Anna Freud - Egy lány az apja árnyékában

Könyvajánló - Romy Seidel: Anna Freud - Egy lány az apja árnyékában

"Az okos és érzékeny fiatal nő a 20. század drámai eseményei elől menekülve, igaz szerelme támogatásával végre kilép szeretett apja árnyékából, hogy beteljesíthesse álmait."

399273369_825204119607146_4734096376469891655_n.jpg

A Kossuth Kiadó Különleges sorsok című kötetében ezúttal Anna Freud története kapott helyet. Sigmund Freud lányaként nem könnyű kitörtni az árnyékból. A sorozattól megszokott regényes, olvasmányos stílusban ismerünk meg egy ikonikus, meghatározó nőt, akinek a 20. század elején nincs könnyű dolga, amikor saját praxisát építi.

A történet kicsit lassan indul be. Megismerjük a kislány, aki legkisebb, hatodik gyermekként folyamatosan akadályokba ütközik, miközben keresi a saját útját. Végigkövethetjük, hogy miként igyekszik elkövetni mindent azért, hogy apját büszkévé tegye. Nincs könnyű dolga, miközben igyekszik kitörni világhírű ideggyógyász apja árnyékából, s bár folytatja apja szemléletét az orvoslásban, forradalmi módszereket dolgoz ki a gyerekpszichológia területén.

Kitartó, elszánt, segítőkész és mindig önzetlenül cselekedő nő, aki akkor is példásan viselkedett, amikor apja betegsége tette keménnyé a mindennapokat és akkor is, amikor a zsidók üldöztetése utoléri. Karrierjében sikerek és kudarcok sorát ismerhetjük meg, miközben ezen a területen úttörőként kezdi elismerni a világ.

Betekintést nyerünk apa-lánya különleges kapcsolatába, aki beleszületett a tudományos világba. Legfiatalabb gyermekként sokszor volt magányos, harcolt apja figyelméért, sokszor érezte azt, hogy senki nem érti őt igazán. S bár apja mindenben támogatta, sokszor nem érezte ezt igazán, folyton vágyott az elismerésre. Ezek mind szerepet játszottak abban, hogy a gyermekpszichológia felé forduljon a figyelme.

Életében meghatározó szerepet játszott Dorothy, akivel mély érzelmi kapcsolata alakult ki. Dorothytól olyan lelki támogatást, szeretetet, megértést és anyagi segítséget kapott, ami még a legnehezebb időkben is sokat segített Annának, hogy ne adja fel az álmait.

Egy csodálatos, eszes nő regényes életrajza, amely bemutatja, hogy a 20. század legsötétebb időszaka elől menekülve, egy csodálatos társsal az oldalán, Anna miként volt képes világhírű apja árnyékából kikerülve teljesíteni álmait, céljait.

kiajanlasannafreud1_20230307_1542_10.jpgA kötetet a Kossuth Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A képre kattintva kedvezményes áron elérhető a kötet a kiadónál!

Kövess minket a Facebookon is!

Főkép: fb.com/kossuthkiado

Estée Lauder és a szépség álma

Randevú a Flore kávéházban

Afrika oroszlánja - Egy életre szóló utazás a vadon szívébe

A párizsi maszkkészítő

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes