Sólyomszem vs. Deadpool

Könyvajánló - Gerry Duggan: Deadpool Sólyomszem ellen

"A régi szép időkben szupererejű bajnokok emelkedtek ki az arctalan tömegből, hogy harcoljanak a gonosz ellen, hogy megvédjék mindazt, ami jó. Ezek az önfeláldozó, lovagias vitézek igazi hősök voltak.
Ezek itt pont nem azok a hősök."

foookep.jpg

Egy újabb gyöngyszem a Fumax Kiadó kínálatában: Deadpool Sólyomszem ellen. Adott két szuperhős, az egyik az elpusztíthatatlan, agyament zsémbes zsoldos, aki már sokszor bizonyította, hogy a csapatban való munka nem igazán az ő terepe és ott van Sólyomszem, akinek ugyan nincs szuperereje, de parádésan bánik az íjjal és pótolhatatlan tagja a Bosszúállók csapatának. De hogy a fenébe kerülnek ezek egymás mellé?

Adott egy srác, aki felkeresi Clint Bartont, Sólyomszemet, aki sajnos nem veszi komolyan. Mire erre rájön, már késő, mert a kölyköt megölik Halloween napján, amikor a gonoszos szuperhősnek öltöznek, így még ezerszer könnyebb is a dolguk.

Már ez is baromira megviseli Bartont, de a még nagyobb para csak ezután jön, amikor kiderül, hogy a srác egy hacker volt, aki feltörte a SHIELD szervereit és megszerezte az összes ügynök adatait. A táska benne az infóval pedig eltűnt. Rossz kezekben ezzel nemcsak az ügynökök kerülnek veszélybe, hanem mindenki, aki közel áll hozzájuk.

A halloween akciónál Deadpool is jelen van és mivel a lánya is egy ügynökkel él, szívügye levadászni mindenkit, akinek köze van ehhez és visszaszerezni a kényes adatokat, ezzel pedig egy klasszikus adatlopós buliba cseppenünk, ahogy Kate, Clint tanítványa is. Ezek aztán bele is vágnak a melóba, és gyanítom, mondanom sem kell, nem lesz okunk keseregni menet közben.

Deadpoolt hajtja a vére és a megszállott gyilkolási vágya, akivel párba állítva egy nem kicsit gőgös, makacs Sólyomszem áll, esélytelen, hogy ezek ketten párszor ne akarja kicsinálni egymást. A szokásos bizarr, beteg, őrült Deadpool-sztorikhoz képest ez a kötet kicsit visszafogottra sikerült, de így is hozza a megszokott formát és jó szórakozást nyújt, mert akcióban, véres jelenetekben és humorban azért ezúttal sem lesz hiány. Már ez a páros - akik hol az ellenséget, hol egymást gyepálják - is bőven hoz szórakoztató jeleneteket, ehhez jönnek még bizarr orvosi kísérletek és programozott gyilkosok. Ugyan mi sülhetne el balul?

Matteo Lolli és Jacopo Camagni grafikája kicsit eltér a megszokottól, de a nyomtatás, a színek, a kötés minősége és a fordítás ezúttal is parádés. A kötet tartalmazza a teljes Hawkeye vs. Deadpool minisorozat 0–4. számát.

3741448_big.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

írta: Gerry Duggan
fordította: Holló-Vaskó Péter
műfaj: képregény
formátum: keménytáblás
méret: 184x279 mm
oldalszám: 120
ISBN: 978-963-470-265-8

Kövess minket a Facebookon is!

Deadpool és Kábel 2.

Wade Wilson és Nathan Summers, a Marvel menő mutáns zsoldosai visszatértek

Deadpool A Megtorló ellen

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes