Egy lenyűgöző gyöngyszem Európa szívében: Csehország

Könyvajánló - Marco Polo: Csehország

Épp tervezed a téli utazásod? Vagy már a tavaszra készülsz? Mindkét évszak tökéletes, ha szeretnéd megnézni a kalandos történelmű, látnivalókkal, várakkal, kastélyokkal, villákkal, parkokkal és mesebeli természeti látnivalókkal teli Csehországot.

pragafokep.jpg

A Corvina Kiadó gondozásában megjelenő Marco Polo sorozat új darabja a gyönyörű Csehország természeti kincseit, kultúrális látnivalóit mutatja be a töle megszokott minőségben. Naprakész információk, térképek, látnivalók, tuti tippek vásárláshoz, étkezéshez, esős napokra, gyerekkel, a kötet végén pedig élménytúrákat is találunk, valamint jó tanácsokat, információkat ünnepekről, eseményekről, időjárásról és még egy kis puska is akad a legfontosabb mondatokról cseh nyelven.

A látnivalókat négy régióba csoportosítva ismerteti velünk a kötet. Kedvcsinálónak jöjjön néhány izgalmas látnivaló mindegyikből. Elsőként Észak-Csehországba látogatunk, ahol a legnépszerűbb úticélok az előkelő gyógyfürdők. Emellett a természetjárók nagy kedvence is vad, sziklás, lenyűgöző tájainak köszönhetően. Olyan szép városok vannak a régióban többek között, mint Karlovy Vary vagy Mariánské Lázně, ahol az előkelőségek előszeretettel ütötték el az időt. Utóbbiban az uralkodó szín a "császársárga", amiben a helyi lakosok szerint városuk homlokzata ragyog. (Fent: Kolonnád, Mariánské Lázně)

1_26.jpeg

A következő régió Közép-Csehország olyan gyöngyszemekkel, mint a "Száztornyú" Prága rengeteg izgalmas látnivalóval, Kutná Hora, ahol kihagyhatatlan látnivaló Kostnice, a Csontkápolna vagy a lenyűgöző cseppkőbarlang Koněpruské jeskyně. Volt szerencsém többször is megfordulni Prágában, de mindig tud újat mutatni a város, mely olyan pazar látnivalókkal várja a látogatókat, mint a Vencel tér, a különleges Óvárosi tér a lenyűgöző csillagászati órával (lásd fent), a Károly híd, a Zsidó negyed és még sorolhatnám hosszan, nem is véletlen, hogy a Marco Polo sorozatban egy külön kötetet szenteltek Prága bemutatásának.

A harmadik régióban ellátogatunk Dél-Csehországba, ahol "a szelíd dombok láncolata fokozatosan a középhegység jellegű Cseh-erdőbe megy át, a völgyekben a Moldva és mellékfolyói kanyarognak". A magaslatokon várkastélyok, erődítmények várják a felfedezőket, miközben számos történelmi épülettel, hangulatos kis utcákkal rendelkező városokat járhatunk végig. Ebben a régióban található a Prága utáni második leglátogatottabb város, Český Krumlov (lásd fent), ahol történelmi árkádsoron sétálhatunk, kastélyt és káprázatos épületeket nézhetünk meg vagy élvezhetjük a pazar barokk parkot.

dsc_0592-3.jpg

Végezetül pedig irány dél-kelet, Morvaország, ahol a gyümölcsösök, szőlőültetvények mellett meredek hegyeket is láthatunk, bájos kis falvakat egyszerű, de hangulatos fatemplomokkal. Átutazva ezen a vidéken élvezhetjük Brnóban a helyiek vendégszeretetét vagy elmehetünk egy szórakoztató csónakos barlangtúrára. Változatosságának köszönhetően mindenki megtalálja a neki kedves programot. Az egyik kedvenc városom a régióban Telč, ahol a reneszánsz házak látványa lenyűgözött (lásd fent).

139508762.jpgA könyvet a Corvina Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet itt is köszönünk!

Többet szeretnél megtudni a könyvről? Kattints a képre és rendeld meg kedvezményesen a kiadótól!

Kövess minket a Facebook-on is!

Portugália lelkesít, felvillanyoz és bámulatba ejt

Mesés látnivalók a természeti kincsekben és kulturális látnivalókban gazdag Szlovéniában

Norvégia, a vadregényes, nagy múltú, de a modern korral haladó ország

Kalandozások Skócia mesés tájain

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes