Deadpool, a Marvel-univerzum Zsémbes Zsoldosa

Könyvajánló - Deadpool-alakulat / Ölégia, avagy Deadpool kinyírja a Marvel-univerzumot és mindenki mást

Deadpool, a Zsémbes Zsoldos még őrültebb új kalandjai. Egyik nap még megmenti a világot, a következőn a pusztulásba taszítja...

Az elmúlt fél évben két nagyon ütős Deadpool képregénnyel érkezett a Fumax Kiadó: Deadpool-alakulat és Ölégia, avagy Deadpool kinyírja a Marvel-univerzumot és mindenki mást. A kivitelezés ismét parádés. Igényes, szép, színvonalas albumok. Első belelapozásra gyanítottam, hogy a tartalmuk is nyerő lesz és nem tévedtem, brutálisan jó mindkettő, feküdtem a röhögéstől egy-két dilis poénon. Köszönöm a Fumax Kiadónak a lehetőséget, hogy órákig szuperül szórakozhattam! Na, de ne szaladjunk előre, nézzük meg miféle őrült, dilis kalandokba keveredik Wade Wilson, a nem mindennapi szuperhőse.

Elsőként jöjjön a Deadpool-alakulat. A képregényeknél már megszokhattuk, hogy jön a főgonosz és meg kell menteni a világmindenséget. Egy sosem látott hatalommal bíró ellenfél vár a Deadpool-alakulatra, fel kell kötniük a gatyájukat.

Wade, Wanda, Tito, Kobak és Cujo Szemlélő parancsára útnak indulnak, ám nem minden Vén tartja alkalmasnak ezt a szedett-vedett bandát egy ilyen komoly feladatra. Tesztelni akarják hát a csapat rátermettségét, és egyikük ki is hívja párbajra a csapatot, akik állnak a kihívás elé, bár nem az lesz az összecsapás vége, amire gondolnánk. Nincs vérfürdő, mégis tipikus Deadpool-os kis genyó megoldást választanak.

5a24e48be33cbd8a5e53b095f9d557e2.jpg

A Vének a párhuzamos valóságokból érdekesen gyűjtötték össze a Deadpoolokat. Személyes kedvencem még mindig Cujo. Olyan kis cukinak tűnik, közben meg egy mini-mészáros, imádom! Vannak mindenféle bolygók, undorító, gonosz, különös lények, szörnyetegek. A kötet tele van pörgéssel, akcióval és fárasztó poénokkal, meg persze vértől tocsogó jelenetekkel. Amire viszont nem számítottam, hogy még egy kis love story is belefér egy ilyen agybajos képregénysorozatba. 

Wade Wilson szokásához híven sokszor meggondolatlanul cselekszik, ezzel veszélybe sodorva a küldetést, de az idiotizmusa nélkül nem is lenne igazi a történet, ezek nélkül lemaradnánk egy csomó abszurd helyzetről. A rajzok is baromi jól sikerültek, ötletesek, színesek és persze véresek.

3133887_big.jpgEbben a kötetben megtaláljátok a teljes, 12 részes Deadpool Corps sorozatot.

A kötetet a borítóképre kattintva kedvezményes árán vásárolhatjátok meg közvetlenül a kiadótól!

Írta: Victor Gischler
Rajzolta: Rob Liefeld és mások
Fordította: Varró Attila
Formátum: keménytáblás
Méret: 192 x 284 mm
Színes képregény
280 oldal
ISBN 978-963-470-123-1

 

 

 

 

 

És akkor jöhet a legújabb Deadpool kiadvány, az Ölégia, avagy Deadpool kinyírja a Marvel-univerzumot és mindenki mást.

A címben nem viccelnek, három felvonás található ebben a gyűjteményes kötetben, a Deadpool kiirtja a Marvel-univerzumot, a Deadpool - Gyillusztrált kiadás és a Deadpool kinyírja Deadoolt. 

Az első felvonás. a Deadpool kiirtja a Marvel-univerzumot nagyon beteg. De vajon miért dönt úgy egy párhuzamos világ Deadpoolja, hogy mészárlásba kezd a Marvel-univezumban? Fantasztikus négyes, Pókember, a Bosszú Angyalai, az X-Menek. Senki sincs biztonságban az ámokfutása elől. A multiverzum legnagyobb hőseinek sincs esélye ellene. Más képregényhősöktől eltérően, Poolnak van egy bámulatos képessége: ki tud szólni az olvasóhoz, írókhoz. Tudja, hogy ő csak egy fikció és úgy dönt, hogy eleget használták már bábként őket az írók. Elege van belőle, hogy ki vannak téve mások kénye kedvének, ezért elhatározza, hogy felszabadítja az univerzum lakóit. Szép kis mészárszéket láthatunk.

01_6.jpg

A történet a következő felvonásban folytatódik. A Gyillusztrált kiadásban Deadpool tisztában van vele, hogy még mindig az alkotók markában van, ezért a klasszikus irodalmi hősök irányába fordul, hiszen, ha őket sikerült kinyírni mind egy szálig, akkor sosem születnek meg a világmegmentő legendák, akikkel kénytelen volt már végezni. Irány hát az Ötletverzum és egy még hihetetlenebb gyilkolászás.

Nálam egyértelműen ezek a fejezetek nyertek. Az Ötletverzumban találhatók a klasszikus irodalmi alakok. Azok, akiken nagyszüleink, szüleink és mi is felnőttünk. Teljesen elmebeteg és abszurd már az is, hogy egy képregényben látjuk többek közt Moby Dick-et, Pinokkiót, Tom Sawyert, Álmosvölgy fej nélküli lovasát és Sherlock Holmes-t, de még a kis hableány is Pool áldozatai között van.

"Az Ötletverzum halálosan megsebesült, ahogy mondtad. Nem bírj el önmagát. Valamiféle kötszerre volna szüksége, ami életben tartja az ötleteket. És ha egy eszme...egy ötlet meghal, semmivé válik minden más ötlet is, amelyik belőle született...és ez továbbgyűrűzik."

És akkor elérkeztünk az utolsó felvonáshoz: Deadpool kinyírja Deadoolt. A cím elég árulkodó, ezekben a fejezetekben Deadpool a multiverzumot járva próbálja levadászni az összes Deadpoolt. Így kerül a képve az igazi Marvel-univerzum Wade Wilsonjához, aki csatlakozik a hadjárathoz az elborult Pool ellen, hogy véget vessenek ennek az elvetemült ámokfutásnak.

Bár eddigre már kicsit fárasztó, hogy nem szól másról a kötet csak a végeláthatatlan gyilkolászásról, ebben a felvonásban azért bőven találkozunk érdekes Pool változatokkal, ami eljuttat minket a sztori végéig. Egy rajongónak sem hiányozhat a polcáról a kötet.

3153885_big.jpgTartalmazza: DEADPOOL KILLS THE MARVEL UNIVERSE 1-4, DEADPOOL KILLUSTRATED 1-4, DEADPOOL KILLS DEADPOOL 1-4

A kötetet a borítóképre kattintva kedvezményes árán vásárolhatjátok meg közvetlenül a kiadótól!

Írta: Cullen Bunn
Rajzolták: Dalibor Talajic, Matteo Lolli, Sean Parsons, Salva Espin
Fordították: Benes Attila, Holló-Vaskó Péter
Műfaj: képregény
Formátum: keménytáblás
Méret: 192 x 284 mm
264 oldal
ISBN 978-963-470-126-2

Kövess minket a Facebookon is!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes