Audrey Hepburn tündöklő csillaga

Könyvajánló - Juliana Weinberg: Audrey Hepburn tündöklő csillaga

Ki volt Audrey Hepburn? Egy háborúban felnőtt, gyerek-balerina, hollywoodi sztár, divatikon, megcsalt, kihasznált nő, feleség, anya és jótékonysági nagykövet, akinek a boldogság mellett a bajból is bőven kijutott. Juliana Weinberg könyvében együtt szurkolhatunk vele, hogy láthassuk rátalált-e végül a boldogságra.

ahfokep.jpg

Audrey Hepburn Oscar-díjas színésznő, egy igazi ikonikus sztár. Ám azt talán kevesebben tudják, hogy az élete nem volt éppen sétagalopp. Juliana Weinberg pedig arra vállalkozott regényével, az Audrey ​Hepburn tündöklő csillaga című alkotással, hogy regényesen mesélje el nekünk a művésznő életútját.

Audrey tizenöt éves volt, amikor utolérte hollandiai otthonukat a második világháború borzalma. A fiatal lány nehezen viselte apja távollétét, a mindennapos stresszt, az éhezést. Történetét onnan követhetjük, amikor a plüssjátékát ölelve kellett végignéznie, ahogy apja kisétál az életéből. Szüksége van valami célra és az útjába sodorja az élet a balettet. Elhatározza, hogy primabelrina lesz.

Az álmok sajnos nem mindig alakulnak úgy, ahogy szeretnénk, ezt ennek a tehetséges lánynak is hamar meg kellett tanulnia. A profi baletthez rengeteget kell gyakorolni, de az éhezés annyira legyengítette, hogy esélytelen lépést tartania társaival. Londonba költöznek édesanyjával és egy teljesen új kihívás vár rá, amikor bája, finomsága, kisugárzása szemet szúr a környezetének és elindul a sztárrá válás útján.

A karrierje felívelőben volt, ám amire igazán vágyott, a családi idill, az csak röpke időszakokra adatott meg neki. Rendre olyan pasik akadtak az útjába, akik csak a pénzeszsákot látták benne, nem tisztelték, kihasználták. A boldogság csak időszakonként bukkant fel az életében, de végül láthatjuk, hogy miként talált rá az igazi hivatására.

Bár a szerző ferdített kicsit itt-ott a valóságon, hogy sodróbb, regényesebb legyen a sztori, így is visszaadja Audrey történetét. A szerző végigvezet az életén kezdve a traumatizált, háborús gyerekkorral, folytatja a karrierrel, a bukott kapcsolatokkal, közben kapunk kulisszatitkokat, hogy milyen volt legendákkal együtt dolgozni, barátkozni, mint Hubert de Givenchy, milyen volt Audrey, mint nő, később, mint anya és láthatjuk, hogy miként vált stílusikonná, sztárrá. A regény pedig végiköveti egészen odáig, amikor '88-ban az UNICEF jószolgálati nagykövetévé vált.

Szép szomorú történet olvasmányos stílusban, melynek középpontjában nem a sztár, hanem a színfalak mögötti nő mutatkozik meg. Élete legfontosabb állomásai pedig mind helyet kaptak a kötetben. A sztár és az olvasmányos, regényes életrajzok kedvelői szeretni fogják ezt a könyvet, mely az Ikonikus nők sorozat egy darabja.

audrey_hepburn_borito_300dpi.jpgSzeretnél többet tudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel be is szerezheted!

Köszönjük, Animus Kiadó és Central Könyvek!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

Lélekmódváltás

A nővérek diadala

A gyűlölet örök, de a szeretet is

Egy kém/nő titkos élete

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes