Batman: Három Joker

Könyvajánló: Geoff Johns és Jason Fabok - Batman: Három Joker

"Egy újabb kegyetlen bűncselekmény után Batman bizonyosságot szerez arról, amit már régóta sejtett: a pszichopata bűnöző, akit egész életében üldözött, nem egyetlen személy. Több Joker létezik."

A Fumax Kiadó gondozásában jelent meg magyar nyelven a DC Comics 2020-as Batman-sztorija, a Batman: Három Joker című háromrészes minisorozat. A sztori érdekesre sikerült, ami Geoff Johns írása, ezt pedig tökéletesen egészíti ki az ütős látvány, ami Jason Fabok rajzainak és Brad Anderson színezésének köszönhetően olyan látványos.

Joker egy éjszaka alatt három bűntettet követett el, mindezt pedig három különböző helyszínen. Mindenki értetlenül áll az eset előtt, de egyre biztosabb, hogy ebből a vérszomjas bűnözőből nem csupán egy rohangál a városban. Batman, Batgirl és Gordon felügyelő beleveti a nyomozásba, a nyomozás közben összeakadnak Bruce egykori tanítványával, Robinnal, alias Jason Todd-dal, aki immár Vörös Sisakként üldözi a bűnt.

Belátják, hogy együtt nagyobb esélyük van végleg leszámolni a Jokerekkel, de az igazságosztóknak is vannak erkölcsi iránytűi, amiktől Jason kicsit elszakadt, így a közös munka bőven okoz konfliktusokat. Közben sorban kapunk egy-egy szeletet a különböző Jokerekből. Felbukkan a bűnöző, a bohóc, a mókamester. Mind más célokkal, motivációkkal és persze különböző módszerekkel terrorizálná Gotham városát. Egyetlen közös vágyuk, hogy Batmantől mindent elvegyenek, ami azzá teszi aki.

A történet rendkívül borús, sötét és ehhez igazodik a látványvilág is. Véres gyilkosságok, vegyszerek, tomboló vadállattá változott halak, cápa és stb. Látványos, izgalmas, de nálam a sztori nem ütött akkorát, inkább a karakterek, személyes tragédiák, emberi kapcsolatot, megbocsátás, továbblépés kapott nagyobb szerepet. Vajon képes jól működni együtt a denevércsalád, Batman, Batgirl és Robin?

A Jokerek eredettörténetei, okai pedig adnak bőven gondolkodnivalót, sőt a maga nyakatekert módján még tanulsággal is tudnak szolgálni. A gonoszság újabb rétegeit láthatjuk, miközben Joker pusztít, fájdalmat okoz és közben még gyógyít is.

Amellett, hogy újra elmerültünk a fertőben, nálam egyértelműen a sorok közötti mondanivaló miatt nyert ez a kötet, és persze a látvány is parádés. A sötét, komor világ tökéletes kontrasztja a vibráló színekkel. Lenyűgöző! A kiadás pedig ezúttal is hibátlan. Masszív kötés, szép színek, jó fordítás. A Fumax Kiadó hozta a tőle már megszokott színvonalat. A DC-rajongók pedig biztosan nem fognak csalódni ebben a kötetben.

3479241_big.jpegA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján! 

Kövess minket a Facebookon is!

írta: Geoff Johns
rajz: Jason Fabok
fordította: Sepsi László
formátum: keménytáblás
192 x 284 mm
színes képregény
160 oldal
ISBN 978-963-470-215-3

Harleen - Az ifjú pszichiáter, aki úgy érzi megtalálta a gyógymódot a Gothamet sújtó őrületre

Ismét egy szuper Neil Gaiman képregény született, a Smaragdzöld tanulmány

Tokió szelleme

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes