Estée Lauder és a szépség álma

Könyvajánló - Laura Baldini: Estée Lauder és a szépség álma

"Amint valaki szebbnek érzi magát, szebb is lesz." - Estée Lauder

 

Számos ikonikus, inspiráló nő élete jelenthet motivációt sokaknak. Bátor, határozott nők, akik legtöbbször dacoltak a a társadalmi normákkal és valami meghatározót alkottak. Ilyen emberek kapnak helyen a Kossuth Kiadó gondozásában megjelenő Különleges sorsok – Regényes életek című sorozatban.

Ezúttal a világhírű üzletasszony, Josephine Esther Mentzer, ismertebb nevén Estée Lauder életét ismerhetjük meg regényes formában. A magyar felmenőktől származó Eszti az Egyesült Államokban született és nagyon kemény utat kellett végigjárnia a sikerig.

Két síkon ismerjük ennek a zseniális nőnek az útját. Az egyiken látjuk a fiatal, eltökélt, merész nőt, aki bármilyen akadályba is ütközött, mindig tudott valami újat hozni, tudott pozitívan gondolkodni. Formabontó módszerei, kitartása pedig elégnek bizonyultak a páratlan sikerhez.

"Estée titka abban rejlett, hogy meg volt róla győződve: az ő termékei a világon a legjobbak."

És ez a mondat kissé önteltnek tűnhet, pontosan ez a hozzáállás, ami segített neki, hogy maradandót alkosson. A másik síkon pedig előreugrunk abba az időbe, amikor már elismerik kiválóságát, sikeres üzletasszony, de sajnos a magánélete már nem áll ilyen jól. Kezd eljutni oda, hogy már a kiégés határán van, a házassága is tönkrement. Hiába a fényűzés, a csillogás, a népszerűség, az elismertség, a valódi boldogság elkerüli.

Inspiráló és lenyűgöző az akaraterő és a töretlen kitartás, ami azzá az elismert nővé tette, akinek a nevét a mai napig egy világhírű márka viseli, de közben azt is láthattuk, hogy mennyire nem sikerült megtalálnia az egyensúlyt a magánélet és a munka között. Amikor láthatjuk a családjához való hozzáállását az szomorú és dühítő is volt egyszerre.

A sikerig vezető út tetszett nekem igazán. A fiatal lány, aki gyógyszerész nagybátyja körül legyeskedve szívta magába a tudást, hogy aztán elkezdjen kísérletezni különféle olajokkal, mindenfélet illatokkal. Mindent elkövetett, hogy saját krémet alkosson, ami persze sikerülr is és a tengerparton kezdte el árulni. A népek pedig imádták...

Ez egy olvasmányos, érdekes történet egy izgalmas nő életéről, ami szerencsére happy enddel ér véget. És nemcsak a hivatástudata miatt inspiráló ez a regény, hanem a tanulsága miatt is, ami arra sarkallja az olvasót, hogy alaposan nézzen körül maga körül, ne csak akkor vegyük észre, hogy mi a legfontosabb az életünkben, amikor elveszítjük.

esteelauderbor_20221024_1444_18.jpgA kötetet a Kossuth Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A képre kattintva kedvezményes áron elérhető a kötet a kiadónál!

Kövess minket a Facebookon is!

Afrika oroszlánja - Egy életre szóló utazás a vadon szívébe

A párizsi maszkkészítő

Grace Kelly és a szerelem eleganciája

 Főkép: fb.com/kossuthkiadó

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes