak, kapunk szép számmal csavarokat, izgalmas fordulatokat, feszültséget. Mindezt pedig képes olyan jól megírni, hogy filmszerűen peregjenek az események az olvasó előtt. Imádom és mindenkinek ajánlom, aki elmerülne egy bosszúra éhes mesteri elme beteg játékában és egy ellene irányuló izgalmas hajtóvadászatban.

139503325.jpgA kötetet a General Press Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A kiadó honlapján kedvezményes áron megrendelhető a borítóképre kattintva!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

Főkép: fb.com/generalpress 

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes