Neil Gaiman: A mágia könyvei

Könyvajánló - Neil Gaiman: Books of Magic - A mágia könyvei keménytáblás képregény

Adott egy hétköznapi srác, akiben ott a lehetőség, hogy hatalmas varázsló legyen, de még csak nem is ismeri a mágiat. Egy nap négy idegen kopogtat nála és elviszik egy utazásra a multiverzumba. Az út végén pedig felteszik neki a nagy kérdést: átlagos hétköznapok vagy veszélyekkel és mágiával teli jövő?

Neil Gaiman A mágia könyvei (Books of Magic) című minisorozatában egy izgalmas utazásra viszi az olvasókat a mágia világába. Megismerjük a tinédzsert, Timothy Huntert, akinek a Ballonkabátos Brigád igyekszik megmutatni ezt veszélyes, rejtett a világot. A srácban ott lapul az erő, amely kell ahhoz, hogy a valaha volt leghatalmasabb mágussá váljon. Kérdés, hogy az erejét a jó vagy a sötét oldalon használja majd...persze, ha egyáltalán érdekli az erő...

A srác békésen deszkázik, amikor a négy fura fazon John Constantine-nal az élen megállítja és a mágiáról kezd neki hadoválni. Persze, hogy elsőre hülyének nézi őket, de aztán egyikük a srác jojóját élő bagollyá változtatja és máris elkezdi érdekelni a dolog. Végül úgy dönt, hogy mutassák meg neki ezt a világot, így együtt utazunk Timmel a világ kezdetétől a Láthatatlan labirintuson, az Árnyékvilágon, a Nyári alkony földjén egészen a világmindenség végéig.

I. Könyv - Egy kis csevej a nagy Merlinnel

Bejárhatjuk a múltat, a jelent és a jövőt, olyan világokban járunk, amelyek egy másik valóságban léteznek. Ez egy hétköznapi, átlagos srác számára, mint Tim elég durva "kultúrsokk", így azon sem lepődtem meg, amikor kidobta a taccsot. A brigád arra vállalkozott, hogy megmutassa az alapokat és ezáltal a fiú eldönthesse, hogy visszatér a megszokott életéhez vagy a tanulás útjára lép, hogy hatalmas mágus válhasson belőle.

II. Könyv - Túl az első gyilkossági kísérleten...

A négy könyv során különböző vezetők viszik időn és téren keresztül, olykor egészen szürreális, de nagyon is izgalmas és ötletes módon. Akik pedig ismerik a Sandman sorozatot, bizony fognak találkozni ismerős szereplővel Tim utazása közben. A multiverzum számos szeglete és megannyi új találkozás után pedig felteszik neki a kérdést: irány a varázslattal teli, de veszélyes világ vagy vissza az átlagos hétköznapokba?

III. Könyv - Egy laza délutáni séta a pokolban, valaki?

Az út a sok információ mellett még csak eseménytelennek sem mondható. Mások is hallottak már arról, hogy itt ez a kölyök, beavatva a varázslatba hihetetlen erő birtokosa lehet, ezért páran igyekeznek elejét venni a dolognak és az életére törnek. Előnye, hogy Tim legalább rögtön látja, ha ezt az utat választja, az bizony nem lesz veszélytelen és unalmas.

IV. Könyv - A nagy kérdés...

A Fumax égisze alatt érkezett ez a DC Black Label kötet a szokásos szuper minőségben és a teljes Books of Magic sorozatot tartalmazza. Négy könyv, négy különböző rajzoló: John Bolton, Scott Hampton, Charles Vess és Paul Johnson. Abszolút szubjektív vélemény, nekem nem jött be mind a négy stílus, de nem volt zavaró sem a váltás a könyvek között. Mások, mégis képesek együtt jól működni, de nálam egyértelműen John Bolton rajzai nyertek. Sötét, borongós, rejtélyes, izgalmas.

Tetszett ez a kis utazás, nem egy fordulatos, akciódús sztori, de megvan a maga mélysége, időnként kellő humorral megtűzdelve, ez egy tökéletes eredettörténet, amely keresztülrepít a multiverzum legsötétebb helyein és lényei között is. A végére pedig egy kis extra, ami kifejezetten tetszett: a kötet bevezetőjében Roger Zelazny tesz egy kis megjegyzést arra vonatkozóan, hogy akár visszafelé is olvasható a sorozat. És tényleg! Így is működik a sztori és követhető a cselekmény. Ötletes, okos kivitelezés.

3636198_big.jpegA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján! 

Kövess minket a Facebookon is!

írta: Neil Gaiman
fordította: Limpár Ildikó
formátum: keménytáblás
színes képregény
200 oldal
ISBN 978-963-470-239-9

Batman: Három Joker

Harleen - Az ifjú pszichiáter, aki úgy érzi megtalálta a gyógymódot a Gothamet sújtó őrületre

Ismét egy szuper Neil Gaiman képregény született, a Smaragdzöld tanulmány

Gaiman kalauza a vikingek világában

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes