Deadpool A Megtorló ellen

Könyvajánló - Fred Van Lente és Pere Pérez: Deadpool A Megtorló ellen

Ha látni akarod, hogy mi történik, amikor két pszichopata egymásnak feszül, akkor a Deadpool A Megtorló ellen a neked való képregény. A nagydumás, zsémbes zsoldos, Wade és Frank, aki nem hagyhat semmilyen bűnt megtorlatlanul egymásnak feszül. De ki kerül ki győztesen?

Mi az akciódús, pörgős, szórakoztató képregény kulcsa? Eressz össze két hőst (bár esetünkben inkább antihőst) és nézzük meg ki az erősebb. Fred Van Lente és Pere Pérez egy ilyen vállalkozásra állt össze, ahol egymásra uszították a nagyszájú zsoldost, Deadpoolt és a kissé elvakult, Megtorlót.

A bűnözőknek mindig kell valaki, aki gondoskodik a pénzükről, és bizony ezzel foglalkozik Bank, ő az alvilág könyvelője, pénzmosója. Frank Castle, azaz a Megtorló, amióta elvesztette a családját, mészárolja a bűnözőket. Bank azért került célkeresztbe, mert Frank rá akarja tenni a kezét a gengszterek minden dugipénzére, hogy az alvilág összezuhanjon.

A történet akkor fordul teljes káoszba, amikor Bank épp tárgyal Deadpoollal és megérkezik Megtorló. Elkezdődik a csetepaté, közben Bank nője a gyerekkel menekülőre fogja, de a csónakjuk felrobban. A sors fura fintora, hogy Deadpool pénzét is Bank kezeli, ráadásul Wade imádja Bank gyerekét, Hudsont, szóval elönti a vörös köd, amikor azt gondolja Frank megölte a srácot.

Ám ez nem is olyan egyszerű. Adott egy kissé dilinyós halhatatlan hős és egy pszichopata halandó. Vajon ki nyeri a csatát? Azt mindenki sejtheti, hogy a rajongók két kedvence nem végezhet egymással, ezért joggal reménykedhet az olvasó, hogy jön majd egy nagyobb gonosz, aki ellen összefoghatnak, de addig is csépelik azért egymást keményen és Deadpool be is kap pár fejlövést néhány alkalommal, ami pont elég arra, hogy ne emlékezzen rá, hogy mi is történt kettejük között és miről szól az utolsó megbízása.

Mindketten kapnak komoly sebeket, véres akciójelenetekben és humoros szócséplésekben, szájkaratéban sincs hiány. Az alapötlet nem új, de mégis tökéletesen működik ezzel a két szereplővel. Teljesen különbözőek mégis nagyon hasonlítanak. Amikor az elveiket követve pszichopata módon gyilkolásznak pontosan ugyanúgy képesek működni, a mészárlások után pedig mindkettejük képes érzelmekre is. Ettől lesznek ők érdekesek, izgalmasak és szerethetőek. És ez a képregény is pont ilyen. Jó párbeszédek, izgalmas párosítás, pörgős, akciódús jelenetek, mindez remek rajzokkal, színekkel és meg is van a pár órás tökéletes szórakozás.

A kötet tartalmazza a Deadpool A Megtorló ellen sorozat öt részét (Deadpool vs. Punisher 1-5), amelyet a Fumax Kiadótól megszokott szuper minőségű kiadásban vehetünk a kezünkbe.

3204838_big.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Szöveg: Fred Van Lente
Illusztráció: Pere Pérez
fordította: Benes Attila
műfaj: képregény
formátum: keménytáblás
méret: 192 x 284 mm
112 oldal
ISBN 978-963-470-145-3

Kövess minket a Facebookon is!

 

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes