Afrika oroszlánja - Egy életre szóló utazás a vadon szívébe

Könyvajánló - Lea Kampe: Karen ​Blixen

Egy varázslatos utazás a távoli Afrikába, ahol az idő megáll, és az ember szemtől szemben találkozik a természet csodáival és kegyetlenségével...

A Kossuth Kiadó Különleges sorsok - Regényes életek című sorozatában számos érdekes, izgalmas, erős nő élete került már terítékre. Ezúttal Lea Kampe könyvének főszereplője Karen Blixen, dán író, aki majdnem két évtizedig élt Kenyában, mely meghatározó része volt az életének, csodálatos dolgokat vitt véghez.

Karen Blixen 1910-es évek elején érkezett meg Afrikába és az volt az álma, hogy egy kávéültetvényt hozzon létre. Végül ennél sokkal többet tett, ugyanis ültetvénye sokaknak adott otthont, többek között kétszáz kikuju családnak. Bármit megtett volna értük, oroszlánként harcolt, hogy megvédje őket, hogy ne csorbuljanak a jogaik, sőt, megtanulta a nyelvüket és még egy iskolást is létrehozott, hogy a gyerekeik tanulhassanak, ezáltal legyen esélyük felfedezni a világot.

Megismerünk egy magabiztos, határozott, független, erős és bátor nőt, akinek korántsem volt könnyű az élete. Könnyen beszippantja a sztori az olvasót, mert kapunk egy megrendítő, de magával ragadó életutat. Tanne, ahogy barátai nevezték Karent, különleges nő volt. Ez a kötet pedig az életrajzának olvasmányos stílusban megírt regényes változata.

Rengeteg nehéz témát érint a kötet: rasszizmus, kényszermunka, bántalmazás, magány, kitartás, küzdés egy szebb jövőért. Elgondolkodtató regény egy lenyűgöző nőről, aki hitt az álmaiban és rendíthetetlenül harcolt is értük a hazatérése előtti utolsó pillanatig. Mindez nem volt könnyű. Főleg, amikor szerelme visszautazott Angliába. Egyedül egy gyermekkel a szíve alatt...hiába volt élettel tele mindig az ültetvény, komoly harcot vívott a magánnyal.

Távol a szülőföldjétől kellett boldogulnia, miközben betegségek is nehezítették az útját, ráadásul a háború is kitört, ami csak még több kemény időszakot hozott az életébe. Mindez pedig egy tőlünk rettentő távoli helyen, a vad, ijesztő, megosztó Afrika tájain hegyek és vadállatok gyűrűjében. Tehetünk egy varázslatos utazást egy izgalmas farmon, ahol a természet csodáival és kegyetlenségével is szembe kell nézni.

Ha szereted az olvasmányos életrajzi regényeket, amelyek különleges utazásra visznek, és megismernéd egy páratlan nő hullányvölgyekkel tarkított életét, akkor ezt a könyvet neked találták ki. Karen Blixen önéletrajzi könyvének (Out of Africa - Volt egy farmom Afrikában) megfilmesített változatát is melegen ajánlom. '85-ben került a mozikba és Meryl Streep játszotta Tannét, magyarul Távol Afrikától (Out of Africa) címmel jelent meg.

130x205afrikaoroszlanjabor10_20230601_1453_10.jpgA kötetet a Kossuth Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A képre kattintva kedvezményes áron elérhető a kötet a kiadónál!

Kövess minket a Facebookon is!

A párizsi maszkkészítő

Grace Kelly és a szerelem eleganciája

 Főkép: fb.com/kossuthkiadó

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes