Thor: A mennydörgés istene

Könyvajánló - Jason Aaron, Esad Ribic: Thor: A mennydörgés istene

Thor, a mennydörgés istene,
eltűnt istenek,
kozmikus nyomozás,
ősi fenyegetés.

Jason Aaron első Thor történeteit olvashatjuk a kötetben. A rajzoló, Esad Ribic munkásságával már találkozhattunk Fumax kiadványban is. Én először a Loki című képregényben találkoztam a műveivel, ahol lenyűgöztek a festményei. Ha nem ismeritek a művet, akkor itt egy kis ízelítő:

Rob Rodi és Esad Ribici: Loki

Elsőre kicsit más volt, mint amit a Lokiban megszoktam, de rögtön felismerhetőek voltak ugyanazok a karakteres vonások, amiket már ismertem. Gyönyörűek a rajzok, a színvilág, tökéletes egészet alkot a történet és az illusztráció. Ráadásul tovább színesíti a kötetet, hogy a 6. szám rajzait Butch Guice készítette. Teljesen más a stílusa, kicsit furcsa is a kötet közepén ez a szám, de mivel a történet passzol a cselekményszálba, a rajzokat is meglehet szokni.

A történetben folyamatosan ugrálunk az időben. Az első rész kezdetén 893-ban járunk, ahol Thor megmentett egy viking falut a jégóriástól, majd evett, ivott, hált a falu asszonyaival, csapodár istenségként mulatozott a jól végzett munka jutalmául. Ám a mókának vége szakad, amikor partra mos a tenger egy kegyetlenül lemészárolt istent.

Aztán ugrunk napjainkba az Indigarr bolygóra, amely kiszáradt és lakóinak a pusztulással kell szembenézniük. Egy fiatal lány Thorhoz, a valaha élt legnagyobb istenhez imádkozik, hogy segítsen rajtuk. Aki meg is érkezik, hogy elhozza a vihart és megmentse a bajba jutottakat.

Majd rácsodálkozik, hogy miért nem saját istenükhöz imádkoznak, amikor kiderül, hogy van világ istenek nélkül. Thor pedig utánajár, hogy miért és hogyan létezhet egy világ istenek nélkül. Majd szörnyű dologra döbben rá és ezzel kezdetét veszi hadjárata a rejtélyes erő után, aki az univerzum halhatatlan uraira vadászik.

Ekkor már Thorban felszínre törnek rémes emlékei egy aljas lényről, akiről azt gondolta sikerült a halálba küldeni. És így ismerjük meg Gorrt, a vérszomjas istenölőt, az eredettörténetét, a céljait, miközben végigkövetjük Thor kozmikus téren is időn átívelő nyomozását az ősi legyőzhetetlennek tűnő gonosz ellen.

Ezután megérkezünk a harmadik idősíkra: évezredek múlva Asgard tróntermében a megfásult, megtört Thort látjuk, aki egy romos Asgard királya, aki még mindig küzd, hogy legyőzze az istenölőt.

A legtöbb történetben a gonosznak konkrét céljai vannak. Ezúttal a főgonoszt csupán egy dolog hajtja előre: a tiszta istengyűlölet. Haragszik a lényekre, akik cserben hagyták őt és népét. Nagyon érdekes és izgalmas történetet kaptunk, kifejezetten tetszett a folyamatos ugrálás az idősíkok között. A szerző jól építette fel a különböző korokban élő Thorokat. Megismerjük a fiatal Thort, aki még csupán küzd azért, hogy méltóvá váljon a pörölyre, aztán ott van napjank Thorja, aki a bosszú angyala és a jövőbeli, már öreg Thor. S végül ők együtt fognak harcba szállni a legyőzhetetlennek hitt ellenséggel...

Az igényes, gyönyörű keménykötés a Thor: God of Thunder sorozat első 11 lapszámát tartalmazza. A kiadó ígérete pedig, hogy jövőre elhozzák a folytatást is. Izgatottan várom. Remélem ti is. :)

3116594_big.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Szöveg: Jason Aaron
Illusztráció: Esad Ribic
Fordította: Lunczer Gábor
Formátum: keménytáblás
Méret: 192 x 284 mm
Oldalszám: 272 oldal
ISBN 978-963-470-105-7

Kövess minket a Facebookon is!

Loki története egy formabontó fantasyban parádés képekkel

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes