Varázspartik és lakomák a Harry Potter-filmekből

Könyvajánló - Jennifer Carroll: Varázspartik és lakomák a Harry Potter-filmekből

Szakadj ki a muglik közül és repülj el Harry Potter varázslatos világába! Ceremóniák, partysnackek, szuper dekorációk. Minden adott egy tökéletes bulihoz a varázslók mesebeli világában.

315674954_504897874987991_5767622744611439205_n.jpg

Harry Potter világát sokan imádják kortól és nemtől függetlenül. A 21. Század Kiadó elhozott egy újabb gyöngyszemet, ami egyetlen rajongó otthonából sem hiányozhat, ez pedig a Varázsparti és lakomák a Harry Potter-filmekből című kötet. A könyv gyönyörű, számos fotóval, az ötletek izgalmasak, színesek, viccesek, a sablonok parádésak. Ebben a könyvben rengeteg mindent találunk, ami ezt a varázslatos világot magával ragadóvá teszi. 

A kötet szerzője ötféle partitémát tár elénk, bennük pedig szinte mindent, ami egy jó bulihoz kellhet. Dekoráció, menüjavaslat, receptek és mindenféle ingyenesen letölthető nyomtatnivaló a meghívótól kezdve egészen a partikellékekig. Miközben pedig böngészünk, hogy összeállítsuk a tökéletes partit és eszköztárát, kapunk kulisszatitkokat, idézeteket, látványterveket és képeket a filmekből, hogy biztosan elkapjon minket az a bizonyos Roxfort-láz.

Rendezhetünk szülinapi bulit Roxforti házkupa stílusban, amihez letölthetünk szülinapi zászlókat a házak színeiben, sőt találunk még partimeghívó sablont is, amit könnyen szerkeszthetünk. A dekorációhoz többek között kapunk ötletet miként készíthetünk lebegő gyertyákat, a menühöz pedig találunk izgalmas recepteket, mint például Holdsáp átváltozó sajtostészta-gombócai vagy Hagrid "Bódog szüllinapot!" cupcake-jei.

Tarthatunk saját beosztási ceremóniát, amelyhez elengedhetetlen egy Teszlek Süveg, melynek elkészítéséhez szintén mindent információ adott a kötetben. Az igazi rajongók pedig szuper ötleteket kapnak, hogy az esküvőjüket is áthassa a mágia, de egy különleges Legendás Állatok Halloween-parti is szuper bulinak ígérkezik. A partitippek ráadásul kedvünk szerint keverhetők, variálhatók, így akár egy különleges HP farsangot is könnyedén megszervezhetünk. Vagy nagyon is aktuális: a karácsonyt is tehetjük varázslatossá.

A dekorációgyártás szuper közös program lehet barátokkal, gyerekekkel, ráadásul minden olyan részletesen, átláthatóan van leírva, hogy a cuccok többségét még kevesebb kézügyességgel rendelkezők is el tudják készíteni. Nálam az abszolút kedvenc a Tiltott Rengeteg-lámpás, ami nem csupán partikellékként működhet, hanem állandó dísze is lehet az otthonunknak, búnusz, hogy ezekhez is letölthetjük a nyomtatható sablonokat:

Nálam még a nagy sütés, főzés kimaradt, ezért első körben kipróbáltam "A négy bajnok fűszeres almabora" fantázianévvel megáldott bólét. Az elkészítés rendkívül egyszerű: fogunk 4 liter almalét, 1 narancs levét és beleöntjük egy lábasba. Teszünk bele 1-1 evőkanállal a következő négy fűszerből: örőlt fahéj, szegfűbors, reszelt  szerecsendió, egész szegfűszeg. Közepes lángon hevítsük fel az egészet, majd forraljuk 15 percig. Miután levettük a tűzről dobálhatunk bele narancskarikákat és már tálalhatjuk is. Isteni finom!

Emellett szép számmal jönnek a jópofa ételes receptek, amik szintén az elvarázsolt világba repítenek. Biztos lesz egy-két partifalat, amit majd ki fogok próbálni. Van, ahol már maga az íz is csábító és bőven akad, ahol a látvány erre még rátesz egy nagy lapáttal. Egy kis ízelítő a finomságokról:

kajakepek.jpg

Ez a könyv egyetlen rajongó otthonából sem hiányozhat. Biztosan mindenki megtalálja a kedvére való érdekességet, finomságot a kötetben, ráadásul tökéletes karácsonyi ajándéknak is!

3037341.jpgKöszönöm a lehetőséget a 21. Század Kiadónak!

A kötet a borítóképre kattintva elérhető kedvezményes áron a kiadó honlapján.

Kövess minket Facebookon!

Jóbarátok - A hivatalos szakácskönyv

Ünnepek és ételek skandináv módra - Skandináv karácsony

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes