Mielőtt Hulk zöld lett...létezett egy szürke Hulk

Könyvajánló: Jeph Loeb és Tim Sale - Hulk: Szürke

Mielőtt a Hulk zöld lett…
Létezett egy szürke Hulk.

fokep_81.jpg

A szerzőpáros a Fenegyerek: Sárga és a Pókember: Kék kötetek után egy újabb Marvel szuperhős történetének kezdetéhez térnek vissza a Hulk: Szürke című kötetben. Ugyanis a Bosszú Angyalai egyik legerősebb és legmegosztóbb karaktere születésekor szürke volt.

Az alapokat a rajongók már jól ismerik. Egy gamma-bomba felrobbant és teljesen átalakította Bruce Banner-t, aki képes a Föld legerősebb lényévé változni, a Hihetetlen Hulkká. A történet ezt az eseményt követő napokban játszódik. A kötet elején még két teljesen különböző személyként működik Bruce és Hulk. Hulk olyan, mint egy könnyen dühbe guruló kölyök, egészen addig míg nem találkozik Bruce szerelmével, Betty Ross-szal.

A folyton dühös Hulk elkezdi érezni Bruce erős érzelmeit és bár eleinte nem érti mi történik, abban biztos, hogy a lány fontos szerepet tölt be az életében. Aztán felbukkan az apja, a kegyetlen Ross tábornok, aki egy veszélyes, elszabadult szörnyeteget lát Hulkban, ezért egy teljes arzenált zúdít rá, hogy megszabaduljon a fenevadtól. 

Betty-nek sem könnyű a helyzete. Az apja ki akarja végezni Hulk-ot, de a nő sem feltétlenül látja az embert a szürke robosztus lény mögött, aki egy kis törődésre vágyva közeledik felé. Hatalmas termet, brutális erő, mely egy gyermeki elmét rejt, aki csak egy dühös teremtménynek tűnik egészen addig, míg véletlenül meg nem üti Betty-t. 

Bruce a kötet elején felkeresi jó barátját, Dr. Leonard Samsont, aki pszichiáter és az ő segítségével próbálja megfejteni, hogyan legyen úrrá az új helyzeten, és azáltal, hogy elmeséli próbálja feldolgozni az eseményeket. Ahogy haladunk a történetben, az ő narrációjával rakhatjuk össze az első napjait.

Ez egy különös új látószög. Már megszoktuk a dühös, de szerethető melákot, erre most kaptunk egy adagot abból a Hulkból, aki úgy érkezett ebbe a világba, hogy nem kapott mást csak elutasítást, támadást. Élveztem a sztorit, de nem tudtam igazán belefeledkezni. A váltások a történetszálak és a narráció között volt egy kicsit, hmm, nem is tudom milyen jelző passzolna, talán zavaró. Ahogy az eseményeket folyamatosan megakasztotta a narráció, mindig kicsit kizökkentett, így nehezen lehetett elmerülni a kötetben.

A kiadás minőségéről csak a szokásosat tudom elmondani: színvonalas kötés, szép színek, a Fumax hozta a tőle elvárt minőséget. A szerzőpáros pedig ismét megmutatta mennyire jól működnek együtt. A történet és a rajzok tökéletesen passzoltak egymáshoz. A kötet végén pedig a szerzők beavatnak minket néhány kulisszatitokba. Bár nem hibátlan a kötet, érdemes ezt a kötetet is elolvasni, főleg, ha szeretnénk tudni, hogy mi történik, ha a Vasembert küldik Hulk elpusztítására.

 Kötet tartalmazza a teljes Hulk: Gray #1-6 minisorozatot. 

3164344_big.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Szöveg: Jeph Loeb
Illusztráció: Tim Sale
fordította: Benes Attila
műfaj: képregény
formátum: nagyalakú, keménytáblás
méret: 192 x 284 mm
oldalszám: 168 oldal
ISBN 978-963-470-132-3

Kövess minket a Facebookon is!

Deadpool, a Marvel-univerzum Zsémbes Zsoldosa

Thor: A mennydörgés istene

Mi történik, ha Thanos győz?

Marvel Kapitány: Magasabbra, távolabbra, gyorsabban

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes