Az ifjú pszichiáter, aki úgy érzi megtalálta a gyógymódot a Gothamet sújtó őrületre

Könyvajánló - Stjepan Šejic: Harleen

"Ebben a sztoriban a lány táncra kel az ördöggel, majd együtt elindulnak a pokolba vezető hosszú úton."

Aki néz vagy olvas DC alkotásokat, az tutira belefutott Gotham szupergonoszaiba. Egyikük Dr. Harleen Quinzel, és most Stjepan Šejic Harleen című képregényeiből azt is megtudjuk, hogy a lelkes, fiatal pszichiáter miként került Joker bűvkörébe és vált legendás antihőssé.

Gotham utcáit ellepi a szenny, a bűnözés, az őrület. Dr. Quinzel a Kriminálpszichológiai Kutatóköpontban dolgozik és úgy gondolja közel jár a megoldáshoz, hogy megállítsák az ámokfutást. Sajnos a kollégái nem támogatják eléggé és egy sikertelen konferencia után, amikor azt gondolta ennél már nem lehet rosszabb napja, belefut Jokerbe és bűnbandájába, akik fegyvert nyomnak az arcába. Végül Joker megkegyelmez neki és még azt is végignézheti, ahogy Batman elkapja azt a szociopatát.

Napokig ezzel álmodik és csak ezen jár az esze, amikor betoppan hozzá egy fickó a Wayne Alapítványtól, hogy látnak fantáziát az ötleteiben és támogatnák a kutatását, ehhez azonban a város legvadabb helyén kell a megoldást keresnie, az Arkham Elmegyógyintézetben.

Lelkesen veti bele magát a munkába, hogy megtalálja az őrület forrását. A világ legelvetemültebb, legbetegebb, legőrültebb bűnözőinek az elméjébe kap betekintést. Köztük Jokerébe is és észre sem veszi, hogy apránként úgy beszippantja ez a világ, hogy lassan elveszik benne. Vajon meg lehet menteni az olyan szörnyetegeket, mint Pingvin, Krok vagy Joker? Van számukra remény?

Miközben Joker videóit nézi igyekszik legyőzni a félelmeit, hogy őt is sorra vegye végre a saját interjújához. Apránként belebetegszik ebbe a félelembe. Szinte már aludni sem tud, folyamatosan ezen kattog az agya, végül egy hónappal a támadás után leülnek beszélgetni.

A városban ezalatt sem nyugszanak le a kedélyek. Az ügyész fél arcát lemaradják egy speciális vegyszerrel, maffiózókat végeznek ki, a kedves Harleen pedig észre sem veszi, hogy bár ő akart őrült elmékbe látni, végül az ő fejébe kezdtek elvadult gondolatok ébredni...

Aztán egyre többet beszélgetnek és megismerjük kettejük elcseszett szerelmének kezdetét. Azokat a napokat, amikor Harleen még küzdött ellene, sőt undorodott magától, amikor arra gondolt, hogy vajon tetszene-e a mosolya Jokernek. És innentől nincs visszaút. Elkezdik sodorni az érzelmei.

"Szóval kiderül, hogy Joker és Harley története nem más, mint egy rosszul végződő sikamlós szerelmesregény. Gondolj bele! A nő beleszeret a furcsán karizmatikus és vonzó férfiba, aki ugyanakkor veszélyesen manipulatív pszichopata/szociopata. Kapcsolatuk egészségtelen dominancián és engedelmességen alapul. Elviselni a fájdalmat a szerelem reményében... Csak épp a regényekben a szörnyet megszelídítik... itt viszont felfalja a lányt."

Stjepan Šejic parádésat alkotott! Imádtam, hogy végignézhettük, ahogy a bizakodó, optimista, lelkes pszichiáter meg akarja menteni ezeket az elmebeteg gyilkosokat, szörnyeket, s közben látjuk belső vívódását. S végül azt, ahogy elsodorja magával az örvény és lassan ő is egy lesz közülük. Ehhez jönnek a gyönyörű, izgalmas rajzok és meg is született a tökéletes mű, amely elmeséli Harley Quinn születését. Imádtam!

3309129_big.jpg

A kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján! A kötet a teljes háromrészes Harleen mini-sorozatot tartalmazza.

Kövess minket a Facebookon is!

Írta és rajzolta: Stjepan Šejic
Fordította: Sepsi László
színes képregény
formátum: nagyalakú, keménytáblás
208 oldal
méret: 215 x 284 mm
ISBN 978-963-470-178-1

Ismét egy szuper Neil Gaiman képregény született, a Smaragdzöld tanulmány

Vízió emberré szeretne válni – és nincs emberibb dolog a családnál...

A bébi Thanosnak meg kell halnia

Tokió szelleme

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes