Rejtélyes bűnügyek - meg tudod oldani mindet?

 Könyvajánló - M. Diane Vogt: Rejtélyes bűnügyek

Hívd elől a benned rejlő detektívet!

30 rejtélyes bűntény vár megoldásra, a kulcs pedig nálad van.

Éles szemre, logikus gondolkodásra és remek kombinációs készségre lesz szükséged ahhoz, hogy észrevedd az árulkodó jeleket, levond a megfelelő következtetéseket és eljuss a megfejtésig. A megfelelő oldalak felvágásával pedig ellenőrizheted, hogy jól oldottad-e meg az ügyet.

Készen állsz a nyomozásra?




A HVG Könyvek gondozásában, Szíjj Ferenc fordításában jelent meg M. Diane Vogt izgalmas, játékos kötete, amelyben 30 kisebb-nagyobb bűnügyet ismerünk meg egy rövid, egyoldalas elbeszélésből, ami alapján meg kell válaszolni a kérdést. Ki ölte meg? Honnan tudta, hogy hazudik? Ki írta a levelet? Igazat mond? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kell válaszolni, de nagyon fontos, hogy nem tippelni kell, minden egyes történetnek világos, logikai úton illetve némi ismerettel (pl. hogy miből lehet DNS-mintát szerezni, milyen nyomai maradnak egyes fizikai traumáknak, stb.)

A könyv simán használható társaságban is, játékként, illetve középiskolásoknak logikai feladványokként. Némelyik történet véres, gyilkosságok is történnek, mint minden rendes bűnügyi dolgokkal összefüggő kötetben, de legyünk őszinték: melyik tini nem szereti a hasonló történeteket, és melyik tini nem látott még mondjuk egy akciófilmet vagy krimisorozatot?

A harminc történet között akad nehezebb és könnyebb is, némelyikek szinte azonnal meg tudjuk válaszolni, némelyik azonban tényleg figyelmet igényel, mert a válasz a történet egy apró részletében rejlik. Érdekes megoldás, hogy a történetek után van közvetlenül a megoldás, de nem tudjuk ott véletlenül kinyitni a könyvet, mert a két lap egyben van, nincs elvágva, nekünk kell elvágni. Megoldható a lapok elvágása nélkül is, kicsit kényelmetlenül, óvatosan széthajtva az alsó vágások mentén, és bekukucskálva a résbe - én így tettem, így a kötet ajándékozható vagy bárkinek "újrajátszható" marad a megoldások véletlen meglesése nélkül is. 

Egy élvezhető, szuper kis logikai-bűnügyi játékra hív ez a kötet, amely krimi- és true crime rajongóknak kötelező!




A szerző, M. Diane Vogt 1952-ben született, a floridai Tampa városában praktizál, mint ügyvéd. Szabadidejében crime puzzleket, logikai krimijátékokat és történeteket ír, több ilyen könyve jelent meg, de van egy hőse, egy Wilhelmina Carson nevű bíró is, akinek a történetét és ügyeit már több kötetben taglalta. Diane Capri álnéven számos krimije is megjelent.

Köszönöm a lehetőséget a HVG Könyvek csapatának! A kötet a borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron.




Kövess minket Facebookon!
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes