A Megtorló a Marvel-univerzum ellen, avagy induljon a zombiapokalipszis

Könyvajánló - Jonathan Maberry - Garth Ennis: A Megtorló a Marvel-univerzum ellen

Vajon mi történne, ha a Marvel-univerzum szuperhősei és szupergonoszai mind vérszomjas, agresszív kannibálokká válnának és csupán egyetlen ember maradna talpon, A Megtorló? Egy brutális, pörgős képregény. Mutatom!

Majdnem öt év telt el azóta, hogy a világon kiszabadult egy vírus, amely vérengző zombikká változtatta a Föld lakóit. Barbár, vérszomjas kannibálok egy bukott világban. A Megtorló, Frank Castle egy váratlan eseménynek köszönhetően immunissá vált a vírusra. Ő az utolsó túlélő...legalábbis sokáig ezt hiszi.

Visszaemlékezéseiben láthatjuk, hogy az egykori hősök, a Bosszúállók, az X-Menek, sőt még az olyan hatalmas erővel bíró lények, mint Thor, is a vírus áldozataivá váltak. Frank pedig rendületlenül írtja a kannibál törzsek tagjait New York utcáin. Segítségére van, hogy ezek a törzsek egymással is háborúznak, így kevesebb szörnyeteg jut neki.

Ez nem az a tipikus zombis történet, ahol agyatlan zabagépekké változnak az emberek, hanem inkáb csak extrém agresszívek lesznek és felfalnak bárkit, aki szembejön felük, ha épp ahhoz támad kedvük. Néhányan képesek tisztán gondolkodni, beszélni, így szervezik törzsekbe a többi fertőzöttet.

Rengeteg véres összecsapás, elesett hősök és azt még azt is láthatjuk, ahogy összecsap Pókemberrel, többször is végez Deadpoollal, míg aztán kiderül, hogy mégsem ő az utolsó ember a bolygón, akinek tiszta maradt az elméje.

Ne várjunk nagy mélységeket ezúttal sem. Ez egy igazi véres, aprítós sztori. Ott van Frank, aki már megbosszúlta a családjával történteket, de valami még most is hajtja előre. A gyilkolászás tartja életben, mégsem tudja igazán, hogy hol is a helye ebben az elpusztított világban.

Aztán rátalál egy papra és egy fiúra, majd kiderül, hogy néhány tucat ember még életben van, de a reményt már feladták. Nem hisznek már abban, hogy bárki megvédheti őket. Nem is tévedhettek volna nagyobbat...

„A ​világ kárhozatra jutott, Frank. Úgy vélem, csak egy gyilkos képes megmenteni minket.”

A történet vége hoz egy meglepő fordulatot, amikor végére érünk a képregény (Marvel Universe vs. The Punisher) négy részének. Bónuszként pedig szerepel Garth Ennis sztorija, A Megtorló kinyírja a Marvel-univerzumot (The Punisher Kills the Marvel Universe one-shot), melyben egy alternatív jövőképet ismerünk meg, amikor Frank családja nem a maffia áldozata lesz, hanem egy szuperhősütközben lesz járulékos veszteség, ezért Castle bosszút esküszik a Marvel-univerzum hősei ellen.

A kötet végig izgalmas, pörgős, nyers, szórakoztató és Frank elég jól elviszi a showt. A rajzok is passzolnak, a Fumax Kiadó pedig hozta a tőle megszokott színvonalat: szép színek, jó szövegezés és a kötés minősége is tökéletes. Nem az év képregénye, de kár lett volna kihagyni, mert Frank karaktere parádés ezúttal is.

3686350_big.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

A kötet tartalmazza: Marvel Universe vs. The Punisher 1-4, The Punisher Kills the Marvel Universe one-shot

írta: Jonathan Maberry, Garth Ennis
rajzolta: Goran Parlov
fordította: Sepsi László
152 oldal
280x185mm
színes, keménytáblás képregény
ISBN 978-963-470-254-2

Kövess minket a Facebookon is!

Amikor két ütős világ találkozik: Locke & Key és Sandman egy parádés crossoverben

Wade Wilson és Nathan Summers, a Marvel menő mutáns zsoldosai visszatértek

A méltatlan Thor

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes