Bízz ​bennem!

Könyvajánló - T. M. Logan: Bízz ​bennem!

Képzeld el, hogy a vonaton szóba elegyedsz egy idegen nővel, aki megkér, hogy fogd meg a kisbabáját, amíg elintéz egy sürgős hívást, majd pár perc múlva azt látod, ahogy az állomáson sietősen távozik a peronon. Ezután pedig találsz egy cédulát, melyen arra figyelmeztet, hogy ne bízz senkiben és védd meg a kislány. Mit tennél?

T. M. Logan Bízz bennem! című regényét izgatottan vettem kézbe, mert amit legutóbb olvastam tőle parádés volt, ajánlom nagyon mindenkinek, aki pörgős, nyomasztó, feszült, elgondolkodtató thrillerre vágyik. Ha sikerült kíváncsivá tennem, kattints a regény címére:

29 másodperc

Na, de nézzük mit hozott nekünk most. A Bízz bennem! egy nagyon ütős jelenettel indít: a főszereplő, Ellen a vonaton utazik, amikor találkozik egy ismeretlen nővel, aki egy csecsemővel utazik. Majd a nő egy sürgős telefonhívás ürügyén megkéri Ellent, hogy fogja meg a kicsit, amíg odébb megy telefonálni. Telnek a percek és a nő nem tér vissza, amikor pedig megáll a vonat egy állomáson, már csak annyit lát az ablakból, hogy az anya siet le a peronról. Ellen épp segítséget kérne, amikor észrevesz egy fecnit, rajta az alábbi üzenetettel:

"Kérem, védje meg Miát!
Ne bízzon a rendőrségben!
Senkiben se bízzon!"

Mit tegyen ilyenkor az ember? Érdekes elgondolkodni, hogy vajon te, kedves olvasó, mit tennél... Vajon mi olyan szörnyűség lehet egy ember életében, egy anya életében, hogy egy vadidegen karjaiban hagyja a gyermekét? Előbb-utóbb választ kapunk ezekre a kérdésekre is. Annyit elárulok, hogy a gyermek egy bűncselekmény megoldásához vezető kulcs...

Egy ilyen üzenetet szinte senki nem venne komolyan, ugye? Na és mi van akkor, ha a vonatról leszállást követően egy férfi követni kezdene, egy másik pedig alig egy órával később megpróbálná elrabolni? Máris más a dolog fekvése, ugyanis ez történt Ellennel és a kis Miával.

Rengeteg megválaszolatlan kérdés bukkan fel olvasás közben és sokáig nem is értjük az összefüggéseket, csak kapkodjuk a fejünket és próbáljuk kitalálni, hogy most mi is következik. Ellen barátnőjének, Karinának a férje is okoz némi fejtörést, mikor kiderül, hogy nem egészen az az ember, akinek látszik. A két nő kapcsolatának leírása és a karakterek felépítés érdekesre sikerült. Tetszett, hogy a szerző eljátszott azzal, hogy mennyire vékony a határ a paranoia és a bizalom között.

Ellen egy eszes és szívós karakter, aki mindent megtesz, hogy megóvja Miát, miközben próbál rájönni, hogy mi a fenébe is keveredett. Sőt, talán kissé jobban is ragaszkodik hozzá, mint az egészséges lenne (ezt mondjuk letudhatjuk annak, hogy a könyv elején megtudja, hogy meddő).

A feszültség, az izgalom és az akció ezúttal sem maradt el, a regény olvasmányos, fordulatos. Van itt minden, barátság, bizalom, árulás, egy sötét labirintus, amely besszippantja az olvasót. Kapunk érdekes cselekményszálakat, bár néha úgy éreztem, hogy szükségtelenül kiszakítanak a fősodorból. De szerettem, hogy ezúttal is olyan felütéseket kaptunk a szerzőtől, amely elgondolkodtat minket és még sokáig ott motoszkál a fejünkben olvasás után is.

3517580.jpgA kötetet a General Press Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A kiadó honlapján kedvezményes áron megrendelhető a borítóképre kattintva!Érdekelnek a könyvújdonságok

Kövess bennünket Facebookon!

A halál színre lép

A kincsvadász

Három ütős krimi a General Press Kiadó kínálatából

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes