Tokió szelleme

Könyvajánló - Rick Remender és Sean Murphy: Tokyo Ghost - Tokió szelleme

Egy őrült, véres, trágár, csípős humorú képregény, melyben egy fájdalmas szerelmen és egy sivár, rémes jövőképen keresztül próbálnak a szerzők elrettenteni a túlzott tech-fogyasztástól

2089-et írunk, amikor szinten mindent a technológiák uralnak. A világot sikerült teljesen tönkre tenni, ezért az emberek virtuális világokban élik ki agresszivitásukat. Los Angeles úszik a mocsokban, melyen egy aljas zsarnok uralkodik, aki rendbiztosok segítségével tartja a kezében a hatalmat.

Egy nagyon ütős párost ismerhetünk meg Debbie Decay és Led Dent, azaz Teddy személyében, akik rendbiztosként szolgálnak és egy veszélyes küldetéssel bízzák meg őket. Tokióban van egy különleges édenkert, amely veszélyezteti a drótbáró hatalmát.

Ebben a Fumax Kiadótól megszokott minőségi kötésben kiadott gyűjteményben a teljes sorozat helyet kapott. Egy őrült, véres, trágár, csípős humorú képregény, amelyben aztán feltörnek az érzelmek. A páros elindul, hogy elpusztítsa Tokiót, helyette beleszeretnek ebbe a mesés, békés világba, ahol az érintetlen természet fogadja őket.

Közben megismerjük, miként lettek ők egy pár, hogyan tette függővé a férfiasság iránti vágy a gyerekként terrorizált Teddy-t, majd miként süllyedtek el a fertőben, melyből úgy tűnik nem képesek kitörni. Rátalálnak a paradicsomba,  a gyógyulás és a boldogság útjára léptek, először életükben úgy tűnik végre boldog párkapcsolatban élhetnek, de nem ez a sors volt megírva nekik. Tiszta szerelmükre rányomta bélyegét az a mocsok, amely elől próbálnak elmenekülni.

Rick Remender páratlan történetét Sean Murphy különleges, izgalmas ábrázolásmódja teszi teljessé. Tökéletesen egészítik ki egymást és rendkívül látványos a kontraszt. A vibráló, de mégis komor, vészjósló, pusztuló Los Angeles szemben a mesés színekkel, festői tájakkal Tokióban, ahol a fákkal és növényekkel beszőtt felhőkarcolók sugározzák a reményt, hogy van még esély egy savas esőtől mentes szebb jövőre. 

A gyűjteményes kötetben a teljes, tízfüzetes Tokyo Ghost képregény helyet kapott.

img_0603_a_1.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

színes, keménytáblás képregény
műfaj:  sci-fi, cyberpunk
Írta: Rick Remender
Rajz: Sean Murphy
fordította: Varró Attila
méret: 192×284 mm
264 oldal
ISBN 9789634701354

Kövess minket a Facebookon is!

 Ha túléled, átengedlek

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes