A könyvek szerelmesei

Szenvedély és évődés, fergetes romkom és finom humor keveréke - ezek jelentik Emily Henry A könyvek szerelmesei című regény legfőbb jellemzőit. Két ellenfél a nagyvárosból, az egyik innen származik, a másik csak kirándulást tesz a komfortzónáján kívül. Elvileg utálják egymást. Elvileg. 


Könyvajánló
Emily Henry
A könyvek szerelmesei

Nora Stephens kőkemény irodalmi ügynök, akit magánéleti krízishelyzet esetén sem hagy magára önuralma, nem az a sírós-pityogós fajta nő. Amikor megismerjük, párkapcsolati szakítást él át, méghozzá telefonon teszik őt lapátra: aktuális partnere közli vele, hogy a pénz nem minden (na ja, ha valakinek számolatlanul áll rendelkezésére), és belezúgott egy vidéki szállodás lányába, úgyhogy bocs... Nora éppen egy munkaebédről késik a telefonbeszélgetés miatt, Charlie Lastrával van találkozója. A férfi 35 éves, a Wharton House Books vezető szerkesztője, aki amúgy kisfiús benyomást keltene, ha nem lenne rettenetesen fáradt, és roppantul morózus a késés miatt. Mint később kiderül, minden másért IS nyűgös tud lenni. Szókimondóan nyers, Norának egyáltalán nem szimpatikus, gondolatban már gyűjti is a jelzőket ebédpartnerére: besavanyodott, antiszociális, buligyilkos, egy morcos mizantróp, sőt, öntelt, faragatlan fickó. 

Hogy nem jönnek ki egymással, az főleg Nora számára probléma: a férfi mágusnak hírlik könyves körökben, amihez hozzányúl, arannyá válik - tehát m u s z á j (lenne) valahogy szót értenie vele. De végül dolgavégezetlenül áll fel az asztaltól.

Legközelebb 2 év múlva találkozunk hőseinkkel. Nora éppen terhes húga krizisével van elfoglalva, így messzire elutaznak lakóhelyüktől, az úti cél Sunshine Falls - igen, az a Sunshine Falls, amit Charlie Lastra szerint Nora sztárírója helyszínként elnagyolt. Az utazás legfőbb érdekessége, hogy ki kell lépni komfortzónájukból, amit Nora finoman szólva is berzenkedéssel fogad.

Nos, Sunshine Falls egy lepukkant kis déli település, poros, elhanyagolt, ami nem lepi meg Norát, de az igenis lepadlózza, hogy Charlie Lastra éppen idevalósi. Persze, hogy találkoznak.... Az pedig, hogy "megjelenik egy alig leplezetten róla írt regény, már-már fokozhatatlanul kínos. Talán csak azzal tetézhető a baj, hogy az említett regényt egy olyan pasi szerkeszti, aki jól letaperolt téged a viharban."

Szikrázó párbeszédek, humoros fordulatok jellemzik a történetet, ami a két ellenlábas óvatos egymás-kerülgetéséből és aktuális könyvek szerkesztéséből adódik, ezentúl a kisvárosi miliő jellegzetes eseményei nevettetik-csodálkoztatják a nagyérdeműt. Az olvasót viszi magával a sodrás, a csiklandós érzés, na, ezek mikor borulnak már össze és milyen körülmények folyamodványaként lesz már valami a mindenki által látható kémiából? Kisvárosi románc, nagyvárosi, karrierista nő, szerelmi és testvéri kapcsolat, valamint a siker ára, ahol mindennek követel oldala is van - és minden könyörtelennek kikiáltott személy mögött ott áll pőrén maga az ember.

Szerintem olvassátok!

Fülszöveg

A ​romantikus komédia műfajának koronázatlan királynője harmadik regényében könyvrajongókról írt – könyvrajongóknak!

Egy nyár, két ellenlábas és egy cselekményfordulat, amit egyikük sem látott előre.

Nora Stephens élete a könyvek körül forog. Elolvasott mindent, ami elolvasható, ő maga viszont egyáltalán nem egy tipikus regényhős. Azaz nem hetyke, pimasz, merész csaj, nem laza, nyugis álomnő, és a legkevésbé sem cukorfalat. Hanem kőkemény irodalmi ügynök, aki legfeljebb az ügyfelei szemében hősnő.
És akinek a vadvirágos réten piknikezés, a jóképű vidéki doki, a deltás pultos vagy más hasonló figurák helyett Charlie Lastrát, a mogorva New York-i könyvszerkesztőt dobta a gép. Igazi cuki találkozás lehetne ez hős és hősnő között, ha nem futottak volna már össze többször New Yorkban, és a megismerkedésük nem lett volna híján mindennemű cukiságnak.
Nora jól tudja, hogy korántsem ideális regényhősnő, és Charlie is tisztában van vele, hogy nem ő a nagybetűs álomférfi. De miután újra és újra egymásba botlanak – a véletlenek olyan összjátéka folytán, amely cselekményszálat minden valamirevaló szerkesztő kukázna –, felfedeznek valamit, ami alapjaiban rengeti meg az önmagukról írt, gondosan megkomponált sztorijukat.

„A tökéletes nyári romkom.” – Parade

„Az egyik kedvenc szerzőm.” – Colleen Hoover, New York Times-bestsellerszerző
„Emily Henry könyvei igazi ajándékok az olvasóknak: tökéletes bennük a szenvedély és a kedves évődés aránya. A szövegük könnyed, a karaktereik bűbájosak. Az egyetlen rossz bennük, hogy véget érnek.” – V.E. Schwab, az Addie LaRue láthatatlan élete New York Times-bestseller szerzője


Emily Henry a New York Times bestsellerírója, aki leginkább a Beach Read és a People We Meet on Vacation című romantikus regényeiről ismert.

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, Central Könyvek!

Kövess bennünket Facebookon!

A képek a kiadó oldalairól származnak.
Termékadatok
Cím: A könyvek szerelmesei
Szerző: Emily Henry
Fordító: Szieberth Ádám
Kiadó: Central Könyvek
Sorozat: Romkom-sorozat
Oldalak száma: 456
Megjelenés: 2023. május 08.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789636142018
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes