Karácsonyi fejtörők gyerekeknek

Könyvajánló - Sven Nordqvist: Színezz és játssz Pettsonnal és Findusszal

"Hangolódj a karácsonyra Sven Nordqvist kedves mesehőseivel! Most segíthetsz mikulásgépet építeni az öreg Pettsonnak, hógömböket gyűjteni Findusznak, de megfejtheted a muklák titkosírását, díszíthetsz mézeskalácsot és akár a saját karácsonyi üdvözlőlapodat is elkészítheted. Játékra fel!"

139509673.jpg

Sven Nordqvist két szuper karakterét bizonyára már sokan ismerik, ők Pettson és Findusz. Szántóföldek és mezők között egy békés helyen él az idősödő Pettson és kandúrja, Findusz. Ezúttal a szerző nem egy újabb jópofa történettel kedveskedik az ifjú olvasóknak, hanem arra sarkallja őket, hogy kicsit megmozgassák agytekervényeiket.

A Karácsonyi fejtörők című kötetben számos izgalmas kaland vár a gyerekekre különféle feladványoknak köszönhetően. Akad benne kirakós, színezős, rajzolós feladvány, de van, ahol a betűket, szavakat kell keresni vagy épp hógolyókat számolni. De akad jópofa labirintus is, ahol a Mikulás által elvesztett csomagok nyomába kell ereszteni Finduszt.

Tökéletes ajándék a család apró tagjainak, akik pedig általa ajándékot készíthetnek, mert van benne olyan feladat is, hogy karácsonyi üdvözlőlapot kell készíteni. Sőt! Mielőtt élesben állnánk neki a mézeskalácsok díszítésének, két oldalon 8 mézeskalács várja, hogy kidíszítsük őket.

Bájos grafika, mókás, játékos feladatok, személyes kedvencem pedig a kép, ahol a karácsonyfa előtt a kandalló tüzének melegét élvezve Pettson, ölében Findusszal békésen pipázik. Már önmagábn ez a kép olyan békés, igazi karácsony esti idilli kép, de két példányban láthatjuk és az ifjú olvasó feladata, hogy a szinte ugyanolyan képek között megtalálja az eltéréseket.

Részlet a kötetben található képből

Nagyon jópofa kötet klassz feladványokkal. A hátsó borító pedig két nagyon cuki képeslapot rejt. Tökéletes karácsonyi ajándéknak is, de egy kis közös családi mókára is ideális az ünnepekre.

139509673_1.jpgKöszönöm a lehetőséget a General Press Könyvkiadónak!

A kötet elérhető a borítóképre kattintva kedvezményes áron, közvetlenül a kiadótól.

Kövess minket Facebookon!

Disneyéknél beköszöntött a karácsony!

Karácsony Apó levelei

Hogyan lopta el a Grincs a karácsonyt

Ünnepek és ételek skandináv módra - Skandináv karácsony

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes