Marvel 1602

Könyvajánló - Neil Gaiman és Andy Kubert: Marvel 1602

"A ​természet rendje felborult, Erzsébet királynő halálos beteg, és világszerte szokatlan viharokról és bizarr teremtményekről érkeznek beszámolók. Jeruzsálemből egy titokzatos öregember kel útra, akiről azt suttogják, a templomos lovagok kincsét viszi magával, hogy az beteljesíthesse ismeretlen, rejtélyes rendeltetését..."

statements_1919262.jpg

Neil Gaiman neve a fantasy rajongók között kicsit sem ismeretlen, számos kiváló regény és ütős képregények is vannak már a háta mögött. Ezúttal pedig elhozta tőle a Fumax Kiadó a Marvel 1602 című gyűjteményt. Aki képben van a Marvel szuperhősök világában, azonnnal rá fog ismerni pár névre, azonban egy teljesen más idősíkban találkozhatunk velük.

A képregény, és ezzel máris értelmet nyer a címe, visszarepíti az olvasókat 1602-be, ahol a korábban már megismert, népszerű, klasszikus Marvel karakterekkel találkozhatunk, mint péládul Sir Nicholas Fury, aki ebben a korban az uralkodót szolgálja, kémfőnökként igyekszik minden támadást, fenyegetést megelőzni, lefülelni. Kevésbé szuperhősösek a karakterek, de azért egy kis mágia jut ebbe a korba is. És persze a boszorkányfajzatok (ismertebbemn mutánsok) is kapnak némi szerepet Carlos Javier vezetésével (ugye ismerősen cseng a név?).

Dr Strange - aki ebben az univerzumban I. Erzsébet királynő udvari mágusa - észreveszi, hogy rejtélyes erők munkálkodnak a világban, mikor az időjárás kezd egyre furábban viselkedni szerte Európában. Van itt minden, amitől érdekes lehet egy sztori: titokzatos fegyver, bérgyilkosok, különös alakváltók, merénylet a királynő ellen, politikai csatározások, akciók, lebegő hajó, telepátia és egyéb finomságok, valamint egy érdekes szövetség Strange, Javier és Fury hármasával.

large-9479833.jpg

Érdekes játék ez a már ismert karakterekkel. Gaiman tökéletesen mutatta be, hogy mi lett volna, ha ezek a hősök 400 évvel korábban születnek. A szereplők kicsit visszafogottabbak, földhözragadtabbak és azt gondolom, hogy egy ilyen merész "karakter-áthelyezésre" nem is születhetett volna alkalmasabb író, mint Neil Gaiman.

Andy Kubert pedig tökéletesen egészítette ki a sztorit. Remek helyszínek, izgalmas környezet és Gaimannek volt egy elképzelése a karakterekről is, de megvoltak a műfaj rajongói által már jól ismert jellemzők. Kubertnek pedig ezeket sikerült a 17. századhoz igazítani. Parádés páros, nekem nagyon bejött. És persze ott vannak a gyönyörű borítók, amikért le a kalappal Scott McKowen előtt.

Az érdekes sztori és a látványos rajzok mellett kapunk még pár extrát is. A kötet elején Peter Sandersontól kapunk egy szuper kis összefoglalót a szuperhősök, a képregények világából. Lehet, hogy szégyenletes beismerni, de nem ismertem korábban a pasas munkásságát, popkulturikus és képregényekre specializálódott történész, aki többek között képregénykritikus és még az NYU-n képregényes irodalmi kurzust is tartott, szóval tudja miről beszél.

Emelett a kötet végén az alkotás folyamatába is beleshetünk a szerző utószavában, valamint Scott McKowen is megoszt velünk néhány kulisszatitkot a borítókészítés folyamatáról. Ez a gyönyörű, minőségi kiadás tartalmazza a teljes, nyolcrészes MARVEL 1602 sorozatot.

3868081_big.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján! És még beleolvasót is találsz kedvcsinálónak.

írta: Neil Gaiman
rajz: Andy Kubert
fordította: Holló-Vaskó Péter
224 oldal
ISBN 978-963-470-282-5

Kövess minket a Facebookon is!

Amikor két ütős világ találkozik: Locke & Key és Sandman egy parádés crossoverben

Neil Gaiman: A mágia könyvei

Smaragdzöld tanulmány

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes