A kincsvadász

Egy biztosítási csalásokra és kincsvadászatra szakosodott magánnyomozó Peruba indul volt férjével (!), cél egy roppant értékes gyűrű. Az út éccája a nyomozó nagyanyjától származik, aki egy szellemmel való diskurzus során tett szert az információra... 


Könyvajánló
Janet Evanovich
A kincsvadász

Gabriela Rose a harmincadik születésnapját az ecuadori őserdő mélyén tölti egy kudarccal végződő megbízatása során: egy kincset érő amulettet kellett volna megszerezni valakitől, amit részben sikerült is az illető oszladozó kezével együtt magáénak tudni, de a kézre - sajnálatos módon - egy párduc is szemet vetett, mielőtt sikerült volna kifeszegetnie a nyakláncot az ökölből, és a ragadozó bizonyult erősebbnek. A balszerencsén sopánkodva éri anyja, nagyanyja telefonhívása, akik a hurrikántól óriási károkat szenvedtek el a közelmúltban, és semmi pénzük sincs a  felújításra. Egy ingatlanfelvásárló érdeklődik ugyan a romos épületek iránt, de gombokat adna a házakért azok valós értékéhez képest. A nagymamának támad egy briliáns ötlete: Gabriela keresse meg Feketeszakáll kincsét, amit értékesítve pillanatokon belül kisikerül az a 15 millió dollár, amibe a kis városka élhetővé tétele kerülne, saját lakóépületeiket is beleértve. A család ugyanis Feketeszakáll leszármazottjának vallja magát, Gabriela Rose pedig vérbeli kincsvadász, ebből él (pontosabban biztosítási csalásokra és kincsek felkutatására szakosodott magánnyomozó).

Néhány nap múlva Gabriela maga sem akarja elhinni, hogy két munka között épp azon van, hogy betörjön volt férje házába Feketeszakáll kincseiért, csak azért, mert a nagyanyja egy szellemmel diskurálva ezt a az infót szűrte le beszélgetésükből. Végül is az amerikai Délen történtek már ennél furcsább dolgok is! Az eset azonban sokkal bonyolultabbnak ígérkezik: a cél érdekében össze kell fognia volt férjével, akinek a birtokában van egy régi térkép és esze halvány ágában sincs odaadni azt volt nejének. Együtt indulnak hát a perui őserdő mélyére egy titokzatos gyűrű kézrekerítése érdekében, miközben az állandó civakodás során életben is kell maradniuk - a gyűrűre nem csak ők vadásznak.

Aki mélységeket keres egy kalandregényben, az kerülje el ezt a habkönnyű művet, ami viszont garantáltan kikapcsolja az embert a mindennapokból. A rengeteg akció, az elvált házastársak pikírt párbeszédei, a karakterek önmagukban elviszik hátukon a könyvet. Pontosan arra kell használni, amire való: a sok kaland és humor egy levágott ékszíjú nap után pontosan jól tud esni. Nem kell gondolkodni rajta, ami fekete, az fekete, ami fehér, az fehér, és ha komfortzónán túl ölni kell, hát ölni kell, nincs kecmec meg hosszú monológok lélekmasszírozás címén. Ránk támadt, semlegesítettük. Pont. Csak semmi túlagyalás. Mekkora ászok! 

Gabriela karaktere teljesen hétköznapi, semmi nagypályás tulajdonság, egyszerűen csak bátor, helyenként önfejű és kitartó. A mű megítélésem szerint sokkal jobban ütne filmen, forgatókönyvszerű a felépítése, és az egzotikus tájak is jobban kidomborodnának, mint leírásként olvasva. Ettől még a történet remek élményt ad olvasás közben is. A kötet a Gabriela Rose-sorozat első darabja.

Szerintem olvassátok!

Fülszöveg

Elveszett kincs? Ellopott örökség? Gabriela Rose, a kincsvadász tudja, hogyan szerezze vissza.

A megbízható, hidegvérű, éles eszű és nyelvű nő többnyire cégek és magánszemélyek megbízásait teljesíti, a legújabb küldetését azonban személyes okból vállalja: a szülei otthona kerül veszélybe, ha nem sikerül mihamarabb minél több pénzt előteremteniük.
Gabriela egy régi családi legendát követve Peru dzsungelébe indul, hogy megkeresse Salamon király pecsétgyűrűjét és Lima elveszett kincsét. És teszi mindezt olyasvalakinek a társaságában, akit a háta közepére sem kíván. A volt férje, Rafer tulajdonában van ugyanis az a térkép, amely talán megmutatja az utat a kincshez, és a sármos, céltudatos férfi a világért sem hagyná, hogy Gabriela nélküle találja meg azt.
Ha épp nem a múlton civakodnak, ők ketten kiváló csapatot alkotnak – az egységükre pedig mindennél nagyobb szükség lesz, ha le akarják győzni a helyi drogbárót, aki semmitől sem riad vissza, hogy megszerezze a mesés gyűrűt.


Janet Evanovich (született Schneider; 1943. április 22. -) amerikai írónő. Pályafutását rövid kortárs romantikus regények írásával kezdte Steffie Hall írói álnéven, de hírnevet a Stephanie Plumot, a New Jersey állambeli Trentonban élő egykori fehérnemű-vásárlót bemutató kortárs krimisorozat szerzőjeként szerzett, aki munkája elvesztése után fejvadászként próbál megélni. A sorozat regényei felkerültek a The New York Times, a USA Today, a Wall Street Journal és az Amazon bestsellerlistáira. Evanovich legutóbbi tizenhét Plums regénye a NY Times bestsellerlistájának első helyén debütált, és tizenegy közülük a USA Today bestsellerlistájának első helyén végzett. Több mint kétszázmillió könyve jelent meg világszerte, és könyveit több mint negyven nyelvre fordították le.

Forrás: Wikipédia

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, General Press Kiadó!

Kövess bennünket Facebookon!

A képek a kiadó oldalairól származnak.
Termékadatok
Cím: A kincsvadász
Eredeti cím: The Recovery Agent
Szerző: Janet Evanovich
Fordító: Kajsza Krisztina
Kiadó: General Press Kiadó
Oldalak száma: 288
Megjelenés: 2023. március 15.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634527251
Méret: 197 mm x 137 mm x 20 mm
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes