Egy ember története, aki megbékél élettel és halállal

Könyvajánló - Donny Cates, Geoff Shaw: Istenország

"...egy távoli csillag sötétlő hullája körül keringő világ romjain uralkodik a kard eredeti, isteni hatalmú tulajdonosa, aki növekvő haraggal várja a pillanatot, hogy visszakapja azt, ami az övé."

Donny Cates egy nagyon elgondolkodtató, megható történettel örvendeztette meg az olvasókat. Istenország című képregénye olyan fontos témákat boncolgat, mint az elmúlás, a család, a hagyaték. Megismerjük Emmettet, akinek elméjét az Alzheimer-kór eszi, már a betegség végső stádiumában jár, teljesen lerobbant, mindenki csak a nyűgöt látja szegény emberben, amikor váratlanul felbukkan a házában egy különleges hatalommal bíró kard. A kard kigyógyítja ugyan az Alzheimerből, de közben célkeresztet rajzol az öregember hátára: intergalaktikus istenek kezdenek vadászni rá. Pontosabban a kardra.

Egy félelmetes figura pályázik a misztikus kard erejére, az eslő csapás egy tornádóval érkezik, s vele egy démon. Emmettnek a kard segítségével sikerül legyőznie, de ez csak a kezdet. Ahogy haladunk előre a történetben láthatjuk miként változik meg a főszereplő gondolkodása. Először csak azért harcol a különféle támadókkal, hogy magát és a kardot védje, ám idővel ráébred, hogy sokkal fontosabb dolgok is vannak a világon, akikért akár meghalni is érdemes...

Ott van például a családja, akik áldozatokat hoztak, hogy odaköltözzenek hozzá és ápolják, főleg, hogy nem volt éppen könnyű beteg dühkitöréseivel és agresszív megnyilvánulásaival. Emmett találkozik különféle istenekkel, számos világ képviselőivel, akik mind a kardra pályáznak, de nem ezek a legfontosabb részei ennek a kötetnek.

unnamed-2.jpg

A sztori egyszerű, a tálalás a háttérmondanivaló viszont annál súlyosabb és értékesebb. Donny Cates mesterien érinti meg az olvasót, a történet vége ugyan nem happy end, de a kötet üzenete az örökségről, amit Emmett hagyhat a világra, na az szívmelengető.

Érdekes volt a kötet felépítése, mert végig süt belőle, hogy igazából a sztori nem fontos, nem lényegesek a szereplők, nem fontos, hogy mi is történik velük. A lényeg a mondanivaló, a mögöttes tartalom, az üzenet, hogy sose felejtsük el értékelni, amit az élet adott nekünk. A történet emiatt nem is olyan kidolgozott, mint lehetne, de ez a képregény pont így volt tökéletes.

A képregénynél sosem elég a sztori, szerencsére Geoff Shaw és Jason Wordie kiváló munkát végeztek, így a látvány tökéletesen olvad össze a karakterekkel, a mondanivalójukkal. Egy ember története, akinek egy másik világból érkezett kard kellett hozzá, hogy megbékéljen élettel és halállal.

A kötet a teljes GOD COUNTRY (1-6) sorozatot tartalmazza.

3942855_big.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

fordította Bayer Antal
keménytáblás, színes képregény
méret: 183 x 280 mm
kb 168 oldal
ISBN 978-963-470-296-2

Loki: A földre pottyant isten

Marvel 1602

Amikor két ütős világ találkozik: Locke & Key és Sandman egy parádés crossoverben

Neil Gaiman: A mágia könyvei

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes