A halál csókja

Könyvajánló - Richelle Mead: A halál csókja (Vámpírakadémia 3.)

Vámpírok, mágia, drámák, szövetségek, szerelmek, intrikák, akciók, vérfürdő. És mindez egy ifjúsági fantasy sorozatban...

Ismét elkalandoztam a különleges vámpírok világában, ahol vannak élőholt, szupergonosz, halhatatlan (de szerencsére nem elpusztíthatatlan) vámpírok, a strigák, a mágikus képességekkel született vámpírok, a morák és az őket védelmező dampyrok (damfír), akik félig ember, félig vámpír lények, akik többségében annak szentelik az életüket, hogy a lassan veszélyeztetett fajnak minősülő morákat megvédjék a stigáktól.

A sorozat első két részében már elég sokat megtudtunk ennek a világnak egy szeletéről, az akadémiáról, ahol a morák és a damphyrok biztonságban tanulhatnak, avagy annyira mégsem, de erről később. Ha szeretnél egy olyan sorozatot olvasni, amiben van egy kis misztikum, mágia, barátság, szerelem, dráma és némi akció, akkor jó helyen jársz, de ha nem ismered a sorozatot, akkor javaslom a korábbi részekről írt ajánlóimat:

#1 Vámpírakadémia

#2 Dermesztő ölelés

A történet ott folytatódik, ahol az előző rész abbamaradt. A strigákkal folytatott harc után mindenki kicsit megváltozott, ráadásul kemény év áll az őrzőtanoncok előtt. Rose és évfolyamtársai egyre közelebb vannak a záróvizsgákhoz, de előtte túl kell esniük egy másfél hónapig tartó terepgyakorlaton. A feladat egyszerű: minden végzős damphyr mellé kijelölnek egy morát, akit meg kell védeni. Random helyeken, időpontokban oktatók, őrzők támadnak rájuk, mintha strigák lennének, a tanoncok dolga pedig, hogy úgy harcoljanak, mintha az életük múlna rajta.

Rose legnagyobb meglepetésére nem Lissát kapja maga mellé, ami eleinte kicsit (nagyon hangosan és hisztisen) megviseli, de aztán nincs választása, bele kell törődnie a dologba. Mintha ez a helyzet nem lenne már önmagában is elég nehéz és komoly kihívás, a lány szellemeket is lát. Az akadémia udvarán kísérti Mason szelleme. De vajon valóban kísértetet lát vagy kezd megőrülni?

Utóbbi azért merül fel kérdésként, mert egyre több információt gyűjtenek össze a különféle ősi történetekből, amelyek mind arra utalnak, hogy Anna, akit szintén megérintett a halál elkezdett megőrülni a különleges kapcsolat miatt, ami lélekmágus társával kötötte össze. Vajon ez a sors vár Rose-ra is?

Már ez is sok érdekes helyzetet tartogat, emellé még ellátogatunk a lányokat kísérve a királyi udvarba is, hogy lássuk mi történt Viktorral, aki Lissát privát gyógyítójaként akarta rabszolgaként tartani korábban. Rövid kitérő, de tartogat új, hasznos infókat és kicsit jobban megismerjük Adriant is.

Az akadémián is zajlik az élet, elkényeztetett mora kölykök sodorják hatalmas bajba az iskolát, ami rengeteg áldozattal jár, de öröm az ürömben, hogy a könyv legjobb oldalait köszönhetjük nekik. Egy élmény volt olvasni, ahogy Rose és Christian vállvetve harcolnak.

Valahogy ezúttal is azt éreztem, mint a korábbi köteteknél, hogy lassan indul be a regény, de aztán kaptunk izgalmakat. Rose őrülete, kísértetek, szerelmek, intrika, akció és látjuk, ahogy egy új generáció radikális változást visz egy társadalom megszokott mindennapjaiba. Egy barátom azt mondta, hogy a harmadik rész után látványos változás megy át a sorozat is. Kíváncsian várom, hogy mi fog ebből kisülni. Főleg, hogy a végén ezúttal is kapunk jó kis pofont a szerzőtől és vele együtt Rose pedig egy küldetést a folytatásra...

9789635981670.jpgKöszönöm a lehetöséget az Agave Könyvek csapatának!

A kötet a borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron a kiadó honlapján.

Kövess minket a Facebookon is!

Az utolsó ördög

Hétköznapi szörnyetegek

Bábel

A fekete özvegy halála

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes