Az érem másik oldala

Könyvajánló - Kollár Betti: A vonzás ereje
Heuka írása

Sere történetét már jól ismerjük - de hogyan élte meg mindezt Jackie?

photo-1505502768156-98c787d2190e-670x430.jpg

A vonzás ereje Kollár Betti “A vonzás törvénye” sorozatának harmadik kötete, azonban most Sere és Rhett történetének folytatása helyett abba nyerhetünk betekintést, hogyan is alakult Jackie és Cage sorsa gyerekkoruktól napjainkig.

Florencia családja messze áll a tökéletes családról kialakított álomképektől. Apja szigorúan, óriási elvárásokat támasztva neveli, következetesen csak spanyol eredetű nevét használja, figyelmen kívül, hogy az amerikai hangzású Jackie-t jobban szereti. Anyja figyelemre se nagyon méltatja, azt látjuk, hogy a gyermeknevelést teljes egészében a férje hatáskörének tekinti, amivel neki nem kell foglalkoznia. A lányhoz családjából legközelebb a nővére, Becca, illetve a távol élő nagymamája áll. Azonban ők sem igazi támaszok, hiszen előbbi hamar elhagyja a (nem annyira békés) családi fészket, utóbbitól pedig szigorú apja eltiltotta és telefonon is csak ritkán érintkezhetnek.

Ebbe a közel sem idilli képbe érkezik meg a szomszédba beköltöző Cage, aki először határozottan bosszantja a lányt megrögzött szabálykövetésével.

“- Szia! Én Cage vagyok. Veszélyes a kerítésre felmásznod. Egyáltalán nem állsz stabilan, és könnyen leeshetsz. A szüleid nem mondták még, hogy nem szabad ilyet csinálni?”

Azonban közelsége és a közös iskola miatt a kezdeti idegenkedés hamarosan barátsággá alakul és így segítik át egymást az iskola buktatóin és megpróbáltatásain. A fiú szeretné még tovább mélyíteni a kapcsolatukat, azonban érzelmei viszonzatlanok maradnak. Cage lelkének nem csak a visszautasítással, hanem azzal a ténnyel is meg kell birkóznia, hogy a középiskolát már máshol kell végeznie, hiszen a családjának anyagi okokból el kell hagynia San Diego-i házát.

Így Jackie ismét magára marad, de jobban, mint valaha, hiszen nem csak a legjobb (és igazából egyetlen) barátját veszíti el, de nővére is úgy dönt, hogy elmenekül a szülői szigor elől. Apja továbbra is élete minden mozzanatát uralja, azonban a lány annyi módon próbál lázadni, amennyire csak gondolni tud.

“A rövidnadrág egy dolog, de hozzá testhez simuló, vörös ujjatlant viseltem, amely szabadon hagyta a hasam alsó vonalát. Minél több fedetlen testrész, minél hivalkodóbb színek, a jutalmam annál haragosabb szempár.”

Jackie-nek még az egyetemválasztásnál sem adatik meg a szabadság, hiszen kiskora óta kőbe vésett tény, hogy a San Diego-i jogi egyetemen kell tanulnia. Itt találkozik Sere-vel, akivel barátsága hamar tragédiába torkollik, ám ennek köszönhetően sikerül meggyőznie apját, hogy egy szemesztert cserediákként tölthessen Traversity-hez (és így Cage-hez) közel. Ez a pár hónap aztán új barátokat és hobbit is hoz a lánynak, aminek hatására már magabiztosabban tud ellentmondani zsarnok apjának.

A kötetben üdítő újdonság volt a korábbi két kötethez képest a váltott szemszög. Jót tesz a történetnek, hogy nem egy hosszú monológot kapunk a női főszereplő szemszögéből, hanem Cage gondolatai, érzései és története is helyet kap, saját szavaival. Egyikük élete sem leányálom, és gyakran kell az egyszerű és a helyes között választaniuk. Ilyen döntést szinte mindannyiunknak kellett már meghozni, ezért ha nem is értünk egyet a választásukkal, de megérthetjük, mi vezetett odáig.

A még mindig csak 25 éves Kollár Bettinek ez már az ötödik megjelent kötete. Mindet olvastam, mégis számomra ez az, amely az eddigiek közül legjobban mutatja meg az írónő hitvallását, miszerint “A történeteimmel az a célom, hogy szórakoztassam az olvasóimat, segítsek nekik kikapcsolódni, illetve olyan problémákat jelenítsek meg, ami foglalkoztatja őket, hogy aztán találhassanak bennük olyan apró tanulságokat, ami a hasznukra válhat, vagy amit el tudnak raktározni és esetleg később alkalmazni.”, hiszen Jackie történetébe pillantva megtanulhatjuk, hogy sokszor nem az egyszerű út a helyes.

9789635981472.jpgA kötetet az Agave Könyvek és a Magnólia Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A borítóra kattintva a könyv megrendelhető a kiadó honlapján kedvezményes áron.

Kövess minket a Facebookon is!

Mai történet a felnőtté válás küszöbéről

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes