A bébi Thanosnak meg kell halnia

Könyvajánló - Donny Cates és Dylan Burnett: Kozmikus Szellemlovas - A bébi Thanosnak meg kell halnia

"A nagy sikerű Thanos győz fergeteges folytatása egy szinte nevetséges módon kézenfekvő ötlettel kezdődik. Nehéz elhinni, hogy másnak még nem jutott eszébe: visszamenni az időben, és eltenni láb alól a csecsemő Thanost. "

fokep_88.jpg

Donny Cates engem levett a lábamról Thanos győz című történetével, ahol megtudtuk, hogy a Szellemlovas Thanos mellé állt. Most pedig megérkezett a folytatás a Kozmikus Szellemlovasban. "Főhősünknek" nem egyszerű a története. Frank Castle, a Megtorló meghalt, ezután jött egy szerződés az Ördöggel, minek köszönhetően lángoló Szellemlovasként tért vissza. Ezt követte egy alku, amellyel ereje kozmikussá vált, s végül Thanos szolgájaként érte a vég, s Odin elismerésül harci képességeiért beengedte a Valhallába. Így kezdődik A bébi Thanosnak meg kell halnia című kötet.

kozmikus-szellemlovas-a-bebi-thanosnak-meg-kell-halnia-0-36834.jpg

Az öreg Frank nem boldog, bosszúra éhes még mindig. Hogyan is nyugodhatna meg? Úgy érzi nincs helye Odin csarnokában. Nem tudta megvédeni a családját, aztán mészárolt a Megtorlóként, majd Thanost, a világ legbrutálisabb főgonoszát segítve rémes dolgokat követett el.

Egy kis kalamajka a Valhallában és ismét az élők között találja magát. Úgy dönt, itt az ideje, hogy jóvá tegye a bűneit. Képes bárhová utazni az időben, ezért megkeresi a csecsemő Thanost, hogy megölésével megelőzze a tragédiák sorát. Hogy lehet, hogy egy ilyen egyszerű megoldás még sosem jutott senki eszébe?

Ám kiderül, hogy mégsem olyan könnyű dolog ez. Hisz épp jóvá akarja tenni a bűneit és számtalan gonosz tette ellenére még helyén van a szíve és akit talál csak egy ártatlan csecsemő. Másként dönt a Titánon, magához veszi a fiút és úgy dönt jó példát mutat neki. Ha sikerülne távol tartva a gonoszságtól felnevelni, azzal elkerülhetik a pusztítást.

Ezzel a döntésével egy idősíkokon és téren átívelő káosz veszi kezdetét, főleg, hogy sorban bukkannak fel olyanok, mint például a Galaxis Őrzői, akiknek nem okozna gondot végezni a kis Thanos-szal. De vajon bárki képes megváltoztatni a sorsát?

51e432e9-ae38-468c-a388-d378ae22ddde_1_105_c.jpeg

Kaptam egy szürreális alapötletre épülő, de szórakoztató, pörgős, humoros, időnként nyers, morbid és kissé őrült képregényt, amin rettentő jól szórakoztam. Donny Cates páratlan sztorit alkotott, az illusztráció és a színek pedig tökéletesen egészítették ki. A Fumax Kiadó ezúttal is hozta a formáját, ismét egy igényes albumot adtak ki a kezükből. A rajongók pedig tuti imádták Thanos hagyatékát, amelyből tudjuk, hogy a Kozmikus Szellemlovas még visszatér. 

A kötet a teljes Cosmic Ghost Rider (2018) minisorozatot, valamint a 2018-as Thanos Legacy fő történetét tartalmazza.

3198143_big.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Eredeti cím: Cosmic Ghost Rider - Baby Thanos Must Die
Szöveg: Donny Cates
Illusztráció: Dylan Burnett
fordította: Lunczer Gábor
műfaj: képregény
formátum: nagyalakú, keménytáblás
méret: 192 x 284 mm
oldalszám: 136 oldal

Kövess minket a Facebookon is!

Mi történik, ha Thanos győz?

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes