Szabadulószobás fejtörők: Menekülés a múzeumból

Könyvajánló - James Hamer-Morton: Menekülés a múzeumból - Szabadulószobás fejtörők

Vár rád egy izgalmas kaland a múzeumban fejtőrökkel. Készen állsz rá, hogy megmozgasd agytekervényeid és kiszabadulj egy különleges útvesztőből időn és téren át utazva?

A HVG Könyvek egy újabb jópofa könyvet hoztak el a magyar olvasóknak. Ezúttal James Hamer-Morton Menekülés a múzeumból című Szabadulószobás fejtörőjével ébreszthetitek fel a kreatív éneteket. Izgalmas interaktív feladványok hat helyszínen.

A történet főhőse, aki a segítségünkre szorul, Adam Parkinson, aki a Wexell Corporation legújabb munkatársaként az időutazásai során gyűjtött tudással segíti az emberiséget. Első küldetésünk során az ókori Egyiptomba visz az utunk. A könyv olvasása közben kibontakozik előttünk egy történet, miközben szakaszonként kell különféle feladványokat megoldanunk. Ki kell találnunk hova utazik Adam, aztán azt is, hogy egész pontosan milyen évbe utazik vissza az időben.

Ezekhez számos feladaton kell átrágnunk magunkat. Képrejtvények, szójátékok, a lényeg, hogy minden apró jelre nagyon oda kell figyelni, mert folyamatosan elrejtett utalásokkal találjuk szemben magunkat a kötetben. Akkor sem kell megijedni, ha elakadunk, mert különböző erősségű segítségeket is találunk, majd minden szakad végén vár minket a megoldás.

Utunk során kalandozunk többek között a viktoriánus Angliában, az ókori Görögországban és még belesünk a jövő rejtett titkaiba is. A történet érdekes, a feladványok között akadnak könnyebbek, nehezebbek is, közben pedig gyönyörű illusztrációk teszik élővé a feladványokat. Szuper program lehet akár egyedül is, de családdal, barátokkal még mókásabb program.

Nyomkeresés szarkofágon, régi térképen, órákon, festményeken és egyéb izgalmas műtárgyakon, görög piaci portékákon és még hosszan sorolhatnám. Egy garantált: unatkozni senki nem fog, aki fel meri venni a kesztyűt és a rejtélyek nyomába ered.

Rajongója vagyok a műfajnak, mert egyrészt pár órára kiszakítja az embert a hétköznapi mókuskerékből, emellett pedig nem hagyja lankadni az ember agyát, fejleszti a megfigyelőképességünket és logikai érzékünket. 12 év feletti gyerekkel is kiválóan lehet elveszni az időutazós kalandban. Elég merész vagy, hogy "beülj egy DeLoreanbe"?

escape_gallery_b1_300dpi.jpgSzeretnél többet tudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel be is szerezheted!

Köszönjük, HVG Könyvek!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

Stratégiai fejtörők - A háború művészete

Szabadulószoba - Juss ki a múzeumból!

Tíz kalandos csapdahelyzet interaktív rejtvényekkel

Rejtélyes bűnügyek - meg tudod oldani mindet?

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes