Három ütős krimi a General Press Kiadó kínálatából

Könyvajánló - Charlotte Link: Bűntelenül / Peter James: Halál első látásra / Donato Carrisi: A ​gonosz természete

Három szuper krimi, amit nem akarsz kihagyni!

Jön a jó idő, nekem pedig egyre többet van kedvem és igényem a napsütésben kiülni olvasni egy parkba, a folyópartra, a lényeg, hogy a szabadban legyek a négy fal közötti lét helyett. Rögtön hoztam is nektek három krimi-thrillert, amelyek tartogatnak némi feszültséget, izgalmat.

2565659.jpgElsőként érkezzen Charlotte Link Bűntelenül című regénye, egy izgalmas, feszült krimi, ami már az első oldalon beszippantja az olvasót. A szerző mesterien bánik a szavakkal, a helyzetekkel, a feszültségkeltéssel. Rendkívül olvasmányos, érdekes, csavaros, összetet történet, ami rengeteg szereplővel van megáldva és az írónő apránként adagolja a kirakós darabkáit, amelyek egy szép kerek drámai krimivé állnak össze.

Már az első oldalaktól izgalmas, feszült, ami sodró lendülettel viszi végig az olvasót az eseményeken. A sztori rendkívül összetett, így nehéz is róla spoilermentesen nyilatkozni. Adott két nő, akik között látszólag semmiféle kapcsolat nincs. Egyikük egy rengeteg problémával küzdő, nehéz sorsú asszony, míg a másik egy szeretetnek, tiszteletnek örvendő vidám, kedves tanárnő. Egyetlen dolog köti össze őket: egy fegyver, ami mindkettejükkel végzett. Egyiküket egy vonaton éri a gyilkos, a másik pedig kerékpározás közben kapja a halálos lövést.

Az ügy Kale Linville-hez kerül, aki igyekszik minél mélyebbre ásni az áldozatok életében. Mind tudjuk, hogy a látszak sokszor csal. És itt is pontosan ezt láthatjuk, ahogy elmerülünk a szereplők és kapcsolataik útvesztőiben. Hullanak is elő a csontvázak a szekrényekből, egyre több titokra derül fény egy megromlott, rémes házasságról, magányról és arról, hogy milyen tragédiákhoz vezethet, ha a múlt sérelmeit cipeljük magunkban.

Kapunk bőven drámát, izgalmas nyomozást, szinte letehetetlen a kötet. A feszültség az elejétől a végéig velünk marad és kapunk jó kis csavaros zárást is, amikor már épp azt hinnénk, hogy már mindent tudunk. 

2405443.jpgA második kötet Peter James: Halál első látásra című írása, melyben egy veszélyes nemzetközi bűnszervezet nyomába eredünk Grace főfelügyelővel. A regény során garantáltan nem fogunk unatkozni. Mindig történik valami, aztán észre sem vesszük és már el is érkeztünk az utolsó oldalra.

A történet nagyon is mai és sajnos lassan tényleg mindennapossá válnak az online csalások. A technológia fejlődéséhez a bűnözők is alkalmazkodtak és virágzik az internetes csalásokra épült "üzletág". Sokan kihasználják mások magányát és így van ez ebben a regényben is. Adott egy szeretetre, társra vágyó férfi, aki egy online társkeresőn úgy érzi rátalált élete párjára. Hónapokon át tartó chatelések után azonban kiderül, hogy az imádott német nő, Ingrid nem az, akinek hitte. A nő nem érkezik meg a londoni első randira, sőt, eltűnik a pénzzel együtt, amit kicsalt a kissé naiv, szerelmes férfiból.

De ez csak az egyik szál, amin Roy Grace főfelügyelő dolgozik, ugyanis ezekben a napokban találnak egy holttestet egy brightoni villában. Elsőre öngyilkosságnak tűnt, de viszonylag hamar kiderül, hogy a nőt meggyilkoltál és a nyomozás során kiderül, hogy előtte tőle is pénzt próbáltak kicsalni online. Vajon csak véletlen egybeesés vagy van kapcsolat a két ügy között?

Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy igen. Ráadásul nem is csak piti csalókkal kell szembenéznie a rendőröknek, hanem egy rendkívül veszélyes bérgyilkosokat is foglalkoztató bűnbandánál futnak össze a szálak. Izgalmas volt látni, hogy miként működik egy profi kiberbűnözés elleni nyomozócsapat. A szerző tökéletesen mutatja meg, hogy ugyanaz a techológia, ami teret ad a bűnözöknek, hogyan képes őket lekapcsolni.

A regény olvasmányos, szórakoztató, jól felépített és hiteles, hihető sztorit tár az olvasó elé. Valahogy így képzelem el az ilyen típusú bűnözőket és azt is, ahogy egy szakemberekből álló csapat igyekszik felkutatni és levadászni őket az internet sötét bugyrain keresztül.

2880532.jpgHarmadik ajánlásom nektek mára pedig Donato Carrisi: A ​gonosz természete, egy rejtélyes pszicho-thriller, melyben sok-sok éve eltűnt személyek váratlanul előkerülnek, de mintha egykori önmaguk romlott, sötét ikertestvérei lennének. Első regényem a szerzőtől, de magával ragadó lebilincselő stílusa rögtön beszippantott. 

Majd egy évtizeddel a Mila Vasquez sorozat nyitánya után érkezett meg magyarul ez a regény. Nem olvastam az első kötetet, de most már biztos, hogy utólag pótolni fogom ezt a hiányosságot, főleg, mert ez a könyv is jól sikerült, de mindenhol azt olvasni, hogy az első (Démoni suttogás) még jobb volt. Sebaj, bár voltak utalások az első részre, kicsit sem volt zavaró az olvasás hiánya, tökéletesen élvezhető volt önmagában ez a kötet is.

Adott a Szövetségi Rendőrség eltűnt személyekkel foglalkozó osztálya, ahol Mila is dolgozik. Nap mint nap eltűnt személyek képei lebegnek a szeme előtt, ám most egy bizarr ügy kerül az útjába. Adott egy gyilkossági ügy, ahol Roger Valin lemészárolt majdnem egy komplett családot, csak a legkisebb fiút hagyta életben. Eltűnese óta eltelt 17 év és a férfi visszatért pontosan ugyabban a szerelésben, amiben egykor eltűnt.

Mila beleveti magát a nyomozásba, ami egy újabb holttesthez vezeti. Ezúttal az áldozat egy elhíresült ügyvéd, aki azzal szerzett nevet magának, hogy erőszaktevőket mentet fel a bíróságon. Az elsőszámú gyanusított egy olyan nő, akinek szintén nyoma veszett évekkel ezelőtt. Az ügyet tovább bonyolítja, hogy minden helyszín elvezeti a nyomozókat egy újabb bűneset helyszínére.

Számos szereplő, érdekes karakterek, jól felépített, fordulatos, hátborzongató eseményeket felvonultató történet, amely végig képes feszültségben, izgalomban tartani az olvasót. A gyilkosságok mind kapcsolódnak egymáshoz és csak egyre szaporodnak, így a nyomozóknak mielőbb az ügy végére kell járniuk, hogy véget vessenek az "árnyak serege" pusztításának. Nálam nyert, remélem a kiadó elhozza a folytatást is.

Köszönjük, General Press Kiadó!

A köteteket kedvezményes áron megrendelhetitek a borítóképekre kattintva a kiadó oldalán.

Kövess minket Facebookon!

A legyek menyasszonya

Halállista

Villanás a sötétben

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes