Egy brutális sorozatgyilkos tartja rettegésben Koppenhága külvárosát

Könyvajánló - Søren Sveistrup: A gesztenyeember

Gyilkosság, vér, dráma, családon belüli erőszak,
beteges, kegyetlen bosszú, érdekes nyomozók.
Kell ennél több egy jó sztorihoz?

1_122.jpg

Partvonal Kiadó egy nagyon izgalmas skandináv pszichothriller-krimivel lepte meg olvasóit. Søren Sveistrup A gesztenyeember című regénye beszippantja az olvasót. Sodró lendületű, rendkívül olvasmányos, feszültségekkel teli, érdekes, izgalmas, fordulatos, időnként gyomorforgató és fájdalmas történet. Gyilkosság, vér, dráma, családon belüli erőszak, beteges, kegyetlen bosszú, érdekes nyomozók. Kell ennél több egy jó sztorihoz?

A regényt nem javaslom fáradtan olvasni, mert bőven akadnak helyszínek, szereplők, apró részletek, szóval nem árt odafigyelni. A regény elején egy fiatal egyedülálló édesanya holtestére bukkannak. Szerencsétlent nem csupán egyszerűen megölték, hanem brutális módon megcsonkították még életében. A helyszínen találnak egy jópofa gesztenyéből készült figurát is, ami akkor válik érdekessé a rendőrök számára, amikor kiderül, hogy egy tavaly eltűnt lány ujjlenyomata található rajta. Ám azt az ügyet lezárták, meglett a tettes, aki azóta is rács mögött van gyilkosságért.

Megismerjük a feltörekvő fiatal nyomozónőt, Thulint, aki társul kapja maga mellé Hesst, aki épp összerúgta a port az Europollal, ezért főnökei visszaküldték régi posztjára a gyilkossági nyomozókhoz, amíg eldől jövőbeli sorsa. Egyik nyomozó élete sem fenékig tejfel, mindig szeretem, ha kicsit belátunk a magánéletükbe, és ezúttal pont annyit kaptunk jelenükről és múltjukról, hogy színesebbé tette a könyvet.

Belevetik magukat a nyomozásba, amikor egy újabb holttest kerül elő. Az áldozat ismét egy édesanya és ezúttal sem maradt el a csonkítás és a gesztenyeemberke rajta az eltűnt lány ujjlenyomatával. Az eseményeket csak tovább bonyolítja, hogy a lány édesanyja szociális ügyekkel foglalkozó miniszter, akit ellepnek az újságírók, amikor valaki kiszivárogtatja az ujjlenyomatok hírét.

Nem kérdés, hogy az ügyek összefüggnek, de egyelőre csak találgatnak, hogy miként. A második áldozat után már szinte biztosak benne, hogy sorozatgyilkossal van dolguk, ráadásul a gyilkos valahogy mindig egy lépéssel előttük jár, és az sem segít a nyomozáson, hogy kőkeményen beleszól a politika is.

Nagyon tetszett ez a regény. Ugrálunk térben és időben, több szemszögből lesünk be a nyomozásba, az azt átlengő politikai játszmákba, kapunk egy szívfájdító adagot családon belüli erőszakról és a rendszerről, amely a gyerekeket próbálja megvédeni, de sajnos nem mindig sikerül. Egy brutális trauma pedig kegyetlen szörnyeket teremthet. Egy nagyon összetett, eszméletlen jó stílusban megírt regényt kaptunk a szerzőtől, aki a végére egy kőkemény csavart és körömrágós izgalmakat tartogatott. Imádom, ha meg tudnak lepni, hát most sikerült. Kíváncsian várom a sorozat további részét. Azon pedig már meg sem lepődöm, hogy a Netflix lecsapott a sztorira, az idei évre ígérik a regényből készült sorozatot. Tuti nézni fogom!

1734959.jpgKöszönöm a lehetőséget a Partvonal Kiadónak!

A kötetet kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapján a borítóképre kattintva.

Fordította: Sulyok Viktória

Kövess minket a Facebookon is!

Mi van, ha valaki az egész családodat ki akarja irtani?

A csali

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes