Deadpool és Kábel 2.

Könyvajánló - Fabian Nicieza: Deadpool és Kábel 2.

Hogyan lehetne összefoglalni a Deapool és Kábel második kötetét? Adott egy paradicsomi hely, érdekes karakterek, aztán egy gyilkosság, amit káosz követ és jöhet az őrült hajsza, gyilkolászás és persze a "deadpoolos" poénok.

Ha két nem kicsit szociopata mutánst telepakolsz fegyverekkel és egymás ellen indítod őket, abból nagy baj nem lehet. Legalábbis akkor, ha egy képregény lapjain látod. Megérkezett a Deadpool és Kábel képregényes kötet második része és ez a két őrült ismét nem hagyott minket unatkozni. Ha lemaradtál a kötet előző részéről, akkor a címre kattintva kaphatsz belőle egy kis ízelítőt:

Deadpool és Kábel (#1-12)

A második kötet tartalmazza a Cable/Deadpool sorozat 13–18. füzetét. A nagy ütközetek után belecsöppenünk egy békés, nyugis életbe a Gondviselésen. Ez egy különleges hely, ahol mindenki, a szupergonoszok is békére lelhetnek. Kábel is úgy dönt, hogy ez a tökéletes hely a feltöltődésre. Míg egy nap a paradicsomi idillt, a békét felbolygatja egy gyilkosság. Megindul a nyomozás és Deadpool elsőként jelentkezik a melóra, hogy felderíti az ügyet.

175391_page-0003.jpg

Mindenki nyomoz, majd érkezik egy váratlan csavar, amiről egy alvilági gonosz, Feketedoboz okolható és Deadpool elérkezik ahhoz a ponthoz az életében, hogy meg akar halni. De vajon miként lehet megölni egy öngyógyító, halhatatlan mutánst? A válasz megszületik, de mindennek keresztbe tesz, hogy Kábel eltűnik a szigetről és magával viszi Wade megváltását.

Elindul a hajsza Kábel után és egy speciális eszköz segítségével Wade képes másik világokba is követni. Kíséretül pedig kap maga mellé X-Meneket. Számos világot bejárnak követve Kábel nyomát. Láthatunk világot, ahol Apokalipszis mérhetetlen pusztítást végzett, de olyat is, ahol sugárzik a béke és nyugalom, míg végül rátalálnak, de nem épp olyan formában, mint amire számítottak.

Van bőven csihi-puhi, pörgés, érdekes karakterek, meglepő fordulatok, izgalmas világok, bébi Kábel, megy a kavarás fullra pörgetve. És persze az ősellenségek állandóan ki akarják nyírni egymást, de a vége ezúttal is az, hogy egymás megmentésére sietnek. Elcseszett egy barátság az övék.

Nincsenek nagy magasztosságok és mélységek, csak pont az, amit elvárhatunk egy ilyen sztoritól. Bunyók, poénok, pörgés, gyilkolászás és hajsza. Könnyed szórakozás azoknak, akik csípik ezt a két karaktert. A kötet minősége pedig ezúttal is tökéletes. Gyönyörű színek, jó fordítás, masszív kötés. Kell ennél több pár órányi kikapcsolódáshoz? 

3669609_big.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Szöveg: Fabian Nicieza
fordította: Benes Attila
144 oldal
formátum: keménytáblás
méret: 192 x 284 mm
színes képregény
ISBN 978-963-470-242-9

Kövess minket a Facebookon is!

A Megtorló a Marvel-univerzum ellen, avagy induljon a zombiapokalipszis

Wade Wilson és Nathan Summers, a Marvel menő mutáns zsoldosai visszatértek

A méltatlan Thor

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes