Boldog ​új év

Könyvajánló - Malin Stehn: Boldog ​új év

"Svédország, Malmö, december utolsó napja. A tizenhét éves Jennifer végre hozzá hasonló tinédzserekkel töltheti szilveszter éjszakáját, miközben a szülei régi barátok társaságában mulatnak a város másik végén. Reggelre Jennifernek nyoma vész..."

Malin Stehn eddig gyermekirodalomban csillagtatta meg írói tehetségét, első felnőtteknek írt regényében, a Boldog új év című krimi-thrillerében elrepít minket a csodás Malmöbe, ahol épp az év utolsó napját ünneplik. Egy tinédzser életében ez lehet az év legjobb napja. Jó kis szilveszteri buli a haverokkal. Ez volt a terve a tizenhét éves Jennifernek is: hasonló korú barátaival végigbulizza az éjszakát, míg szülei a város túlsó felén ünnepelnek szintén baráti körben.

Bár a szülők kicsit aggódnak, de ugyan mi baj lehet? Hisz otthon buliznak, szűk baráti körben. Fredrik és Nina lánya a házigazdag, két barátjuk, Lolo és Max pedig Jennifer szülei. Ám végül valami mégis balul sül el, mert reggelre Jennifernek nyomavész.

A regényt a szülők szemén át követhetjük végig. Az ő elmondásuk alapján ismerjük meg Jennifert, a környezetét és próbálunk velük és a rendőrökkel együtt rájönni, hogy mi is állhat a rejtélyes eltűnés hátterében. Néhány felnőtt kissé rejtélyes, ezzel is igyekszik fokozni a szerző a feszültséget.

Ez a helyzet mindenkit önértékelésre késztet. Láthatunk különféle családdinamikákat, kapcsolatokat, hazugságokat. Vajon mennyire is ismeri az ember a hozzá legközelebb állókat? Ismerjük valójában a családunkat, a barátainkat, a saját gyermekünket? 

Bár a szerző svéd származású, nehogy bárki egy tipikus skandináv krimit várjon ettől a regénytől. Ez ahhoz a műfajhoz képest olvasmányosabb, kicsit pergőbb, nem túl sötét, de azért akadnak meglepő, sokkoló momentumok, fordulatok. Érdekes karaktervezérelt családi dráma. Jennifer a különböző elmondások alapján kicsit ellentmondásos figura, aki olyan távoli, megfoghatatlan és mégis ott van valahogy minden oldal. Tetszett ez a kivitelezés.

"Valaki vagy valami felemészt belülről. Egyre csak mardos és rág."

Van itt minden, ami egy ilyen esemény körül előjöhet: félelem, feszültség, bűntudat, hibáztatás. Ehhez társul pár érdekes karakter, néhány váratlan fordulat és meg is születik egy jól megírt hétvégi szórakoztató krimi-thriller, ahol telnek a percek, az órák és egyre kevesebb a remény, az esély, hogy a kamaszlány még életben lehet...

Nemrég jelent meg a szerző második regénye, a Mielőtt igent mondasz című krimi. Kíváncsi vagyok abban mivel rukkol majd elő.

139503177.jpgKöszönöm a lehetőséget a Partvonal Kiadónak!

A kötet elérhető a borítóra kattintva kedvezményes áron, közvetlenül a kiadótól.

Kövess minket Facebookon!

Elnyelte a föld

A szomszéd olyan, mint az orosz rulett: sose tudhatod, neked mi jut...

Egy brutális sorozatgyilkos tartja rettegésben Koppenhága külvárosát

Képek: fb.com/partvonalkiado

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes