A csínytevés istene erősebb és agyafúrtabb, mint valaha...

Könyvajánló - Loki: Asgard ügynöke 1.: Bízz bennem, Loki vagyok!

"Asgard egyszemélyes titkosszolgálataként készen áll átcsalni, átlopni és áthazudni magát minden zűrzavaros és veszélyes küldetésen, amelyre a Mindenek Anyja küldi."

Ebben a gyűjteményes kötetben a Lokiról szóló sorozat első öt részét olvashatjuk. Loki ezekben titkosügynöknek áll. Egy célja van: eltörölni a múlt Loki hibáit. Azt hiszi megtalálta a megoldást. Méghozzá a Mindenek Anyja, az Asgardot vezető triumvirátus segítségével, akik megbízzák különféle küldetésekkel, melyek hozzájárulnak, hogy eltörölje korábbi bűneit. Ehhez nem kell mást tennie, mint például a Midgardon kóborló asgardikat hazavinni. De mi van, ha valaki nem akar visszatérni egykori hazájába?

Közben más küldetések is várna rá. Az egyikhez meg kell szereznie öt kulcsot, melyeket a legendák szerint egykor apja, Odin kovácsoltatott. Különféle rúnáknak hála ezek a speciális kulcsok képességekkel vannak felruházva. Az első kulcson az utazás rúnája kapott helyet, mely segítségével óceánokat szelhetünk át, bolygókat fedezhetünk fel, hidat építhetünk istenek és emberek közé. Aztán ott a második, a kitartás rúnával megjelölt kulcs, majd a harmadik a titkok rúnájával, aztán a negyedik, az új kezdetrúnájával, s végül az ötödik, a testvériség rúnájával.

Végignézzük milyen módszerekkel sikerül Lokinak mind az öt kulcsot megszereznie, s általuk “Sigurd, nagy hőseink legelsőjének kardját”. De vajon mire készül a csínytevés istene? Nagyon elhivatott, még a Bosszúállók bázisára is betör, ahol nem fogadják tárt karokkal, pedig most kivételesen jó céllal érkezett. Rávilágít, hogy Thor nem önmaga. Romlottság költözött bele és Lokinál az eszköz, amivel megmenthetik Thort.

A fiatal Loki igyekszik törölni minden nyomát az öreg Loki bűneinek, de ezzel lehetőséget ad neki, hogy más dolgokon változtasson. És itt jön képre a kérdés, mely a képregényben kulcs szerepet játszik: vajon a sorsunk előre elrendeltetett vagy van esély rá, hogy a múlt ne ismétlődjön meg?


Az öt részben Loki mellett sorra érkeznek az izgalmas karakterek, akikkel együtt lesz igazán jó ez a képregény. Megismerjük többek között Sigurd történetét, aztán ott van a testvérpár Lorelei és Amora, de talán az egyik legérdekesebb karakter Verity, aki Loki legnagyobb döbbenetére átlát rajta.

A Fumax Kiadó elkényezteti az olvasókat. Sorban jönnek a jobbnál jobb képregények, ráadásul igényes kiadásban. Gyönyörű színek, masszív borító, szép kötés. A polc éke lesz ez a kötet is. Érdekes történet, izgalmas karakterek, kíváncsi leszek milyen érdekességeket hoz még ennek az új Lokinak az útja.

Ez a gyűjteményes kötet a Loki: Agent of Asgard 1–5. számait tartalmazza.

3440299_big.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

írta: Al Ewing
rajz: Lee Garbett
fordította: Lunczer Gábor
műfaj: képregény
formátum: keménytáblás
méret: 192 x 284 mm
oldalszám: 120
ISBN 978-963-470-204-7

Loki története egy formabontó fantasyban parádés képekkel

Mielőtt Hulk zöld lett...létezett egy szürke Hulk

Vízió emberré szeretne válni – és nincs emberibb dolog a családnál...

Mi történik, ha Thanos győz?


Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes