Tíz kalandos csapdahelyzet interaktív rejtvényekkel

Könyvajánló - James Hamer-Morton: Szabadulószobás fejtörők

"Ha vonzanak a rejtélyek, szívesen gondolkodsz összetett logikai feladványok megoldásán, ennek a könyvnek a lapjain átélheted a szabadulószobák izgalmát. Bújj Adam Parkinson oknyomozó újságíró bőrébe, és göngyölítsd fel a Wexell Corporation mögött álló titokzatos összeesküvést!"

A szabadulószobák pillanatok alatt robbantak be a köztudatba, az irántuk való érdeklődés pedig napról-napra növekszik. A különböző műfajok, tematikák alapján felépített érdekes nyomozások kiváló szórakozást nyújtanak gyereknek, felnőttnek egyaránt. Ez a fajta 60-90 perces szórakozás egyedi élményt nyújt, amihez általában szükség van logikára, ügyességre, szemfülességre is. Ki ne szeretne, hacsak egy röpke órára is, de belebújni egy nyomozó bőrébe?

A szerző, James Hamer-Morton az Egyesült Királyságban üzemeltet rendkívül népszerű szabadulószobákat és izgalmas kihívásnak fogta fel, amikor egy kiadó megbízta, hogy valós kulcsok és zárak nélküli szabadulókalandot alkosson meg könyv formában. Csapata hathatós segítségével született meg végül Szabadulószobás fejtörők című könyve, mely rejtvények, fejtörők láncolatával nyújt több órás szórakozást.

Adam Parkinson oknyomozó újságíró bőrébe bújva követjük a morzsákat. Először mindig van egy kis történet, ami keretet ad a nyomozásnak, közben pedig a szövegben elrejtve találjuk meg a nyomokat és a feladatra fordítható időt is. Ha elakadunk egy feladattal, sem kell kétségbe esni, igénybe vehetünk kis segítségeket, de ha még mindig nem jutottunk túl egy rejtvényen, akkor van nagyobb segítség is, valamint végső elkeseredésünkben a könyv végén található megoldásból is lehet lesni.

Tíz feladvány kapott helyett a kötetben, melyek egymást követik szép sorban és a végére érve megfejthetjük a Wexell Corporation mögött álló titokzatos összeesküvést. Attól nem kell félni, hogy egy napos feladat lenne, kivéve persze, ha reggeltől estig csináljuk, de erre rögtön az első fejezetnél rájövünk, ugyanis annak a megoldására hatvan perc áll rendelkezésre. Amire figyelni kell, hogyha nem végeztünk az adott fejezettel, semmiképp se lapozzunk tovább, mert ott megláthatjuk az előző feladat megoldását.

A páromat rávettem egy kis nyomozásra és megállapítottuk, hogy jópofa feladatok vannak benne és szuper a felépítés. Vannak könnyebbek, amiket pár perc alatt megfejthetünk, de minden fejezet összetett, és vannak komolyabb gondolkodásra sarkallók is. Igényes feladatok, gyönyörű, minőségi illusztrációval. Ráadásul minimális eszközkészlet kell csupán hozzá, ami általában kéznél is van: toll/ceruza, papír és olló. Vannak olyan feladatok, amiket ki kell vágni a könyvből, én ezeket inkább lefénymásoltam, nem volt szívem szétnyírni ezt a szép könyvet.

 

Ha akad olyan barát, rokon, aki szereti a szabadulószobákat, az interaktív feladványokat, biztosan örülni fog, ha a karácsonyi ajándékok között lapul majd ez a kötet. Jó kis családi program lehet a téli szabadság alatt, akár kamasz gyerekekkel, de felnőttként is jó muri. Mindenkinek nagyon ajánlom, klassz kis kötet érdekes feladványokkal.

szabaduloszobas_fejtorok_b1_72dpi.jpgSzeretnél többet tudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel be is szerezheted!

Köszönjük, HVG Könyvek!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes