Grace Kelly és a szerelem eleganciája

Könyvajánló - Sophie Benedict: Grace Kelly és a szerelem eleganciája

A legendává vált színésznő, Grace Kelly életének egy darabkája ez a kötet, ami ott kezdődik, amikor New Yorkban beleveti magát a színészi pálya építésébe, keresztülfut azon, amikor elkezd ikonná válni, s egy hercegi eljegyzéssel zárul.

Ki ne hallotta volna életében Grace Kelly nevét? Ugye? Ez a név összeforrt Hollywooddal. Adott egy gyönyörű, fiatal lány Philadelphiából, aki felé tehetős szüleinek komoly elvárásai voltak. De nem akart férjhez menni, dacolt a szülői szigorral, s végül elment New Yorkba, hogy színészetet tanuljon. A kötetben megismerjük ezeket az éveket, láthatjuk az eszes, céltudatos fiatal nőt, aki mindent megtesz, hogy beteljesüljön az álma.

Jól teljesít az iskolában, ráadásul a legjobbkor került oda, amikor Hollywood igazán berobbant és sorra kerültek a vászonra a mozifilmek. Ezt a bájos mosolyt, a szőke szépséget vonzotta a kamera és idővel már komoly szerepeket is sikerült megszereznie. Menet közben olvashatunk arról, hogy bár jómódban nőtt fel és szinte mindent megkapott otthon, a legfontosabb, a szeretet hiányzott a mindennapjaiból. Látjuk miként boldogul egy vidéki úrilány a Nagy Almában.

Egyre több sikert ért el Hollywoodban, de a szülei még így sem voltak vele elégedettek és bár folyamatosan körüldongták a férfiak, a nagy szerelem nem akart eljönni. Már önmagában az is felérne egy romantikus kasszasikerrel, hogy egyedül vágott neki a nagyvilágnak és vált filmcsillaggá, az élete még inkább felborul, amikor megismerkedik a monacói herceggel és ezzel utoléri a szerelem.

Nagyon szeretem az életrajzi írásokat, de ez nekem inkább kicsit olyan rózsaszín felhőkkel teli romantikus lányregénynek tűnt. Jobban örültem volna, hogy többet látunk abból a nőből, aki arra vágyott, hogy elismerjék, aki küzdött azért, hogy mindenki, a szülei is lássák, hogy mi mindenre képes. Hogy a rengeteg dacolás eredményes volt, sikerült a csúcsra jutnia. Szívesen olvastam volna az olyan nehéz pillanatokról, mint például az abortusz. Mindenkinek vannak az életében nehéz pillanatok és pont az mutatta volna meg, hogy milyen erős is volt, ha ezek is helyet kaptak volna a sztoriban.

Bár a regény még így is tudott szórakozást nyújtani. Beleshettünk kicsit a kulisszák mögé. Kaptunk egy szeletet a múlt század derekának mozis világából. Színészi tanulmányokról, stúdiók működéséről, láthatjuk, hogy már akkor is miként keserítették meg a paparazzik a sztárok életét. Néhány románc is helyet kapott a kötetben, aztán láthatjuk, hogy a rengeteg küzdelem árán megszerzett sikert, a karriert hogyan áldozza fel a szerelem oltárán.

Sophie Benedict Grace Kelly és a szerelem eleganciája kötete egy sorozat részeként jelent meg a Kossuth Kiadó égisze alatt. A Híres nők című sorozatban olyan világhírű nők történeteit ismerhetjük meg többek között, mint Madame Curie, Marilyn Monroe, Coco Chanel, Frida Kahlo vagy Edith Piaf. 

gracekellyhu_20201215_1101_06.jpgA kötetet a Kossuth Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A képre kattintva kedvezményes áron elérhető a kötet a kiadónál!

Kövess minket a Facebookon is!

A második Mrs. Astor

A selyemút története

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes