A méltatlan Thor

Könyvajánló - Jason Aaron: A méltatlan Thor

Vajon mi történne, ha a nagy Thor, a Mennydörgés Istene elveszítené a pörölyét? Na nem úgy, hogy az megbújik egy pókhálós sarokban, hanem a keményebb módon: méltatlanná válik Mjölnir erejére. Kínos, mi?

meltatlanthor_borito_ma_solat.jpg

Na, de miről is beszélek? Megjelenik gyönyörű keménytáblás kiadásban a Fumax Kiadó jóvoltából Jason Aaron alkotása, az Unworthy Thor, azaz A méltatlan Thor öt részes minisorozata egy szépséges kötetben. Volt szerencsém megjelenés előtt kézbe venni és elmerülni ebben a kalandban, amikor is Thornak soha nem látott kihívással kell szembenéznie. Szinte már nem is emlékszik milyen volt fiatalon vágyódni a pöröly után, most pedig fogalma sincs mi is ő, ki is ő a pörölye nélkül.

Nem tud repülni, nem képes birodalmakat átszelni, szerencsére azért akad egy kecskéje, Fogcsikorgó, akinek ereje segíti ebben. Az önpusztítás, az öngyűlölet nem áll messze tőle, így senki nem fog meglepődni, hogy vedel és trollokat gyilkolászik. Egyetlen suttogás képes volt legyőzni...

De újra feltámad benne a remény, amikor egy idegen felbukkan és közli vele, hogy létezik egy másik pöröly, ezért útnak indul, hogy megkeresse. Ám a dolognak híre megy és a konkurencia is vadászik erre a titokzatos, másik Mjölnirre. Felbukkannak régi barátok, új szövetségesek, de ellenségek is, az univerzum veszedelmes gonosztevői, akiknek szintén a pöröly erejére fáj a foguk.

Először a Gyűjtő, aki el is kapja Thort (aki már nem Thor, csupán Odin fia) és kegyetlen módszerekkel akarja rávenni, hogy tanítsa meg miként lehet használni a pörölyt. Kiköt az űrzárkájában, közben pedig látjuk, hogy megérkeznek Thanos csatlósai is, akik uruknak készülne elvinni az univerzum egyik legerősebb fegyverét. És még Hela is hoz némi izgalmat a sztoriba.

De Odin fia nem a gonosztevőkkel küzdi a legnagyobb csatákat. Saját maga legnagyobb ellensége, aki még egy régi barát torkának is képes nekiugrani. Végül észhez tér és olyan csatába indul, mint még soha. Harcolt már istenek és Bosszúállók oldalán, számos szörnyeteget győzött már le, de a mostani csatában azért harcol, hogy méltóvá válhasson...

Ugrálunk térben és időben, hogy láthassuk az öngyűlöletben fürdő Odin fiát és azt a férfit, aki újra Thor akar lenni, újra a Mennydörgés Istene akar lenni. Újra méltóvá akar válni az isteni erőre. De vajon sikerrel jár? Visszanyeri a becsületét?

Bőven akadnak a képregények során látványos jelenetek. Például, amikor ez a másik pöröly felfedi Thor előtt egy másik Thor, egy másik Asgard fia történetét, de néhányszor még az is említésre kerül, hogy egy titokzatos lány képes volt felemelni a Holdon hagyott Mjölnirt.

S bár vannak látványos csatajelenetek, ez a minisorozat mégis inkább arról szól, miként keresi önmagát Odin fia miután úgy érzi mindent elveszített a pöröllyel. Izgalmas volt látni, hogy mivé lesz egy isten, aki úgy érzi méltatlanná vált. Láthatjuk kétségbeesett küzdelmét, belső vívódását, hogy kimásszon a mély gödörből. Mindezt a borús, vészjósló hangulatú illusztráció teszi teljessé, melynek többségéért Olivier Coipel és Kim Jacinto felelt.

meltatlanthor_borito.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Szöveg: Jason Aaron
Fordította: Lunczer Gábor
Formátum: keménytáblás
ISBN 978-963-470-237-5

Kövess minket a Facebookon is!

Thor: A mennydörgés istene

Bízz bennem, Loki vagyok!

A napokban kerül megrendezésre a három napon át tartó 17. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál, ahol a kiadók felvonultatják a legjobb, legszebb, legkalandosabb képregényeket, és természetesen egy ilyen mókából a Fumax Kiadó sem maradhat ki. Keressétek a standjukat a rendezvényen és vásároljatok kedvezménnyel a szuper kínálatukból. Az eseményről részleteket az alábbi képre kattintva találtok:

cropped-cropped-benczedi_anna_17_budapesti_kepregeny_fesztival_kicsi-1.jpeg


Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes