Az ifjú óramágusok kalandja folytatódik

Könyvajánló - Natalia Sherba: Az Órakép (Óramágusok 5.)

Ideje ismét elveszni az Idő Birodalmában, ahol még többet tudhatunk meg az óramágusok, a tündérek és a szellemek világáról. Újabb varázslatos lények, tárgyak, képességek kerülnek terítékre és ismét életveszélyes helyzetekből kell kivágniuk magukat kedvenc kis hőseinknek. Kalandra fel!

315878629_542774067859333_4050979085722854859_n.jpg

Az Óramágusok világában, Eflarán sosincs idő unatkozni. Az Óramágusok című sorozat legújabb részében, Az Órakép című kötetben újabb rejtélyek, újabb feladatok várnak az ifjú mágusokra, akik igyekeznek a legjobbakká válni és megmenteni a világot és szeretteiket a sötétségtől. Ezúttal is elmerülhetünk a varázslatos világban, ahol mágusok, tündérek és más csodás lények között barangolhatunk téren és időn keresztül.

Amennyiben teljesen új neked ez a sorozat, akkor ajánlom figyelmedbe a korábbi részekről írt beharangozóimat:

#1 Az Órakulcs

#2 Az Óraszív

#3 Az Óratorony

#4 Az Óranév

Ezúttal kicsit lassabban indul be a kötet. Az izgalmas, pörgős részekre kicsit várni kell, ugyanis a kötet elején Vasilisa tanulási folyamatába, fejlődésébe leshetünk be, miközben megismerjük szülei múltját. Válaszokat kapunk, hogy mi történt a születésekor, miért küldték el az Ostalára, hogy a varázslat nélküli világban kelljen élnie. Közben pedig a Fekete Vérmek Várában újabb csodás helyeket fedezünk fel, ahol örömmel szárnyalnék én is például a varázslatos tó fenekén egy buborékban, hogy közben ámulatba ejtsenek a varázslatos vizi lények.

Persze a küldetés sem merül feledésbe. Minden tanulással töltött perc arra készíti fel a fiatal mágust, hogy barátai segítségével meglelje a térképen látható óratornyokat és ezzel reményei, miszerint fegyvert találnak a legerősebb Szellem legyőzésére, révbe ér.

Vasilisa tizennegyedik születésnapjáig már csak napok vannak hátra. Apja és a Fekete Királynő hatalmas összejövetelt szerveznek a nagy napra. Ám ez a nap valójában nem az ünnepről fog szólni, hanem egy csapda, ahova meghívják csalinak az összes kulcshordozót és igyekeznek becserkészni, levadászni Astragor szövetségeseit, kémeit.

Azt hiszem nem árulok el titkot, ha azt mondom a terv nem igazán úgy sült el, ahogy szerették volna. A hatalmas Szellem megint egy lépéssel előttük járt... Közben azonban kalandokban ezúttal sincs hiány. Merülés, repülés a tóban, utazás időhidakon keresztül, sellővé válás, párbajok és veszélyes helyzetek szinte minden sarkon.

Végre tisztává válik az is, hogy mi Astragor célja, még ha nem is értjük 100 %-ban, hogy mi is ennek a következménye, azért az sejthető, hogy senki nem járna jól vele, hogy egy ilyen gonosz, hataloméhes lény válna az Idő Urává. Kifejezetten tetszett, amikor Vasilisa a tárgyak múltjában tanul olvasni. Szerintem ez egy eszméletlen jó képesség. A régészek munkáját nagyban megkönnyítené, ha képesek lennének olvasni, látni egy-egy akár több ezer éves tárgy múltját is. Ez egy fantasztikus képesség.

Minden kötettel egyre többet tudunk meg a szerző által megálmodott hihetetlen kreatív, izgalmas, színes világról. Az eddig magyar nyelven megjelent mind az öt rész be tudott szippantani egy ponton. Ezúttal is megvan minden benne, amitől a lassú indulás után letehetetlenné vált a kötet: mágia, kalandok, csapda, árulás, veszélyek, barátságok, szövetségek, varázslatos helyek és tárgyak. Érződött ezen a köteten, hogy közeledik a sorsdöntő összecsapás. Már csupán egyetlen kötetre vagyunk attól, hogy megtudjuk, miként zárul ez a nagy kaland. Addig is merüljetek el ti is az Óramágusok lenyűgöző világában.

sherba_orankep_b1_300dpi.jpgKöszönöm a lehetőséget az Európa Kiadónak!

A kötet a borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron a kiadó honlapján.

Kövess minket Facebookon!

A Holdsugár könyvesbolt rejtélyei

Főkép: fb.com/europakiado

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes