Szökés a görög szigetre

Felső tízezer és könyörtelen üzletemberek világa - az őket kiszolgáló iparág legfontosabb ismérve a rugalmasság, nyitottság, hatékonyság és a folyamatos rendelkezésre állás a legképtelenebb időkben, a legképtelenebb kérések teljesítésével. Nincs lehetetlen, csak tehetetlen - de vajon tényleg? Mi történik, ha nem minden az, aminek tűnik - még a szerelem sem? 


Könyvajánló
Író: Karen Swan
Fordító: Barkóczi András

Szökés a görög szigetre

Minden kezdet előtt kell, hogy legyen egy vég? Ezzel a fedlapon is szereplő mondattal lehet a legjobban összefoglalni a cselekmény irányultságát. Hogy miért? Mert Karen Swan olyan romantikus regényt tett az olvasók elé, ami szokványosan indul, mégis rendhagyó: felső tízezer, könyörtelen üzletemberek, VIP ügyfelek, akiknek a legképtelenebb időkben a legképtelenebb kívánságait IS teljesíteni kell, mindössze egy órán belül. Átlagember számára ez önmagában is elképesztő és túlzó kívánalom: pingvinek egy partira? Katonai helikopter csak úgy? Meghívó az elnök estélyére? Mindent lehet, minden eladó és minden megszerezhető - a szerelem is?

Hogy lesz ebből romantikus mű? A főhős, Chloe Marston az egyik olyan alkalmazottja a fenti tevékenységet folytató cégnek, aki egy balesetet szenvedett másik alkalmazott helyettesítésére ugrik be a cég top5 ügyfeleinek kiszolgálására. Chloe nagyon nem akarja ezt a feladatot, nemrégen egy szerelmi csalódás űzte el a vállalkozás londoni székhelyéről New Yorkba, minden igyekezete arra irányul, hogy a szervezési feladatokat csak a háttérből irányítsa, cseppet sem vágyik rivaldafényre, top5 ügyfelek miatti állandó készenlétre és kreativitásra. Ám nincs mit tenni, a helyzet adott, a kihívásnak meg kell felelnie, akkor is, ha az egyik ügyfél kezd nemcsak ügyfélnek lenni az életében. 

És hogy lesz ebből olyan romantikus mű, ami kiemelkedik rendhagyóságával a műfajból? A fordulatok, kalandok által. A top5 ügyfélkörnek is megvannak a traumáik, amelyek a kötet végén összeérnek. Kicsit thrillerbe érő fordulatok bizgatják az olvasók fantáziáját: van itt korrupció, bántalmazás, bosszú, rejtélyek, titkok, megtévesztés, amelyeknek hivatásából adódóan Cloe is szenvedő részese lesz. Kihasználják, felhasználják, de vajon miért? A lány legújabb ügyfele egy isten háta mögötti görög szigeten óhajt ingatlant venni, amely szigeten az ilyen telkek-házak meg sem jelennek a hirdetésekben, sőt, el sem akar adni senki sem ilyen ingatlant - anyagiak nem számítanak. Cloenak bizonyítania kell, hogy van az a pénz, amiért mégis eladósorba kerülhet a fenti feltételeknek megfelelő terep, sőt, kapóra is jön számára az ügylet, mert exe megjelenik New Yorkban, de neki a háta közepére sem hiányzik a férfi. Elmenekül tehát elintézni Joe Lincoln kérését - de a férfi egyre különösebben viselkedik, ami szorongató kérdések feltevésére ad okot. Cloe kezd beleszeretni facér ügyfelébe, márpedig házinyúlra és ügyfélre nem lövünk. De még ennél is fontosabb, hogy ki Joe Lincoln? Veszélyben van-e vele Cloe?

A fordulatok olyan alaposan megkeverik az olvasót, hogy legszívesebben hamarjában az utolsó tucat oldalra lapozna, hogy azonnal megkapja a választ a fenti kérdésekre. A romantika mellett izgalmakban is része van a mű abszolválójának, semmiképpen sem egy klisés párkapcsolati dinamika részesei lesznek azok, akik időt és pénzt szánnak Karen Swan Szökés a görög szigetre című könyvére.

Szerintem olvassátok!

Fülszöveg

Minden kezdet előtt kell, hogy legyen egy vég

Chloe Marston összetört szívvel elköltözik Londonból, hogy New Yorkban kezdjen újra mindent. Egy olyan vállalkozásnál dolgozik, amely dúsgazdag kliensek megbízására végez szervezési feladatokat. Miközben mások életét zökkenőmentesen bonyolítja, maga Chloe történetesen egy ponton megrekedt. Az egyik nagy hatalmú ügyfél, a jóvágású Joe Lincoln világtól elzárt nyaralót keres egy görög szigeten, úgyhogy Chloe munkához lát.
Manhattanben váratlanul felbukkan az exe, Tom, és Chloe élete újra felborul, ezért kap a lehetőségen, hogy Joe Lincolnnal együtt nézze meg a kiválasztandó nyaralót. Időt nyer, eldöntheti, mit tegyen. Tomot már olyan régóta szerette, de a férfi megbántotta – érdemes még egy esélyt adnia neki? Lassanként közelebb kerül Joe-hoz, egyáltalán érdekli még Chloe-t Tom? Azonban Joe ellen vádak merülnek fel. Talán nagyobb a tét, mint a boldogságuk? Kiben bízhat Chloe? Időben kideríti, mi az igazság?



Karen Swan (a képen) a Sunday Times három legkelendőbb szerzőjének egyike. Könyvei hangulatos helyszíneikről ismertek, és Karen az utazást minden egyes történet létfontosságú kutatásának tekinti. Szereti a mély és bonyolult szerelmi történeteket melyeket váratlan fordulatokkal fűszerezve ábrázol.

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, 21. Század Kiadó!

Kövess bennünket Facebookon!

A képek a kiadó oldalairól származnak.

Termékadatok

Cím: Szökés a görög szigetre
Eredeti cím: The Greek Escape
Szerző: Karen Swan
Fordító: Barkóczi András
Kiadó: 21. Század Kiadó
Megjelenés: 2023. május 23.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635683239
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes