Loki: A földre pottyant isten

Könyvajánló - Loki: A földre pottyant isten

És most mindenki képzelje el Lokit, a csínytevés és káosz urát, mint a Föld legnagyobb hőse, a Bosszúállók legújabb tagja... Ki bírta ki röhögés nélkül? :D 

clean_5.jpg

Daniel Kibblesmith öt részes minisorozata mellett garantáltan nem fogunk unatkozni. Kapunk pörgős, érdekes, humoros, erős karakterekkel megrakott sztorikat. Mindezt megspékeli a látvány, melyet Oscar Bazaldua és Andy MacDonald szolgáltat. Egyetlen hibája van ennek a kötetnek: túl hamar véget ér.

Hamar rájövünk, hogy ez szuper kis Loki-sztori lesz, hisz úgy indul, hogy hősünk a Birodalmak háborújában meghal, persze nem meglepő módon visszatér, hogy aztán Jöttünheim királyaként uralkodjon, vezesse a jégóriások birodalmát. Nem is Loki lenne, ha nem érezné úgy, hogy ezt az uncsi melót megoldja bárki egy kis mágiával megspékelve. Ezért létrehoz egy hóembert és a trónra ülteti. Ugyan mi baj lehet ebből? Naná hogy Thor sem díjazza a dolgot.

Ő maga pedig  elmegy a Földre, hogy Midgard legyőzhetetlen vezetőjével, Tony Starkkal kidumálják az uralkodói lét ügyes-bajos dolgait. Újabb csavar a sztoriban, amikor megemlíti Starknak, hogy tök jó kis Bosszúálló lenne belőle. A káosz, a csínytevés ura, mint szuperhős? Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy lesz itt humor, lesz itt káosz és természetesen nincs képregény gonosz nélkül.

Meg is érkezik Rémálom, aki pályázik Loki bolygójára, persze ez már azért Lokinak sem tetszik. Nem szívesen találkozik az ipsével, aki képes az álmokba férközve információt gyűjteni, hogy dimenziók között utazhasson. Ráadásul a rémálmokat valósággá változtatja. A kötetben erre durva példa van, nem akarok nagyon spoilerezni, csak annyi, hogy képzeljétek el, hogy holnap reggel felébredtek és a számotokra legfontosabb emberek nem emlékeznek rád. Mintha sosem lett volna köztetek kapcsolat. Halálra rémít már a gondolat is.

Na nem is cifrázom nagyon. Lokit is önvizsgálatra készteti ellenfele gondolatolvasása, ami újabb réteget ad a karakternek. Lényeg, hogy olvassátok. Jó sztori, humoros jelenetek, káosz, balhé, rettenetes főgonosz és Loki lenyűgöző karaktere, a jó és a rossz örökös harca, mindez megspékelve jó kis rajzokkal. A kötés pedig a szokásos pazar kivitel hála a Fumax Kiadónak. A kötet pedig a teljes Loki: The God Who Fell to Earth minisorozatot (1-5) tartalmazza.

3981779_big.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!    

keménytáblás képregény
fordította: Lunczer Gábor
128 oldal
méret: 186 x 280 mm
ISBN 978-963-470-303-7

A csínytevés istene erősebb és agyafúrtabb, mint valaha...

Loki története egy formabontó fantasyban parádés képekkel

Sólyomszem vs. Deadpool

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes